Ben je op zoek naar een prachtige studio, met het meest fantastische (dag)licht in het centrum van Haarlem? Dan heb je die bij deze gevonden! Afgelopen april opende Studio Mucha namelijk haar deuren aan de Kinderhuissingel, tegenover het Kenaupark en vlakbij het station. Door de hoge ramen, buitengewone lichtinval en verrassende vintage design inrichting is de daglicht studio nu al favoriet bij vele fotografen en magazines. De eigenaresse, Andreea Bercu, is zelf fotograaf en weet dan ook als geen ander hoe belangrijk mooi licht en een goede setting zijn. Ze voelde de behoefte om een inspirerende ruimte in Haarlem te creëren waar je niet alleen het hele jaar door kunt fotograferen, maar waar ook toffe events, workshops en pop-ups op de agenda staan. Met een voorliefde voor de Spaanse taal ontstond daar de pakkende naam Studio Mucha; voor fotoshoots en mucha mucha more.

 

Studio Mucha fotostudio HaarlemStudio Mucha fotostudio Haarlem

 

There will be light

Studio Mucha bevindt zich in een oud monumentaal pand wat zich vroeger voornamelijk leende als pakhuis. Tijdens de bezichtiging van de ruimte was Andreea op slag verliefd en wij begrijpen wel waarom. Bij binnenkomst straalt het licht je tegemoet vanuit de grote pakhuisramen met uitzicht op de singel en het Kenaupark. In totaal beslaat de studio een indrukwekkende 160m2. De open ruimte van 100m2 is aangekleed met linnen gordijnen van By Mölle en bijzondere vintage design objecten van CECÉ die je allemaal kunt gebruiken. Voor de vintage liefhebbers zijn deze design meubels overigens ook te koop. In de extra opslagruimte vind je nog meer meubels, maar ook props, achtergrondrollen in verschillende kleuren, kledingrekken en meer. Beneden is er een aparte visagieruimte voor haar, make-up en styling. Aan werkelijk alles is gedacht. Door de beton gegoten vloer, het 4 meter hoge plafond met houten balken en bakstenen muren voelt de ruimte industrieel aan. Een échte eye-catcher is de geruite muur, waarmee Andreea een speelse seventies twist geeft aan de studio.

 

Studio Mucha Fotostudio Haarlem
Expositie Avennor Ceramics van Cuit Studio en Azita Saïn

 

Over Andreea Bercu

Als eigenaresse van Studio Mucha is Andreea zelf ook meer dan thuis in de wereld van fotografie. Dat ze een echte professional is in haar vakgebied blijkt ook uit haar uitgebreide eigen portfolio; van product en sfeerfotografie tot aan dromerige portretten. Met de studio wil ze ook al deze mogelijkheden bieden aan haar collega fotografen. Om haar eigen werk te bewonderen kun je een kijkje nemen op haar website.

 

Links: Jeff Bogaers voor Zazi Vintage door Andreea Bercu.

 

Shooten, yogaën en shoppen

Dat de ruimte zich ook heel goed leent voor andere initiatieven, is de afgelopen tijd wel gebleken. Zo werd de studio omgetoverd tot een vintage walhalla voor een pop-up, maar ook stonden er exposities, workshops, ademcirkels en yogalessen op het programma. Met name dat laatste is iets wat Andreea graag vaker terug zou zien in de studio. Studio Mucha kan voor een aantal vaste avonden worden gereserveerd als yogastudio. De fijne akoestiek en comfortabele meubels maken de ruimte erg uitnodigend en warm. De sfeer van de studio is niet in één woord te omschrijven, waardoor je vele kanten op kunt. Nieuwsgierig geworden? Houd de instagram pagina in de gaten of neem contact op met Andreea om de mogelijkheden te bespreken, ze denkt graag met je mee!

 

Studio Mucha fotostudio Haarlem
The Next Closet pop-up

 

Contact

Studio Mucha
Kinderhuissingel 4A
2013 AS, Haarlem
www.studio-mucha.nl
hello@studio-mucha.nl

facebook.com/Studio-Mucha
instagram.com/its.studio.mucha

Openingstijden

Flexibel & in overleg

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Studio Mucha.

 

 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké