Wat een tof museum is dit toch! Geen wonder dat ze in 2022 verkozen zijn tot European Museum Of The Year. In het monumentale Dolhuys staat het kunstwerk tussen je oren centraal. Aan de hand van persoonlijke verhalen, wetenschap, hedendaagse kunst en levensvragen ontdek je bij Museum van de Geest meer over je eigen geest én die van de ander. Super leerzaam voor jong en oud, én vandaag de dag natuurlijk heel relevant.

 

 

Maak je eigen gebruiksaanwijzing

Suf is het eigenlijk dat je voor elk apparaat een gebruiksaanwijzing hebt, maar niet voor het allerbelangrijkste: jezelf! Daarom kun je in het Museum van de Geest je eigen gebruiksaanwijzing maken, zodat iedereen weet hoe zij het beste met je om kunnen gaan. De Kinderroute is geschikt voor kinderen van 9 tot 12 jaar en ook een aanrader als activiteit voor kinderfeestjes of buitenschoolse opvang. Ook is er een Young Adult Route, voor iedereen die 13 tot 18 jaar is (of zich zo voelt). Voor de jongste bezoekers is er een speciale Kindertentoonstelling en voor scholen een divers onderwijsprogramma.

 

Vind je boekendubbelganger

Stel je voor dat je een bondgenoot vindt tussen de pagina’s van een boek – jouw eigen Boekendubbelganger. Dit fictieve personage, zo dicht bij jouw eigen ervaringen, dromen en uitdagingen, biedt niet alleen gezelschap op papier, maar kan ook een bron van troost, vermaak en begrip zijn. Museum van de Geest heeft een nieuwe interactieve route uitgestippeld waarin je nadenkt over je dromen, angsten en verlangens en dit koppelt aan die van een personage uit een bestaand boek, dat je vervolgens kunt lezen). Leuk voor de kids om te doen, maar ook zeker voor jezelf! Er is nu ook een speciale Boekendubbelganger Tour voor volwassenen (vanaf 18 jaar tot jong van Geest) aan het aanbod toegevoegd. Je hoort Splinter Chabot – zelf een groot liefhebber van verhalen en boeken – in je oren en staat wat langer stil bij vijf objecten in het museum, omdat ze je helpen over bepaalde vragen dieper én op een andere manier na te denken.

 

Op ontdekkingstocht

Willem de Bruin van rapduo The Opposites leidt je via een device rond in het museum, aan de hand van zijn eigen ervaringen, met de keerzijde van roem en de crisis waarin hij toen is beland. Ondertussen stelt hij vragen bij kunstwerken die gelinkt zijn aan de vragen van de gebruiksaanwijzing. Willem neemt je als het ware bij de hand in je persoonlijke ontdekkingstocht. Hoe leuk is dat!

 

 

Een papieren vriend

Via de antwoorden op vragen als: welke dromen koester je, waar ben je bang voor, waarover maak je je zorgen, wat zou je willen veranderen en welke karaktereigenschap hoop je nooit te verliezen, kom je terecht bij jouw Boekendubbelganger. Een personage uit een boek dat net zo grappig, moedig, handig, sportief of net zo dromerig is als jij.

 

 

Contact

Museum van de Geest
Schotersingel 2
2021 GE Haarlem

museumvandegeest.nl
instagram.com/museumvandegeest

 

Openingstijden

Maandag, gesloten
Dinsdag, gesloten
Woensdag, 11.00 – 17.00
Donderdag, 11.00 – 17.00
Vrijdag, 11.00 – 17.00
Zaterdag, 11.00 – 17.00
Zondag, 11.00 – 17.00

 

Fotografie: Museum van de Geest

Dit artikel is geschreven in samenwerking met het Museum van de Geest.

 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké