Inmiddels is het niet alleen meer een naam, maar een begrip: Kenamju. Deze sportschool in de Phoenixstraat begon ooit als de Kennemer Amateur Judoclub (KEN-AM-JU) en is uitgegroeid tot een van de meest veelzijdige sport- en gezondheidscentra in de wijde omgeving. Er kunnen zo’n 20 sporten beoefend worden, er is een fysiotherapeut en een lifestylecoach, het pand beschikt over een fitnessruimte, verschillende sauna’s en zelfs een zwembad. En misschien nog wel het meest bewonderenswaardig is dat ze in al die succesvolle jaren nooit zijn vergeten waar het om draait. Van enthousiaste amateurs tot getrainde topsporters… iedereen is hier welkom.

 

Kenamju sportschool HaarlemKenamju sportschool Haarlem

Opa

In 1948 werd Kenamju opgericht door de Haarlemse tandarts “opa” Schutte en was het een van de eerste judoclubs van Nederland. Met de jaren groeide het aantal mogelijkheden, en momenteel is het aanbod dan ook buitengewoon groot. Mensen die voor het eerst binnenlopen hebben vaak geen idee hoe groot het complex eigenlijk is. Kenamju heeft bijvoorbeeld een fijne, lichte fitnessruimte waar altijd ervaren trainers aanwezig zijn om je te begeleiden. Er zijn zes verschillende ruimtes waar groepslessen zijn te volgen, van spinning tot pilates. Voor de stoere sporter zijn er meerdere vechtsporten, op verschillende niveaus. Voor de rustzoeker diverse yogaklassen. Zoals je leest: er is keuze genoeg en ook nog eens voor het hele gezin. Er zijn soms maar liefst 230 lessen per week!

 

 

Groei

Het succes van Kenamju stijgt dus alleen maar verder en verder. Zelfs toen ze in 2021 een flinke tegenslag te verwerken kregen, door kortsluiting ontstond namelijk een brand die zorgde voor erg veel (rook)schade, kwamen ze er sterker uit. Het sportcentrum is volledig gerenoveerd en klaar voor nog vele jaren vol beweging.

 

Wil je graag eens komen kijken? Vraag dan gemakkelijk en gratis een dagpas aan via de website!

Contact

Kenamju
Phoenixstraat 13
kenamju.nl

@sportcentrumkenamju

Openingstijden

Maandag, 07.00 – 23.00
Dinsdag, 07.00 – 23.00
Woensdag, 07.00 – 23.00
Donderdag, 07.00 – 23.00
Vrijdag, 07.00 – 23.00
Zaterdag, 07.00 – 17.00
Zondag, 07.00 – 17.00

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Kenamju.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké