Meteen geef ik toe dat dit huis – deze week spotte ik hem op Funda – vrij aan de prijs is. Voor de meesten van ons zal het bij kijken blijven. Maar het is wel een hoogstandje, en Landhuis Randhoeve in Aerdenhout is zelfs een beetje beroemd. Het huis van maar liefst 614 m² schitterde namelijk in de serie Divorce!

Dit architecturale juweel, ontworpen door Pierre Cuypers (ja, die van het Rijksmuseum), biedt een oase van rust en privacy. De enorme oprijlaan leidt naar de kavel van maar liefst 9156 m². Alle privacy dus en ruimte voor een groot gezin, inclusief au pair, een tuin die uitnodigt tot oneindig genieten, prachtig zwembad met groot terras en een speelcorner.

Naast die ruimte en heel veel groen, is het de sterrenstatus die Randhoeve bijzonder maakt. Voormalig bewoner is ex-astronaut Wubbo Ockels, die het huis een duurzame touch gaf. Maar de villa kreeg pas echt landelijke bekendheid door Divorce, de RTL-dramaserie over drie gescheiden mannen. Tamar, de ex van David (Dirk Zeelenberg in de serie), woont in het paleisje in Aerdenhout en komt regelmatig voorbij in Divorce.

Binnenin vind je een mix van klassieke elegantie en modern comfort. Van de imposante entree en hal tot de bibliotheek waar je uren kunt verdwalen in een goed boek. Elk vertrek heeft zijn eigen charme. De inrichting is een mix van klassieke elegantie en moderne luxe. Er is een keuken die chefs jaloers maakt, een biljartkamer inclusief bar en natuurlijk een wijnkelder. Deze ‘droom’ ligt verscholen in de bossen van Aerdenhout, om de hoek van het mooie Haarlem.

Het prijskaartje
En dan, het prijskaartje: voor 614 m² woonplezier in dit historische landhuis vraagt men €3.500.000, wat neerkomt op €5.700 per m². Een flinke investering, maar je krijgt er zoveel voor terug. Blijft het bij dromen of ga je voor het echte werk? Voor meer informatie, duik in Funda en wie weet sta jij binnenkort op deze magische oprijlaan.

Fotocredits: Funda en YouTube RTL

Over ‘kijken, kijken, kopen…?
Net zoals half Nederland ben ik Funda verslaafd. ‘s Ochtends is het eerste wat ik doe mijn dagelijkse Funda mail openen om vervolgens te scrollen door Haarlems nieuwste pareltjes op de woningmarkt. In deze rubriek ‘Kijken, kijken.. kopen?’ vis ik de meest opvallende stekjes eruit. Kijk mee als je net als ik Funda verslaafd bent, of wie weet is dit inspiratie voor het echte werk: kopen.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké