Hij komt, hij komt! Altijd een groot spektakel voor de kleintjes in Haarlem, maar toch stiekem voor volwassenen ook heel leuk: de Sinterklaasintocht. Op zondag 19 november is het zover. Traditiegetrouw stoomt dan de pakjesboot het Spaarne weer door, en daarna gaat Sinterklaas in een stoet door de stad. Wij krijgen er toch altijd een beetje jeugdige vreugdekriebels van. Wil je weten waar de Sint allemaal te bewonderen is en op welk tijdstip? Wij zetten het voor je op een rij!

 

Sinterklaasintocht Haarlem

Met de Pakjesboot over het Spaarne

De goedheiligman komt natuurlijk niet alleen. Hij wordt vergezeld door vele Pieten en zijn prachtige paard. Voor de kleine Haarlemmers een groot feest, met pepernoten en al. Sinterklaas vaart vanuit zuidelijke richting (vanuit richting Heemstede) vanaf 12.00 uur over het Spaarne de stad in. Rond 13.00 uur is traditiegetrouw het moment suprême, dan meert de Pakjesboot aan bij de Koudehorn.

 

Stoet door de stad naar de Grote Markt

Vanaf de Koudehorn gaat Sinterklaas te paard verder, feestend de stad in. De stoet gaat via het Spaarne naar de Damstraat en dan naar de Grote Houtstraat, Proverniershofje, Gierstraat, Gedempte Oudegracht, de Zijlstraat, Nieuwe Groenmarkt, Krocht en Smedestraat richting de Grote Markt. Rond 14.15 uur arriveren ze daar. Onze Haarlemse Burgermeester doet samen met Sinterklaas een heuse bordesceremonie vanaf het Stadhuis. Daarna kunnen kinderen Sint en Piet een hand geven en natuurlijk op de foto. De Zingende Pieten zorgen op de kade en de Grote Markt voor een gezellig optreden. Rond 16.00 uur is het feest afgelopen.

 

 

De Sint in Heemstede

Ook het gezellige Heemstede slaat Sinterklaas niet over. Op zaterdag 18 november komt het gezelschap al aan bij onze buren. Rond 11.00 uur komen Sinterklaas en de Pieten aan per boot in de haven van Heemstede. Ze worden feestelijk ontvangen door burgemeester Astrid Nienhuis. Daarna (rond 11.15 uur) volgt een optocht via de Postlaan naar de winkelstraat (Raadhuisstraat/Binnenweg). Om ongeveer 13.30 uur stoppen de festiviteiten en is het tijd om thuis na te genieten en misschien al het schoentje te zetten.

Oh, kom er eens kijken!

 

Nog even op een rij

Sinterklaasintocht Haarlem
Zondag 19 november
13.00 – 16.00 uur
sintintochthaarlem.nl

Sinterklaasintocht Heemstede
Zaterdag 18 november
11.00 – 13.00 uur
heemstede.nl/intocht-sinterklaas

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké