Even dacht ik naar een huis op Ibiza te kijken, maar het bleek toch echt een huis in ons eigen Haarlem te zijn. Deze week verscheen hij op Funda, dit herenhuis uit 1910 in de Tempeliersstraat met droomtuin en zwembad. Van binnen trouwens even mooi, vol originele details en tot in de puntjes verzorgd. Kijk je mee?

De oppervlakte van dit droomhuis is niet mis: maar liefst 339m2. Er zijn dan ook zes slaapkamers en twee badkamers. En hoewel de Tempeliersstraat natuurlijk midden in het centrum is, in de prachtige tuin (ontworpen door Arie Tuinarchitectuur) merk je niks van de drukte van de stad. Het zwembad is verwarmd en de tuin ligt op het zuiden. In de tuinkamer is een keukenblok, wijnkoelkast en glazen puien die helemaal open kunnen. Hallo vakantiegevoel!

  

De tuin is dus een parel, maar de binnenkant mag er zeker ook zijn. Het huis verbouwd door de huidige bewoners en tot in de puntjes verzorgd. Gelukkig zijn de originele elementen gebleven zoals ornamenten op de plafonds, het prachtige trappenhuis en de plafonds van meer dan 3 meter hoog. Op de begane grond is een leefkeuken (perfecte borrelplek), de woonkamer met suite deuren, gashaard en erker met glas-in-lood ramen.

Via het mooie trappenhuis kom je boven. Daar zijn twee verdiepingen met de zes slaapkamers en twee badkamers.

Het prijskaartje

Dit Ibiza gevoel midden in het centrum van Haarlem kost 2,6 miljoen. Met een oppervlakte van 339m2 is dat 7.670 euro per m2. De foto’s zijn in ieder geval smullen. Blijft het bij kijken of toch kopen? Kijk op Funda voor meer informatie.

Fotocredits: Funda

Over ‘kijken, kijken, kopen…?

Net zoals half Nederland ben ik Funda verslaafd. ‘s Ochtends is het eerste wat ik doe mijn dagelijkse Funda mail openen om vervolgens te scrollen door Haarlems nieuwste pareltjes op de woningmarkt. In deze rubriek ‘Kijken, kijken.. kopen?’ vis ik de meest opvallende stekjes eruit. Kijk mee als je net als ik Funda verslaafd bent, of wie weet is dit inspiratie voor het echte werk: kopen.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké