Herinneringen zijn misschien wel het meest waardevolle bezit in ons leven. En wat zouden we graag willen dat we de mooie momenten uit het verleden opnieuw zouden kunnen beleven. Dan hebben we het vaak niet alleen over de bekende hoogtepunten, zoals verjaardagen, bruiloften en geboorten, maar ook over de kleine momenten tussendoor. De dierbare momenten samen, waarbij je vaak niet eens echt iets aan het doen bent, de ritueeltjes, de dagelijkse interactie, de stoeipartijen, de knuffels. Iemand die dat als geen ander kan vastleggen, is internationaal fotograaf en fotografiementor Nienke Koedijk. Haar specialisme is familiefotografie in documentaire stijl. Dus echt, eerlijk en puur. Zodat je in de toekomst terug kunt reizen naar die onbeschrijfbare momenten die je niet wilt vergeten. Ik ben zelf erg fan van haar, dus ik vertel graag waarom!

 

Nienke Koedijk fotograaf Haarlem familie fotografie fotoshoot gezinsshoot

 

Over Nienke

Fotografie draait natuurlijk deels om licht, compositie en techniek. Maar wat de Haarlemse Nienke goed begrijpt, is dat het verhaal achter de foto nog veel belangrijker is. Als familiefotograaf komt ze erg dichtbij en vangt ze momenten die de buitenwereld niet altijd te zien krijgt. Dat kan natuurlijk alleen als je elkaar eerst leert kennen en vertrouwen. Nu is Nienke een van de vrolijkste en meest open personen die ik ken, dus deze rol is haar echt op het lijf geschreven. Binnen een korte tijd voelt het alsof je haar al jaren kent. Tel daar meer dan twintig jaar fotografie-ervaring bij op, en je begrijpt al helemaal waarom zij de juiste persoon is voor deze taak. Als je op zoek bent naar een familie fotograaf in Haarlem, kom je van alles tegen. Maar niets en niemand zoals Nienke Koedijk.

 

 

Ongeposeerd

Nienke fotografeert het leven in al haar mooie, pure en oprechte verschijningsvormen. Je hoeft niet te poseren, hoeft geen nette kleren aan te trekken en kinderen mogen gewoon kinderen zijn. Als documentaire fotograaf regisseert Nienke niet en houdt ze geen reguliere fotoshoot, maar legt ze de momenten vast die er echt toe doen. Momenten van blijdschap en connectie, maar ook alle andere aspecten van het leven. Door op deze manier te fotograferen, krijg jij echte foto’s die heel erg dicht bij jou en je dierbaren staan. Foto’s die verder kijken dan de buitenkant, maar die je voelt en die de schoonheid van het échte leven laten zien.

 

 

A day in the life

Voor een familie fotoshoot in Haarlem, of eigenlijk waar dan ook ter wereld, komt Nienke naar jou en maakt ze een paar uren (of zelfs langer) onderdeel uit van je leven. Dat kan op een van je favoriete plekken, zoals het strand, het bos of op de boot, maar het kan ook echt bij je thuis. Een fotoshoot begint in ieder geval nooit voordat jullie elkaar hebben leren kennen en Nienke weet wat voor jullie belangrijk is. Pas dan kan ze haar magie uitoefenen en de mooiste, puurste kunstwerken creëren.

 

Nienke Koedijk fotograaf Haarlem familie fotografie fotoshoot gezinsshoot

 

Na de gezinsshoot verzamelt Nienke de mooiste foto’s in een professioneel fotoalbum. Zo worden je herinneringen tastbaar en blijven ze niet op de computer staan, tussen alle andere bestanden. Het wordt een pronkstuk op de koffietafel of in de boekenkast, en later waarschijnlijk een van de meest dierbare bezitten van de kids.

 

Nienke Koedijk fotograaf Haarlem familie fotografie fotoshoot gezinsshoot

 

Internationaal

Het vastleggen van het gezinsleven beperkt zich trouwens niet tot Nederland, maar groeit internationaal. Zo heeft Nienke ook wel eens de vakantie van een Nederlandse familie in Zweden gefotografeerd en heeft ze in bijvoorbeeld Litouwen en Polen het dagelijks leven van gezinnen mogen vastleggen. Haar netwerk heeft zich inmiddels uitgebreid over de hele wereld.

 

Nienke Koedijk fotograaf Haarlem familie fotografie fotoshoot gezinsshoot Nienke Koedijk fotograaf Haarlem familie fotografie fotoshoot gezinsshoot

 

Mentoring

Heb je zelf ambities om te beginnen als of je verder te ontwikkelen tot (top)fotograaf, dan kun je bij deze veelzijdige dame ook terecht voor professionele begeleiding. Niet alleen in het vak van familiefotografie, maar ook als ondernemer. Nienke coacht studenten uit verschillende continenten en begeleidt ze in hun proces, totdat ze hun eigen stem vinden en zelfverzekerd de fotografiewereld instappen. Mentoring is soms bijna zo emotioneel als opvoeden, dus je hebt echt iemand nodig waarmee je een klik hebt.

 

 

In de media

Misschien heb je de naam Nienke Koedijk al eens eerder gehoord. Ze zal het zelf uit bescheidenheid nooit zeggen, maar ze is in deze tak van sport best wel een big deal. Een van haar sprekendste karaktereigenschappen is dat ze zich niet laat leiden door vooroordelen en stigma’s, en het liefst er tegenin gaat. Zo kreeg ze nationaal (RTL Late Night / Radio 2 / Volkskrant / etc.) bekendheid met haar fotoboekVerborgen Vrienden‘, waarin ze volwassenen fotografeerde die met een knuffel slapen. Een groot succes.

 

Nienke Koedijk fotograaf Haarlem familie fotografie fotoshoot gezinsshoot

 

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je gelijk een datum prikken om jouw (gezins)leven zo mooi te laten documenteren door deze topper? Nienke staat voor je klaar!

 

Contact

Nienke Koedijk Photography
info@nienkekoedijk.com
+31 6 14 11 92 98
nienkekoedijk.com

instagram.com/nienke.koedijk.photography

 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!