Wat gaat het worden deze zomer… naar het buitenland of blijf je lekker in de buurt? Vakantiegevoel vind je natuurlijk ook in ‘onze achtertuin’, het strand van Zandvoort en Bloemendaal. Daarom maakte blogger Kristel Veerman van Liefs uit Zandvoort een blog voor ons over 10 leuke nieuwe plekken in Zandvoort en Bloemendaal, waar je deze zomer echt nog even langs ‘moet’ gaan. 

 

 

Kayuca

Misschien ben je er al geweest, deze nieuwe hotspot op het Zuidstrand: strandpaviljoen Kayuca. Het nieuwe zusje van Ubuntu en Hippie Fish met net een andere sfeer. Relaxed, voetjes in het zand, beetje Ibiza, beetje Marroko. Ernaast een mooie tent met Perzische tapijtjes waar je lekker kunt loungen. Maar ook een beach volleybalnet voor wat actie op het strand. En vergeet niet de heerlijke hangmatten. Een mooie nieuwe plek die je niet mag missen deze zomer. 

Kayuca
Boulevard Paulus loot 2
Zandvoort
@kayucazandvoort

 

Kayuca
Kayuca

Paal 69

Deze nieuwe, festival-achtige strandtent op het Zuidstrand van Zandvoort is ook een echte must-go voor deze zomer. Je vindt Paal 69 naast Bodhi Beach. Dat betekent dat je hier alleen lopend kunt komen. De wandeling ernaartoe is al heerlijk. Schoenen uit, lekker door het water en de drukte van Zandvoort achter je laten. Hier geen echte strandtent waar je binnen kunt zitten, maar wel veel leuke zitjes in het zand en een sauna én een hottub! Hoe bijzonder is dat. Eten bestel je bij een van de leuke foodtrucks. 

Paal 69
Zuidstrand 2 – naast Bodhi Beach
Zandvoort
@paal69_zandvoort

 

Paal 69
Paal 69

 

GUUS Koffie

Dit hadden we nog niet in Zandvoort, een koffietentje op het strand waar je echt goede koffie kunt krijgen. Je vindt Guus Koffie tussen BAZ en Noosa/First Wave Surfschool op het centrum strand. Een leuk klein beachbarretje met een klein terrasje waar echt barista heerlijke cortado’s, flat whites of cappuccino’s voor je maken. Je kunt hier ook ontbijten of lunchen. Tijdens de zomervakantie is het elke dag open van 9-17 uur, daarna alleen in de weekenden of bij mooi weer. 

Guus Koffie
Strandafgang de Favauge 14 – tussen BAZ en Noosa
Zandvoort
@guuskoffie

 

GUUS Koffie

 

NIUS Beachhouse

Ook nieuw op het Zuidstrand is NIUS Beachhouse, tussen Hippie Fish en Ohana. Tot voor kort zat hier Beachclub No. 5. De nieuwe eigenaren hebben de strandtent flink gerestyled. Buiten, maar vooral binnen ziet het er heel anders uit. Mooie, natuurlijke kleuren en gezellige zitjes. De roestkleurige haard is gebleven, dus ook op minder mooie dagen zit je hier heerlijk.  Ook de kaart is helemaal anders. Je kunt hier lekker echt, met een heerlijke eigen wijn erbij. 

NIUS Beachhouse
Boulevard Paulus Loot, strandafgang 5
Zandvoort
@niusbeachhouse

 

Nius
NIUS Beachhouse

 

Moana Kitesurfschool

Moana Kitesurfschool was vorig jaar al in Zandvoort te vinden, maar zat een beetje verscholen bij strandtent Ohana. Dit jaar zijn ze met een hele leuke surfshack te vinden bij strandpaviljoen Fosfor op het Zuidstrand van Zandvoort. Hier kun je alleen lopend over het strand, of met de fiets door de duinen, komen. Je bent dan wel gelijk bij de kitesurfzone en op een van de mooiste plekjes van Zandvoort. Je kunt hier zomaar een zeehond zien zwemmen of op warme zomeravonden zeevonk zien. Bij Moana Kitesurfschool kun je terecht voor kitesurflessen van verschillende niveaus. Geen wind? Dan kun je hier ook een SUP huren. 

Moana Kitesurfschool
Zuiderduin 7 – naast Fosfor
Zandvoort
@moana.kitesurfschool

 

Moana Kitesurfschool
Moana

 

North Sea Watersports

Ook North Sea Watersports is verhuisd. Deze surfschool zat voorheen altijd bij strandtent Safari (nu Kayuca), maar vind je nu bij Bodhi Beach op het Zuidstrand. Ook hier kun je alleen lopend komen, maar heb je wel een heerlijk breed en rustig stuk strand voor jezelf. Bij North Sea Watersports kun je terecht voor kitesurflessen, golfsurflessen of SUP-lessen. Maar je kunt hier ook gewoon boards huren en zelf het water op gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke sunset SUP-sessie op een mooie zomeravond…

North Sea Watersports
Zuidstrand 2 – naast Bodhi Beach
Zandvoort
@northseawatersports

 

North Sea Surfschool

 

IJssalon Luciano

IJssalon Luciano kennen we natuurlijk uit Overveen en Heemstede/Aerdenhout, maar vanaf deze zomer dit dit heerlijke ijstentje ook in Zandvoort. Sinds kort al met een XS vestiging op het Kerkplein, een klein barretje eigenlijk, waar je de meest populaire smaken kunt krijgen. Ergens in juli opent ook een grotere salon met terras op de Schoolstraat (hoek Haltestraat). Een goeie reden om even het dorp in te gaan! 

Luciano Zandvoort
XS: Kerkplein 10 (elke dag open tot 22.00 uur)
IJssalon: Schoolstraat 1 (open juli 2021)
@lucianozandvoort

 

Luciano Zandvoort

 

Wijn Aan Zee

In het stationsgebouw vind je sinds eind vorig jaar Wijn aan Zee, een mooie wijnwinkel in een monumentaal pand, met terras! Hier kun je dus gelijk al die heerlijke wijntjes proeven. Leuke plek om even langs te gaan, zeker als je met de trein of de bus naar Zandvoort komt. In de winkel vind je vooral Europese wijnen en zelfs een paar Nederlandse. Eigenaresse Kristie Gansner is vinoloog en kan je er uitgebreid over vertellen. 

Wijn aan Zee
Stationsplein 10
Zandvoort
@wijnaanzee

 

Wijn Aan Zee

 

Bezoekerscentrum Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Het bezoekerscentrum bij het Nationaal Park Zuid-Kennemerland ingang Koevlak op de Zeeweg is compleet vernieuwd. Het interieur is helemaal aangepakt waardoor ontvangst, tentoonstelling en winkel meer in elkaar overlopen. Bij de balie kun je je melden voor een van de leuke excursies of speurtochten die er worden georganiseerd. In de tentoonstelling kun je van alles te weten komen over de biodiversiteit in de regio. En de winkel… die is zo leuk! Heel veel mooie, natuurlijke spullen zoals vogelhuisjes of insectenhotels, maar ook leuke dingen voor kids. 

Bezoekerscentrum Nationaal Park Zuid-Kennemerland
Zeeweg 12
Overveen
@nationaalparkzuidkennemerland

 

Bezoekerscentrum Zuid-Kennemerland

 

Trampolinepark Bloemendaal

Trampolinepark Bloemendaal bestaat al zo’n 50 jaar. Een nostalgisch plekje tussen twee hippe strandtenten (Republiek en Bloomingdale). Dit jaar heeft het een metamorfose ondergaan. De nieuwe eigenaren hebben de trampolines gewoon gelaten voor wat het is, maar hebben wel een koffietentje, terrasje en heerlijke strandstoelen toegevoegd. Ouders kunnen hier dus heerlijk zitten terwijl hun kids zich super vermaken. Voor 10 minuten springen betaal je € 3,- en voor € 27,- koop je een 10-ritten-kaart. 

Trampolinepark Bloemendaal
Zeeweg 96
Bloemendaal
@trampolineparkbloemendaal

 

Trampolinepark Bloemendaal

 

En een kleine bonus…

EIND 2021: RESTAURANT MARU

En nog een nieuwtje uit Zandvoort. In het voormalige Cafe Neuf in de Haltestraat komt eind 2021 restaurant Maru, een Japans/Peruviaans restaurant (Nikkei-cuisine) van de eigenaren van Diga en Maita uit Haarlem. Iets waar we nu al enorm naar uitkijken, maar waar we nog even op moeten wachten…

 

Meer weten over leuke strandtenten, koffietentjes, restaurantjes of plekken om met kids naar toe te gaan? Kijk dan op www.liefsuitzandvoort.com

 

LIEFS UIT ZANDVOORT,

X KRISTEL

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké