Ze zijn dun gezaaid, de écht goede kappers in Haarlem-Noord. Fijne koffiebars trouwens ook. Tromgeroffel voor Stek aan de Roemer Visscherstraat, waar je sinds kort terecht kunt voor een nieuw kapsel en een gezellig bakkie. Eigenaresse Lotte Maas is naast een pro in knippen en kleuren in een natuurlijke stijl óók barista, en laten die liefdes nou perfect samenkomen in deze kleurrijke zaak.

 

Stek kapper koffiebar Haarlem-Noord

 

Een fijn hoekje

Hoogzwanger van haar tweede kind belandde Lotte Maas in Haarlem-Noord. Vers vanuit Bos en Lommer in Amsterdam was dat even schakelen. Of zoals ze zelf zegt: “Ik miste de stad enorm. De reuring, de horeca, op elke hoek iets te beleven. Het duurde even voordat ik me hier thuis voelde.” Inmiddels is Lotte helemaal geland en geniet ze van haar leuke buurt. Het enige wat nog ontbrak in het Vondelkwartier was een plek waar je even kunt opladen tijdens een moment voor jezelf. Ondernemend als ze is, besloot Lotte zelf een zaak te openen. Het moest iets worden waar ze al haar passies kon combineren. Ze vond een hoekpand – “dat was mijn absolute voorwaarde, dat het op een hoek zou zitten” – en opende in april 2022 Stek. Een gouden zet, want dankzij de ligging is er ‘s zomers op het terras altijd een plekje in de zon. Binnen is het licht en lekker kleurrijk door de vele planten en gezellige kussens.

 

 

Duurzaam & biologisch

Lotte leerde de fijne kneepjes van het koffiezetten bij de Koffiesalon aan de Westerstraat in Amsterdam. Knippen deed ze eerst o.a. bij Kinki Kappers en later bij de Kweektuinen. Nu ze haar eigen zaak heeft, richt ze zich uitsluitend op haar specialiteiten: knippen en kleuren op een natuurlijke wijze en het knippen van krullen. Lotte gebruikt duurzame en biologische producten die heerlijk zacht zijn voor je haar. Zo werkt ze bijvoorbeeld veel met 100% plantaardige kleuring, gemaakt van gemalen planten, en de unieke organic highlights van Oway. Daarnaast kun je hier ook terecht voor een traditionele behandeling, maar dan wel zonder ammonia, dus op een zachtere wijze die gezonder is voor je haar. Verder verkoopt ze de mooie (navul)flessen haarproducten en verzamelt ze de afgeknipte haren voor het bijzondere initiatief Hair Recycle, dat er o.a. vervuild water mee filtert.

 

Stek kapper koffie Haarlem-Noord

 

Lekker stekkie

Het stukje duurzaamheid komt duidelijk overal terug bij Stek. De fairtrade bonen komen van een kleinschalige branderij in Noordwijk, de havermelk is van ROA uit Amsterdam en de vegan ijsjes van Ijsbaart. Zin in zoet? Stek heeft verschillende cakejes en taart op de kaart, onder andere van SUE uit Amsterdam. De muffins worden gemaakt door een buurvrouw van Stek. Lotte: “Dat vind ik zo leuk, ik merk dat we echt een buurtfunctie hebben. Al weten ook veel mensen uit andere steden de weg naar mijn kappersstoel te vinden.” En dat worden er alleen maar meer, want Stek is een heerlijk stekkie.

 

Stek kapper koffie Haarlem-Noord

 

Contact

Stek
Roemer Visscherstraat 219
2026 TT, Haarlem
+31624133694
stekhaarlem.nl

 

Openingstijden

Maandag, gesloten
Dinsdag, gesloten
Woensdag, 09.00 – 17.00
Donderdag, 09.00 – 17.00
Vrijdag, 09.00 – 17.00
Zaterdag, 09.30 – 17.00
Zondag, gesloten

 

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Stek.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké