Het is winter. Koud buiten en vroeg donker. Misschien niet de leukste tijd om de deur uit te gaan, maar toch is er in Haarlem genoeg te doen deze koude dagen. Typische knusse plekken om op te zoeken, frisse neuzen halen en warme drankjes drinken. Wij zetten onze tips hier op een rij. Zo kom je de winter wel door!

Kaasfondue bij het Goede Uur
Zodra de koude dagen beginnen krijgen wij zin in kaasfondue. Het Goede Uur in de Vijfhoek is DE plek. Dit kaasfonduerestaurant is één van de oudste in Haarlem en ademt winterse gezelligheid. Op de kaart wijn en kaas. De fondues bestaan uit Franse kazen in alle soorten. Wel reserveren (en tijdig), want het is hier altijd druk.
Meer over Het Goede Uur >

Het Goede Uur Haarlem

Schaatsen op de ijsbaan
Bij de winter hoort ijs en sneeuw. Wat past dan beter dan onze eigen ijsbaan? Want die hebben we in Haarlem! Van september t/m maart kan je hier ploeteren op het ijs, op de grote baan of het open middenterrein. De ijsbaan heeft een overkapping, dus droog schaatsen. Ook schaatsen huren kan hier. Drink na afloop een warme choco of glühwein in het bijbehorende restaurant.
Meer IJsbaan Haarlem >

Warme chocomelk en appeltaart bij Klein Centraal in Overveen
Het stationnetje van Overveen heeft een heus eigen eetcafé: Klein Centraal. De tijd heeft hier stilgestaan. Knus, oud Hollands en huiselijk. Af en toe een trein die voorbij komt. Het station en het eetcafé zijn prachtig. Keuze genoeg op de kaart, maar in de winter strijk je hier natuurlijk neer voor warme chocomelk en appeltaart met slagroom.
Meer over Klein Centraal >

Klein Centraal Haarlem

Strandwandeling in Zandvoort of Bloemendaal aan Zee
In de zomer paraderen wij hier in zwembroek of bikini, maar in de winter is het strand ook heerlijk. Snuif de zeelucht op en maak een wandeling over het lege strand. Na de frisse neus strijk je neer bij één van deze strandtenten, die zijn namelijk gewoon open in de winter.
Meer Strand in de winter >

Goede films in de Toneelschuur
Filmhuis- en speelfilms zie je in de Toneelschuur. Behalve goede films is ‘de Schuur’ ook nog eens een heel fijne plek. Het gebouw midden in het centrum is een genot voor het oog. Modern, mooie zalen en een gezellig bijbehorend café. Ontwerper Joost Swarte heeft samen met architecten uit Delft iets prachtigs neergezet.
Meer over de Toneelschuur >

Pannenkoeken bij Nurks
Pannenkoeken horen bij de winter. Wij eten ze graag bij Nurks, een knus eethuisje in de Haarlemmerhout. Na een wandeling door ons stadspark is het hier smullen. Rust, maar toch midden in de stad.
Meer over Nurks en

High Tea in de stad
Taart, scones, muffins, sandwiches en thee. Het is smullen geblazen. In Haarlem zijn meerdere plekken waar je uitstekend kunt high tea’en. Keertje zondigen mag best 🙂
De leukste plekken voor high tea >

Hofje-zonder-zorgen-haarlem-4

Voorstellingen in de Schouwburg
Een prachtige oude schouwburg hebben wij in Haarlem, een paar jaar geleden helemaal gerenoveerd. De Schouwburg werkt samen met de Philharmonie aan het Klokhuisplein. Op beide locaties een vol programma met cabaret, dans, muziek, toneel en theater.
Meer over de Schouwburg >

Schouwburg Haarlem

Aan de openhaard bij Het Veerkwartier
Wandelen aan De Veerplas is een aanrader voor in de winter. Warm daarna op bij de openhaard van Het Veerkwartier. Dit buitenpaviljoen bestaat uit een kas en containers. Lekkere no nonsense sfeer, heerlijk eten en altijd uitzicht over de plas. Er is ook veel te doen hier, zoals muziek en leuke cursussen.
Meer over Het Veerkwartier >

Het-Veerkwartier-Haarlem-10

Opwarmen in de sauna
Koud tot op het bot en toe aan warmte en rust? Trakteer jezelf of een dagje sauna. Bij Sauna van Egmond kun naast sauna ook zwemmen, genieten van het Turkse stoombad, een massage nemen, in de whirlpool of genieten van een behandeling. Tussendoor is er eten in het restaurant, boekjes in de rustruimte en zelfs een bioscoop. Deze sauna heeft ook een apart avondtarief.
Meer Sauna van Egmond >

Sauna-van-Egmond

Natuurlijk leent de winter zich ook perfect voor etentjes bij Haarlemse restaurants, een ontbijt of lekkere lunch. Of

Meer lijstjes? Bekijk ze hier >Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!