Klachten, groot of klein, waar je maar niet af komt: we kunnen allemaal eigenlijk wel iets bedenken. Pijn, migraine, vermoeidheid, hooikoorts, stress, hyperventilatie, slapeloosheid, astma, overgangsklachten en ga zo maar door. Als je al veel dingen hebt geprobeerd, maar niets lijkt te werken, hebben we misschien nog een goede tip voor je. De afgelopen jaren wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar de voordelen van Chinese geneeskunde, zoals acupunctuur, omdat deze leer een brede kijk heeft op gezondheid. Alles staat namelijk met elkaar in verbinding: het lichaam, de geest en de omgeving. Het kan dus zijn dat een bepaalde medische aanpak niet werkt, omdat er alleen maar wordt ingezoomd op het probleemgebied terwijl de oorzaak eigenlijk totaal ergens anders ligt. Bij Praktijk Ivo Rijkers voor Acupunctuur ligt het accent op de mensen zelf, hun veerkracht en hun zelfherstellend vermogen. Door dunne, steriele naaldjes op hele specifieke punten in het lichaam te plaatsen, worden energiestromen gestimuleerd, blokkades weggehaald en lichaamseigen systemen in gang gezet. Zo herstelt je lichaam zichzelf. Klinkt misschien spannend, maar is het helemaal niet!

 

Ivo Rijkers Acupunctuur Haarlem Shiatsu Cupping Moxa Guasha

 

Acupunctuur is eeuwenoud

Acupunctuur is een eeuwenoude manier om problemen in lichaam en geest te verhelpen en komt oorspronkelijk uit China. Er worden hele dunne, steriele naaldjes op nauwkeurig uitgezochte punten in het lichaam plaatst, waardoor energiestromen gestimuleerd worden. Ik heb het zelf natuurlijk ook even geprobeerd en het inbrengen van de naalden is lang niet zo eng als je misschien denkt. Het doet bijna geen pijn en je voelt er bijna niets van, terwijl het wel direct effect heeft! Volgens de Chinese theorie helpen de naalden de stroom van levensenergie, genaamd “Qi”, in balans te brengen. Acupunctuur kan daardoor bijvoorbeeld pijn verminderen of helemaal wegnemen, de bloedcirculatie verbeteren en de natuurlijke genezingsprocessen bevorderen.

 

 

Ivo Rijkers is een Haarlemse acupuncturist met een werkwijze die het best te omschrijven is als persoonlijk, doortastend en praktisch: hier kom je binnen met een probleem en Ivo doet er alles aan om dat probleem op te lossen. In een ontspannen sfeer komt Ivo er samen met jou achter waar je klachten vandaan komen. Niet alleen door de acupunctuur zelf, maar ook door te kijken naar je leefstijl, algehele gezondheid en je omgeving. Bijna alles kan namelijk invloed hebben op je lichaam en geest!

 

 

Bij welke klachten?

Wat acupunctuur zo uniek maakt, is dat het niet alleen lichamelijke klachten, zoals blessures, pijnlijke gewrichten en spieren, spijsverteringsproblemen en slapeloosheid, maar ook mentale klachten aan kan pakken. Stress, angst en depressie zijn veelvoorkomende problemen waarvoor cliënten positieve veranderingen ervaren na acupunctuurbehandelingen. Naast de behandeling van bestaande klachten is acupunctuur ook een krachtig preventief instrument. Door regelmatig een sessie te boeken, kan het lichaam in balans worden gehouden, waardoor de kans op het ontwikkelen van gezondheidsproblemen wordt verminderd.

En meer

Verder wordt acupunctuur ook steeds vaker ingezet als hulpmiddel in situaties waar je misschien niet zo snel aan denkt: het stimuleren van hormonen waardoor je gemakkelijker zwanger raakt, het opwekken van een bevalling, het draaien van een baby die in stuitligging ligt. Maar ook mensen met kanker hebben baat bij acupunctuur. Zo kan het bijwerkingen als misselijkheid, vermoeidheid, darmklachten of gewrichtspijn verminderen en de omstandigheden tijdens en na het behandeltraject sterk verbeteren.

 

Ivo Rijkers Acupunctuur Haarlem Shiatsu Cupping Moxa Guasha

 

Kortom: denk eens na over acupunctuur als je eindelijk af wilt van langdurige of acute klachten of juist vitaal wilt blijven en goed voor jezelf wilt zorgen. Bij Praktijk Ivo Rijkers in Haarlem op de Jansweg 42 ben je welkom voor acupunctuur van maandag tot en met vrijdag. Op zaterdag kun je op aanvraag een afspraak maken.

 

Contact

Praktijk Ivo Rijkers Acupunctuur
Jansweg 42
2011 KN Haarlem
Begane grond, kamer 4
acupunctuurinhaarlem.nl

instagram.com/acupunctuurinhaarlem

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké