Een huis met een verhaal, dat zijn de leukste. Dit rijksmonument uit 1650 en voormalig tweedehands boekenwinkeltje ‘Het Boekendaaltje’ is daar zeker een van. Deze hidden gem van 220 m² staat midden in het dorp van Bloemendaal, is vrijstaand, zit vol karakter en is 5 jaar geleden volledig gemoderniseerd tot een uniek woonhuis. Je kan er dus zo in. Hij staat te koop!

Dertig jaar lang was dit pand een tweedehands boekenwinkeltje en antiquair. Dat is nog steeds te zien aan de tekst ‘Het Boekendaaltje’ boven de entree. Voordat het pand een boekenwinkeltje was, was het een schilderloods en ook dat zie je terug in bijvoorbeeld de  ‘laddergang’. In de oude gang hingen vroeger de ladders tegen de wand. Een huis vol geschiedenis dus. De huidige bewoners verbouwden het huis volledig waardoor het nu deels het monumentale pand is met originele details en deels een nieuwer gedeelte.

Grappig detail is dat de huidige bewoonster Colette de villa ook gebruikt als studio voor haar kookplatform fooddeco.nl. Colette maakt in de keuken (van Siematic met Gaggenau apparatuur) de lekkerste recepten en schrijft ook kookboeken. En dat in de voormalige boekenwinkel. De cirkel is weer rond.

 

En dan even over het pand zelf. Wat een plaatje! De foto’s spreken voor zich, maar toch even wat weetjes op een rij: de balken in het plafond zijn oude scheepsbalken, het plafond beneden is 3m hoog waardoor je het gevoel krijgt van een loft, de ronde ramen zorgen voor bijzonder licht en de verschillende niveaus in het huis maken alles mooi speels.

De ligging is even uniek als het huis zelf: tegen de eerste officiële duin van Bloemendaal en dus midden in het groen, maar ook midden in het dorp. Als je de voordeur uitstapt loop je zo de gezellige winkelstraat van Bloemendaal in. Achter het huis ligt de tuin vol hoogteverschillen en terrassen. Echt vakantiegevoel hier.

Het prijskaartje

Deze vakantievilla (zo mag het genoemd worden) met een verhaal en een oppervlakte van 220 m2 kost bijna 1,8 miljoen. Dat is 8.122 euro per vierkante meter. Je kan er zo in, mocht je dit ervoor over hebben 🙂 En: kijken is gratis. Kijk op Funda voor meer informatie.

Fotocredits: Funda

Over ‘kijken, kijken, kopen…?
Net zoals half Nederland ben ik Funda verslaafd. ‘s Ochtends is het eerste wat ik doe mijn dagelijkse Funda mail openen om vervolgens te scrollen door Haarlems nieuwste pareltjes op de woningmarkt. In deze rubriek ‘Kijken, kijken.. kopen?’ vis ik de meest opvallende stekjes eruit. Kijk mee als je net als ik Funda verslaafd bent, of wie weet is dit inspiratie voor het echte werk: kopen.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké