Het is winter. Koud buiten en vroeg donker. Misschien niet de leukste tijd om de deur uit te gaan, maar toch is er in Haarlem genoeg te doen deze koude dagen. Typische knusse plekken om op te zoeken, frisse neuzen halen en warme drankjes drinken. Wij zetten onze tips voor leuke dingen om te doen in de winter hier op een rij. Zo kom je de winter wel door!

10x-doen-in-de-winter

Leuke dingen om te doen in de winter

Kaasfondue bij het Goede Uur

Zodra de koude dagen beginnen krijgen wij zin in kaasfondue. Het Goede Uur in de Vijfhoek is DE plek. Dit kaasfonduerestaurant is één van de oudste in Haarlem en ademt winterse gezelligheid. Op de kaart wijn en kaas. De fondues bestaan uit Franse kazen in alle soorten. Wel reserveren (en tijdig), want het is hier altijd druk. Deze winteractiviteit is leuk met z’n twee, maar ook met een gezellige groep!
Meer over Het Goede Uur >

Het Goede Uur Haarlem

Schaatsen op de ijsbaan

Bij de winter hoort ijs en sneeuw. Wat past dan beter dan onze eigen ijsbaan? Want die hebben we in Haarlem! Van september t/m maart kan je hier ploeteren op het ijs, op de grote baan of het open middenterrein. De ijsbaan heeft een overkapping, dus droog schaatsen. Ook schaatsen huren kan hier. Drink na afloop een warme choco of glühwein in het bijbehorende restaurant. Dit is een geschikte kinderactiviteit in de winter waar je samen veel plezier aan beleeft.
Meer IJsbaan Haarlem >

 

Warme chocomelk en appeltaart bij Klein Centraal in Overveen

Het stationnetje van Overveen heeft een heus eigen eetcafé: Klein Centraal. De tijd heeft hier stilgestaan. Knus, oud Hollands en huiselijk. Af en toe een trein die voorbij komt. Het station en het eetcafé zijn prachtig. Keuze genoeg op de kaart, maar in de winter strijk je hier natuurlijk neer voor warme chocomelk en appeltaart met slagroom. In de lijst met winteruitjes mag deze tip zeker niet ontbreken! Smullen maar.
Meer over Klein Centraal >

Klein Centraal Haarlem

 

Strandwandeling in Zandvoort of Bloemendaal aan Zee

In de zomer paraderen wij hier in zwembroek of bikini, maar in de winter is het strand ook heerlijk. Snuif de zeelucht op en maak een wandeling over het lege strand. Na de frisse neus strijk je neer bij één van deze strandtenten, die zijn namelijk gewoon open in de winter. Deze winteractiviteit is goed voor de vitaliteit!
Meer Strand in de winter >

 

Goede films in de Toneelschuur

Filmhuis- en speelfilms zie je in de Toneelschuur. Behalve goede films is ‘de Schuur’ ook nog eens een heel fijne plek. Het gebouw midden in het centrum is een genot voor het oog. Modern, mooie zalen en een gezellig bijbehorend café. Ontwerper Joost Swarte heeft samen met architecten uit Delft iets prachtigs neergezet. Ben je niet zo van de koud? Dan zoek je de warmte tijdens je winteractiviteit op in de Toneelschuur.
Meer over de Toneelschuur >

 

Pannenkoeken bij Nurks

Pannenkoeken horen bij de winter. Wij eten ze graag bij Nurks, een knus eethuisje in de Haarlemmerhout. Na een wandeling door ons stadspark is het hier smullen. Rust, maar toch midden in de stad. Een kinderactiviteit in de winter die de kids zeker leuk en lekker vinden!
Meer over Nurks > 

 

High Tea in de stad

Taart, scones, muffins, sandwiches en thee. Het is smullen geblazen. In Haarlem zijn meerdere plekken waar je uitstekend kunt high tea’en. Keertje zondigen mag best 🙂 Een high tea mag dan ook zeker niet ontbreken in dit lijstje met leuke dingen om te doen in de winter.
De leukste plekken voor high tea >

Hofje-zonder-zorgen-haarlem-4

 

Voorstellingen in de Schouwburg

Een prachtige oude schouwburg hebben wij in Haarlem, een paar jaar geleden helemaal gerenoveerd. De Schouwburg werkt samen met de Philharmonie aan het Klokhuisplein. Op beide locaties een vol programma met cabaret, dans, muziek, toneel en theater.
Meer over de Schouwburg >

Schouwburg Haarlem

 

Aan de openhaard bij Het Veerkwartier

Wandelen aan De Veerplas is een aanrader voor in de winter. Warm daarna op bij de openhaard van Het Veerkwartier. Dit buitenpaviljoen bestaat uit een kas en containers. Lekkere no nonsense sfeer, heerlijk eten en altijd uitzicht over de plas. Er is ook veel te doen hier, zoals muziek en leuke cursussen. Een romantische winteractiviteit met zijn 2’en of gezellig met de familie.
Meer over Het Veerkwartier >

Het-Veerkwartier-Haarlem-10

 

Opwarmen in de sauna

Koud tot op het bot en toe aan warmte en rust? Trakteer jezelf of een dagje sauna. Bij Sauna van Egmond kun naast sauna ook zwemmen, genieten van het Turkse stoombad, een massage nemen, in de whirlpool of genieten van een behandeling. Tussendoor is er eten in het restaurant, boekjes in de rustruimte en zelfs een bioscoop. Deze sauna heeft ook een apart avondtarief.
Meer Sauna van Egmond >

Sauna-van-Egmond

Natuurlijk leent de winter zich ook perfect voor etentjes bij Haarlemse restaurants, een ontbijt of lekkere lunch. Of

Meer lijstjes? Bekijk ze hier >Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!