Ze zijn dun gezaaid, de écht goede kappers in Haarlem-Noord. Tromgeroffel voor Stek in de Haarlemmer Kweektuin, waar je terecht kunt voor een nieuw kapsel met een bewuste gedachte erachter. Eigenaresse Lotte Maas is een pro in knippen en kleuren in een natuurlijke stijl en laten die liefdes nou perfect samenkomen bij haar eigen kappersplek Stek.

 

 

Een omslag

Na gewerkt te hebben bij Kinki Kappers, in het drukke Amsterdam, drie en een half jaar in Portugal te hebben gewoond en moeder te zijn geworden, koos Lotte voor een bewustere leefwijze met meer oog voor de natuur, rust en gezondheid. Met haar speciale werkwijze wil ze uiterlijk en innerlijk in balans brengen. Ze kijkt en luistert naar je en knipt met aandacht. Ondertussen heb jij een heerlijk momentje voor jezelf, wat extra belangrijk is in ons huidige, hectische bestaan. Verhuizen naar de Kweektuin gebeurde omdat Lotte daar kan werken met gelijkgestemden en omdat het een duurzame groene plek is. De vorige kapper stopte en ze kende de plek al, omdat ze eerder een stoel huurde bij haar voorganger. Zo kon ze de koffies aan anderen overlaten en zich richten op wat ze het liefste doet: een kapsel maken dat je persoonlijkheid laat stralen en een moment creëren waarin jij even helemaal centraal staat.

 

 

Duurzaam & biologisch

Nu ze haar eigen zaak heeft, richt ze zich uitsluitend op haar specialiteiten: knippen en kleuren op een natuurlijke wijze en het knippen van krullen. Lotte gebruikt duurzame en biologische producten die heerlijk zacht zijn voor je haar. Zo werkt ze bijvoorbeeld veel met 100% plantaardige, amonia- en ppd-vrije kleuring, gemaakt van gemalen planten, en de unieke organic highlights van Oway. De plantenkleuringen kunnen ook veilig ingezet worden bij zwangerschap, chemo en allergieën. Daarnaast kun je hier ook terecht voor een traditionele behandeling, maar dan wel zonder ammonia en ppd, dus op een zachtere wijze die gezonder is voor je haar. Verder verkoopt ze de mooie haarproducten en verzamelt ze de afgeknipte haren voor het bijzondere initiatief Hair Recycle, dat er o.a. vervuild water mee filtert.

Stek biedt ook stiltesessies met aromatherapie, ayurvedische hoofdsessies (massages) en ayurvedische kruidenpakkingen. Deze behandelingen worden afgestemd op jouw haar. Altijd al zelf je haren plantaardig willen leren kleuren? Houd dan de socials van Stek in de gaten voor handige workshops!

 

Contact

Stek
Kleverlaan 9
2023 JC, Haarlem
+31624133694
stekhaarlem.nl

 

Openingstijden

Op afspraak.

 

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Stek.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké