Je voelt de rust direct als je binnenkomt in deze mooie spa in de Zijlstraat. Al bijna tien jaar is Spa Manda een van de best bezochte massage spa’s in de stad. Niet alleen om de heerlijke massages die ze hier geven, maar ook voor het vakantiegevoel. Bij deze Oosterse Spa waan ik mij namelijk altijd even in Thailand. En dat midden in het centrum van Haarlem. Eigenaresse Laila en haar team staan de hele week klaar en ontvangen iedere gast met warmte. Iets wat ze doen met veel plezier. Want waar het allemaal om draait volgens Laila, is doen wat je leuk vindt en het liefst daarmee ook nog iemand helpen.

 

Spa Manda

Warm hart

Laila verhuisde naar Nederland voor de liefde. Niet alleen de liefde voor haar toenmalige man, maar ook voor de stad Haarlem. Het was haar enige eis: “Ik verhuis naar Nederland, maar dan gaan we wel in Haarlem wonen.” Zo gezegd, zo gedaan. Werk vinden was echter lastig, en met amper geld op zak was het in de stad niet gemakkelijk om woonruimte te vinden waar eventueel ook plek was voor een eigen bedrijfje. Toen het eindelijk lukte, stond Laila voor een keuze. Je kunt altijd beter iets doen waar je goed in bent. “De Thai hebben drie specialiteiten”, zegt ze. “Boksen, koken en masseren”. Ze koos voor het laatste. Niet alleen omdat ze het vreemde imago van de Thaise massage wilde veranderen, maar ook omdat ze mensen op deze manier mensen echt kon helpen.

 

Manda

Het opknappen en inrichten van haar eerste spa in de Koningstraat kostte Laila al haar geld, en nog steeds was het eigenlijk niet genoeg. Vanuit Thailand stuurde haar moeder daarom ook nog wat op, terwijl ook zij het eigenlijk niet kon missen. Daarmee lukte het Laila om haar massage spa te openen. Als naam koos ze Manda, wat in het Thais ‘mama’ betekent.

 

 

Business woman

De liefde die Laila voor haar vak heeft, werd steeds meer opgemerkt. Spa Manda groeide enorm. Zelfs tot een punt waarop Laila het te veel vond. “Ik veranderde van een enthousiaste ondernemer naar een business woman”. En dat is niet wat ze wilde. “Juist die momenten waarop je verbinding maakt en iemand ziet, merk je wat diegene nodig heeft”. Dat resulteert soms in mooie momenten, heel af en toe zelfs emotioneel. En dat is waar het Laila uiteindelijk om gaat: écht kijken, en daarna helpen. “De winst die we nu maken gaat niet over geld, maar over het gevoel iets bij te dragen aan iemands geluk”. Dat is dan ook hoe ze haar bedrijf de komende jaren wil blijven runnen. Door te doen waar ze gelukkig van wordt, met een team dat daar hetzelfde over denkt en door altijd naar haar intuïtie te blijven luisteren. En daar waarderen wij haar juist alleen maar meer om. “Je moet je moed vinden en altijd blijven wie je bent”.

 

Laura ging langs:

Bij binnenkomst word je begroet met ‘Sawadee Ka’ door één van de Thaise medewerksters. Wat meteen opvalt: het is hier ruim, licht en heel goed verzorgd. Als welkomstdrankje krijg je een kopje kruidenthee en schoenen worden verwisseld voor slofjes. Met een beetje fantasie ben je in Azië. De lekkere geuren en kabbelende muziek helpen hier zeker aan mee.

Bij Spa Manda worden zeven verschillende soorten massages gegeven. Variërend van 30 tot 90 minuten. De meeste bekende zijn de Ancient Nuad Thai Massage (een combinatie van massage en strekken en oprekken van spieren), en de Manda Relaxing Massage. De laatste is een full body massage met oosterse en westerse technieken. Er wordt heerlijk geurende olie gebruikt waardoor ik mij altijd als herboren voel hierna. Er zijn ook massages voor specifiek de voeten of ruk en nek. Ben je zwanger? Er worden ook zwangerschapsmassages gegeven. Alle massages staan uitgebreid toegelicht op de site, of stap binnen bij Spa Manda. Ze helpen je graag.

 

De behandelingen

Als je echt ‘los’ wilt gaan, dan zijn er verschillende packages te boeken. Stuk voor stuk een traktatie. De ultieme package is toch wel de drie uur durende ‘Smile of Siam package’. Deze begint in de stoomcabine met heerlijk geurende oliën, daarna volgt de bodyscrub, een massage van een uur en als afsluiter een luxe gezichtsbehandeling. Klinkt hemels toch? Gezichtsbehandelingen zijn ook los te boeken. Dat geldt trouwens ook voor pedicure en wax behandelingen.

 

 

Na afloop van de massage gloei ik altijd nog even na. Er staat een kopje thee met vers fruit klaar. Het hele team van Spa Manda komt trouwens uit Thailand. Allemaal even vriendelijk en persoonlijk met in hun Engels een duidelijk Thais accent (er is wel altijd iemand aanwezig die Nederlands spreekt). Ze leggen ons graag in de watten, wat in het Oosten zo normaal is. Eigenaresse Laila: “Iedereen in ons team wordt extra blij door de vele complimenten die ze krijgen van onze klanten.” Een win-win situatie dacht ik zo.

Na afloop denk ik altijd ‘dit moet ik vaker doen’. Eenmaal buiten stap ik zo weer de Haarlemse Zijlstraat in. Met een leeg hoofd, en een mini vakantie Thailand op zak.

 

Contact

Spa Manda
Zijlstraat 69
2011 TL Haarlem
023 576 8670
spamanda.nl
instagram.com/spamandaofficial

Openingstijden

Maandag tot zaterdag: 10:00 – 19:00
Zondag: 11:00 tot 17:00

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Spa Manda. 

 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké