Heb je ooit gedacht: “Ik wil iets anders dan een rijtjeshuis”? Nou, dan is dit je kans. In het Haarlemse Ramplaankwartier staat namelijk iets heel unieks te koop. De Opstandingskerk uit 1926 is omgetoverd tot een woonparadijs en zoekt nu nieuwe bewoners. Dit is je kans om een stukje Haarlemse historie jouw thuis te noemen!

Met een oppervlakte van 290 m² (uitbreidbaar, mocht je nog niet genoeg aan je trekken komen), hoge plafonds van circa 10 meter, een authentiek met hout afgewerkt plafond en glas-in-lood ramen is dit de droomlocatie voor iedereen die op zoek is naar iets écht bijzonders. Via de openslaande kerkdeuren kom je de voormalige kerk binnen. Dit juweeltje is, met respect voor de historie, door de huidige bewoners omgebouwd tot een woning maar biedt genoeg mogelijkheiden om een personal touch aan te brengen.

De Opstandingskerk is ontworpen door de architecten Mulder en van Asdonk, en gebouwd in 1926. Inmiddels is de kerk een Gemeentelijk monument. Jarenlang werden er kerkdiensten gehouden, maar in 2006 is deze plek getransformeerd tot woonhuis. Naast een heel bijzonder gebouw is de locatie ook fantastisch. Het kerkgebouw staat namelijk op het voormalig grondgebied van landgoed Elswout. Aan de rand van het Ramplaankwartier, met restaurant ’t Wapen van Kennermerland aan de overkant en de weilanden aan de achterkant. Geweldig toch?

En dan de indeling: via de grote voortuin (groter dan de achtertuin) kun je naar de entree van de kerk. Zo kom je de ‘kerkzaal’ binnen. Een enorme open ruimte, voorzien van een hoge houten plafondconstructie en glas in lood ramen. Er zijn dakramen geplaatst voor extra licht. Er is een keuken met bijkeuken, twee slaapkamers en twee badkamer. Badkamer heeft zelfs een eigen toiletgroep. Ook de slaapkamers hebben hoge plafonds. Het is een optie om hier een entresol te maken. Voor en achter de kerk zitten de tuinen.

Het prijskaartje

Het is even out of the box denken, maar met een persoonlijke touch is dit de kans op een echt uniek thuis. Het pand staat te koop voor € 1.150.000. Met 290m2 is dat € 3.966 per vierkante meter. Zie jij jezelf al de nieuwe sleutels omdraaien van deze historische plek? Kijk voor meer informatie op Funda.

Over ‘kijken, kijken, kopen…?
Net zoals half Nederland ben ik Funda verslaafd. ‘s Ochtends is het eerste wat ik doe mijn dagelijkse Funda mail openen om vervolgens te scrollen door Haarlems nieuwste pareltjes op de woningmarkt. In deze rubriek ‘Kijken, kijken.. kopen?’ vis ik de meest opvallende stekjes eruit. Kijk mee als je net als ik Funda verslaafd bent, of wie weet is dit inspiratie voor het echte werk: kopen.

Fotocredits: Funda

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké