Na twee joekels van huizen werd het weleens tijd voor een wat kleiner exemplaar in deze rubriek ‘Kijken, kijken, kopen?’. Kleiner betekent in het geval van deze stadsvilla uit 1886 zeker niet minder. Dit pand aan de Kinderhuisvest 49 was vroeger een wijnhandel en het interieur is fantastisch. Deze woning verscheen deze week op Funda en ik keek mijn ogen uit. Kijk mee!

Voormalige wijnhandel

Aan de voorkant van het huis zie je meteen al dat het bijzonder is. Dit pand is meer dan 130 jaar oud en is er eentje vol geschiedenis. Jarenlang zat hier wijnhandel ‘De Zijlpoort’, nog te zien aan de afbeelding op de gevel met wijnfles en glas en de tekst ‘Wijn, gezellig en gezond’. Binnen geen wijn meer, maar wel een interieur vol lef en kleur. Op de begane grond is de zitkamer en een extra kamer met slaapvide en keukenblok. Deze ruimte is bijvoorbeeld te gebruiken als studio of kantoor.

Mix van stijlen

Via de trap kom je op de eerste etage met woonkamer, woonkeuken en terras aan de achterzijde. Alles is recent aangepakt en dat zie je. Het interieur is eclectisch: een mix van stijlen, materialen en kleuren. Ik bedoel: hoe tof is de knalroze hoge tafel in de keuken, de prachtige groenblauwe kleur op de muren en de enorme afbeelding in de woonkamer?

Hotel chique slaapkamer

De tweede etage is een grote ruimte met slaapvertrek en ook al zo’n toffe badkamer.

 

Het prijskaartje

Dit herenhuis vol geschiedenis midden in het centrum van Haarlem kost 695.000 euro. Met een oppervlakte van 107m2 is dat 6.495 euro per m2. Blijft het bij kijken of toch kopen? Kijk op Funda voor meer informatie.

Fotocredits: Funda

Over ‘kijken, kijken, kopen…?

Net zoals half Nederland ben ik Funda verslaafd. ‘s Ochtends is het eerste wat ik doe mijn dagelijkse Funda mail openen om vervolgens te scrollen door Haarlems nieuwste pareltjes op de woningmarkt. In deze rubriek ‘Kijken, kijken.. kopen?’ vis ik de meest opvallende stekjes eruit. Kijk mee als je net als ik Funda verslaafd bent, of wie weet is dit inspiratie voor het echte werk: kopen.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké