Haarlem is lekker in beweging, elk jaar openen zoveel leuke hotspots hun deuren. Wij bloggen wat af. Welke hotspots vonden jullie dit jaar het leukst? Dit zijn de 10 best gelezen blogs van 2016. Als je ze nog niet kent weet je wat je te doen staat 🙂

populaire-hotspots-haarlem-2016

By Lima: heerlijk en eerlijk
Deze hotspot is een hit in Haarlem. Opende al in 2015 en ook dit jaar kwamen wij hier maar al te graag. Er is ontbijt, lunch, taart, borrel en natuurlijk koffie. Alles zelfgemaakt. Wat hier zo bijzonder is; alles is verantwoord, zonder suikers en ook veel glutenvrij. Ook nog eens een genot om naar te kijken.
Meer By Lima >

By-Lima-Haarlem-6

Gestrand: restaurant in de duinen
Camping de Lakens in Bloemendaal aan Zee opende dit jaar een nieuw restaurant. En wat voor een, midden in de duinen ligt ‘Gestrand’. Het is een prachtige locatie geworden en van binnen even mooi. Het eten is ook heerlijk. Ook voor niet campinggasten toegankelijk. Wel even wachten tot het zomerseizoen weer begint.
Meer Gestrand >

Gestrand-Bloemendaal-aan-Zee-12

Roast: Chickenbar en The Egg Store
Haarlems eerste chickenbar aan de Turfmarkt. De kip is heerlijk, eten met je vingers mag. Overdag is deze plek ‘The Egg Store’ met eitjes in alle varianten. Roast is stoer ingericht. Er zijn ook leuke borrels op bijvoorbeeld zondagen. Aanwinst voor onze stad!
Meer Roast >

Roast Chicken Bar

Koren-beurs: lunch, diner en terras aan het Spaarne
Restaurant Nobel werd dit jaar omgetoverd tot Koren-beurs. Het pand draagt nu weer de oorspronkelijke naam. De ligging is geweldig, dus neerstrijken op dit terras aan het water is een aanrader. Binnen is er lunch en diner.
Meer Koren-beurs >

Koren-Beurs Spaarne 36 Haarlem-21

Kweekcafé: lunch en koffie in de kas
Bij de Kweektuin in Haarlem Noord wordt gewerkt aan een nieuw verantwoord stadspark. Onderdeel daarvan is deze kas waarin het Kweekcafe gevestigd is. Wij keken er met smart naar uit, en het is een fijne plek geworden!
Meer Kweekcafé >

kweekcafe-haarlem-05

Cleeff: ontbijt en lunch in de Kleverparkbuurt
Eindelijk een leuke plek om neer te strijken in de Kleverparkbuurt. Cleeff wordt al sinds de opening drukbezocht. Een fijne sfeer, een kinderhoek, lekker eten. Alles is aanwezig.
Meer Cleeff >

Cleeff-Haarlem-6

The Gin Sum Club
Hier keek heel Haarlem naar uit, de opening van The Gin Sum Club. De sfeer is Londen chique. Het pand is groot en stijlvol ingericht. Er is veel Gin, Dim Sum en ander heerlijk eten.
Meer The Gin Sum Club >

The Gin Sum Club-2

Ubuntu: Ibiza meet Bali aan het strand
Deze strandtent bestaat al een paar jaar, en wordt met het jaar populairder. Vooral te danken aan de ge-wel-di-ge inrichting. Het voelt hier als Ibiza, of Bali.. In ieder geval vakantiegevoel ten top. Ook erg goed eten. Het leven is hier goed.
Meer Ubuntu >

Ubuntu-strandtent-Zandvoort-5

Pizzabar Nolita
Nog zo’n aanwinst die dit jaar open ging. Pizzabar Nolita heeft heerlijke steenoven pizza en is ook een topplek om te borrelen.
Meer Nolita >

Nolita Haarlem07

Stadscafé Bar Boef
Spelletjes doen, in je joggingbroek hangen op zondag, borrelen op vrijdag, muziek luisteren, een daghap eten.. Het kan allemaal in de nieuwe huiskamer van Haarlem Bar Boef.
Meer Bar Boef >

BarBoef_Haarlem03

Bekijk ook
De leukste nieuwe winkels van 2016 >
De nieuwe koffie- en lunchtenten van 2016 >

Haarlemse nieuwtjes en blogs in je inbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!