Net zoals half Nederland ben ik Funda verslaafd. ‘s Ochtends is het eerste wat ik doe mijn dagelijkse Funda mail openen om vervolgens te scrollen door Haarlems nieuwste pareltjes op de woningmarkt. In deze rubriek ‘Kijken, kijken.. kopen?’ vis ik de meest opvallende stekjes eruit. Kijk mee als je net als ik Funda verslaafd bent, of wie weet is dit inspiratie voor het echte werk: kopen.

Voormalige pakhuis van ‘Van der Pigge’ op de Botermarkt

Deze week spotte ik op Funda een heus Rijksmonument. Het pand, op de Botermarkt 26, is het voormalig pakhuis van ‘Van der Pigge, de gelijknamige drogist die nog steeds aan de Botermarkt zit. Echt een bezoekje waard, mocht je er nog nooit geweest zijn. Het voormalig pakhuis komt uit 1906 of zelfs daarvoor, oftewel: erg oud. Maar het pand is in 2018 gemoderniseerd en nu dus een woonhuis.

Rijksmonument ‘De Hoop’

Gelukkig zijn de mooie oude details gebleven zoals het glas-in-lood, de rode luiken, houten balken in de plafonds en zelfs de eigen gevelsteen waar de naam van het pand op staat: De Hoop. Van binnen is inderdaad alles helemaal fris opgeknapt. Je kan er zo in (als het je smaak is natuurlijk). De indeling is net als het huis zelf ook anders dan anders. Op de begane grond is bijvoorbeeld de woonkeuken, slaapkamer en badkamer. Op de eerste etage de woonkamer en het dakterras, en de tweede etage is nu een kantoor. Bijzonder is ook de prijs: 850.000 euro voor 106 m2, maar dan heb je ook wat, zo’n Rijksmonument midden in de stad. Kijk mee!

Kopen?

Geinteresseerd in dit optrekje? Bekijk meer info op Funda of bel met de makelaar Kramer & Partners: 023-5482048.

Fotocredits: Robert Dodd en Kramer & Partners Makelaars

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké