Op maandag 3 april 2023 start de eerste Week van de Haarlemse Nacht! Tijdens deze week wordt de Haarlemse nachtcultuur en natuurlijk de stad zelf in de spotlights gezet, verbinden we en bespreken wat beter kan en daarvoor nodig is. Zowel ondernemers als makers en bezoekers ontmoeten elkaar tijdens deze eerste editie van de Week van de Haarlemse Nacht. Met maar liefst 22 evenementen verspreid over verschillende locaties in de stad is er voor iedere stadsgenoot wel iets te beleven. Van exposities tot feestjes en van talkshows tot netwerkborrels. Duik de nacht in (ook overdag) en sluit je aan bij de Week van de Haarlemse Nacht.

Scrol door voor het volledige programma!

 

Week van de Haarlemse Nacht
Foto: Cas Kerkwijk

Maandag 3 april

20.00 uur – Opening expositie ‘Nachtdieren’
Fotogalerie De Gang, Grote Houtstraat 43. Deze zal ook nog tot en met zaterdag te zien zijn tussen 10:00 – 17:00.

 

Dinsdag 4 april

20.30 uur – Nachtwacht Talkshow #1
Grote Zaal Patronaat, Twee avonden verschillende dynamische gesprekken over de Haarlemse nachtcultuur met de stad. Thema #1 De Haarlemse nachtcultuur: hoe staan we ervoor? Aan tafel: Daan Knijnenburg (organisator/DJ), Diana van Loenen (wethouder Cultuur), Daan van Boerdonk (Eigenaar Bobbi, de Koning) en Romy Baden (DJ). Thema #2 Locatietekort. Aan tafel: Maarten Wiedemeijer (PVDA), Jeroen Smallegange (Tenminste Houtbaar), Manon Spronk (Lola) en Misha van der Winkel (producer/DJ). Muziek: Gene Gene.

 

Week van de Haarlemse Nacht
Foto: Lola Events

 

Woensdag 5 april

20.30 uur – Nachtwacht Talkshow #2
Grote Zaal Patronaat. Verschillende dynamische gesprekken over de Haarlemse nachtcultuur met de stad. Thema #3 Een diverse nacht voor iedereen. Met aan tafel: Manique Hendricks (curator Rhythm of The Night Frans Hals Museum), Rick Busscher (bezoeker/queer activist), Dwayne Henn (Stad Oost/DJ) en Joost van Rijmenam (Café Stiels). Thema #4 Evenementen in de stad. Met aan tafel: Jos Wienen (burgemeester Haarlem), Bernt Schneiders (Bevrijdingspop Haarlem), Killian Popken (Lola) en Shaked Franke (Nachtoverleg Utrecht). Muziek: Hannah Young en Noah Jazz.

 

Donderdag 6 april

 

16.00 uur – Rondetafelgesprek ‘Meer Queer’
Slachthuis. Tijdens dit rondetafelgesprek wordt specifiek ingezoomd op het Haarlemse nachtleven voor queer mensen. Waar is behoefte aan? Wat kan er beter? Wat is daarvoor nodig?

20.30 uur – Netwerkborrel
Schuur

22.00 uur – Schuurnacht i.s.m. de Schuurjongeren
Schuur. Line-up: Meneer Heerens zorgt voor dansbare vinyl platen en rond 23:00 een speciale act: Fractal Dance Company (artistieke leiding van Zino Schat) blend Hip-hop met Contemporary dans tot een nieuwe taal om maatschappelijke thema’s te behandelen.

 


Foto: Zer00’s HerOes, Jitske Nap

 

Vrijdag 7 april

20.00 uur – Electric. electronic music workshop i.s.m. STAD
Skatepark Haarlem

20.30 uur – Een avond rondom de boekpresentatie van ‘Geen dag zonder nacht’ + performances van Phil Meds en Beatrijs Bakker
Doelenzaal in Bibliotheek Centrum

 

23.00 uur – Officiële afterparty Boekfissa CLUB3 x Club Flux
CLUB3. Line-up: Garam Masala, Lola Edo, Reina en Theodorus

 

Zaterdag 8 april

De Nachtparade! 14 feesten van allerlei verschillende organisaties en ondernemers, verspreid over de stad, van Waarderpolder tot centrum. Waaronder evenementen in Houtbaar, Brasserie Van Beinum, Café Stiels, Skatepark, Patronaat, CLUB3, Bobbi, Slachthuis en Flinty’s. Het eindfeest van Week van de Haarlemse Nacht.

 

Week van de Haarlemse Nacht 2023

 

Kijk voor meer informatie op weekvandehaarlemsenacht.nl

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké