Wij wandelen en fietsen wat af tegenwoordig in en om Haarlem. Daar krijg je al snel lekkere trek van. De koffie to go plekken weten de meesten inmiddels wel te vinden, maar waar ga je naartoe voor een goed broodje to go of die goddelijke afhaalsandwich? Wij zochten het uit. Dit zijn onze tien tips voor de lekkerste broodjes to go in Haarlem centrum!

 

Lekkerste broodjes to go lunch Haarlem

 

Broekhof, de Slagersdochter
Bij deze heerlijke delicatessenzaak in de Kruisstraat hebben ze naast vlees(waren), soep, kaasjes, sauzen en maaltijden ook belegde broodjes. Met pure producten en met liefde bereid. Wat dacht je van de sandwich met burrata, zongedroogde tomaatjes, pesto en rucola? Of een broodje rosbief met kimchimayo? Lekker!
Adres: Kruisstraat 4
Lees meer >

 

Jamón Jamón
Bij deze Spaanse delicatessenzaak beleggen ze heerlijk knapperig stokbrood met het lekkerste beleg zoals chorizo, huisgemaakte tapenade, gerookte beenham, romige brie en ga zo maar door. Niet voor niets een begrip in Haarlem. Echt, dit moet je proeven!
Adres: Schagchelstraat 14
Lees meer >

Volkslust
Dit van oorsprong Vlaamse Bakhuys bakt elke dag kakelvers brood en heerlijke croissants. Voor erbij is er goede koffie, sappen, thee.. ga zo maar door. Onze favoriete broodjes zijn die met caprese, huisgemaakte eiersalade, gehaktbal met dijon mosterd of natuurlijk de Croque Monsieur. Bij mooi weer kun je je broodje opeten aan de waterkant.
Adres: Kruisweg 69
Lees meer >

 

De Overkant
Bij de buren is het gras altijd groener en bij De Overkant zijn de broodjes altijd lekkerder. Echt hoor! Hier hebben ze heerlijke combinaties, zoals rosbief, ei en pepermayo. Ook broodjes van de grill, bijvoorbeeld eentje met geitenkaas en mangochutney. En de broodjes hebben allemaal een leuke naam. Iemand zin in een broodje Bonnie & Clyde?
Adres: De Paarlaarsteeg 10
Lees meer >

Westhoff
Westhoff is een café, winkel en werkplek in één. Maar lekkere broodjes hebben ze dus ook. Lekker dichtbij het station, dus perfect voor wanneer je met een hongerige maag uit of juist in de trein stapt. Je hebt de keuze uit broodjes met verschillende soorten beleg, maar daarnaast ook specials zoals een hotdog of borek (Turks deeggerecht).
Adres: Kruisweg 22
Lees meer >

Anne & Max
Naast heerlijke koffie en genoeg zoets voor daarbij, heeft Anne & Max ook goede broodjes. Ambachtelijk en altijd vers. (Club)sandwiches met hummus, oude kaas of prosciutto, maar verder ook tosti’s, croissantjes met heerlijk beleg of focaccia met scrambled egg. Lekker!
Adres: Zijlstraat 68
Lees meer >

 

Broodje to go Traiteur Zuiver en Kaashuis Tromp
Belegde broodjes van Traiteur Zuiver (links) en Kaashuis Tromp (rechts).

 

Traiteur Zuiver
Vanaf het moment dat ze begonnen met de verkoop van broodjes to go, waren wij fan. De broodjes worden voor je neus bereid en belegd met tomatensalsa en de lekkerste vleeswaren en/of kazen. Bijvoorbeeld Jamon Serrano en Manchego. Net als in de rest van de gerechten gebruiken ze bij deze traiteur alleen maar ambachtelijk bereide producten. Én… Spaanse prijzen!
Adres: Grote Houtstraat 148
Lees meer >

Kaashuis Tromp
De kazen van Tromp kennen we maar al te goed, maar ben je al bekend met de broodjes? Er is lekker veel keuze, ze zijn altijd rijkelijk belegd en er worden altijd verse producten gebruikt. Er zijn (natuurlijk) broodjes met kaas, maar nog veel meer. Verder ligt het mooi centraal in de stad.
Adres: Barteljorisstraat 11
Lees meer >

Kaaskampanje
Nog zo’n topadres dat je misschien kent van de kazen en andere delicatessen. Goed nieuws! Ze hebben namelijk ook fantastische broodjes. Uiteraard met verschillende soorten kaas, maar ook met andere verse ingrediënten. Hier weten ze wel wat lekker smaakt!
Adres: Barrevoetstraat 17
Lees meer >

Barista Café
Een fijne plek voor koffie (to go), maar ook voor ontbijt en sandwiches. Bijvoorbeeld met carpaccio, avocado of geroosterde kipfilet. En als je er dan toch bent, neem je natuurlijk nog een lekker kopje koffie of een smoothie voor jezelf mee.
Adres: Grote Houtstraat 165
Lees meer >

 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!