Met kinderen ben je regelmatig op zoek naar leuke plekken om ze even uit te laten razen. Wist je dat in Haarlem en omgeving heel veel leuke speeltuinen zitten? Wij hebben ze op een rij gezet!

HAARLEM

Burcht ter Cleeff (Haarlem Noord)
Een grote en ruime en groene speeltuin in Haarlem Noord. De ligging is prachtig. De toegang is €0,50 p.p. Er zijn verschillende fietsjes en loopwagens om mee te spelen, klimtoestellen voor jong en oud en er is een zandbak. Daarnaast kun je er als ouder een goede bak koffie scoren en lekkers voor de kinderen. Het barretje/winkeltje is in de zomerperiode geopend.
Van Dortstraat 40 in Haarlem – www.burchttercleeff.nl

Brouwersplein (voorheen Klarenhof, Haarlem West)
Middenin de Leidsebuurt vind je de gemoedelijke speeltuin Brouwersplein. Voor klein en groot een fijne en laagdrempelige speeltuin. Ook hier is een zandbak aanwezig.
Brouwersplein 45 in Haarlem – www.speeltuinbrouwersplein.nl


Klarenhof

De Glasblazers (Haarlem Centrum)
Een speeltuin pal aan het ’t Spaarne waar de kindjes op sokken kunnen spelen, want de speeltuin is geheel voorzien van comfortabel kunstgras. Misschien wel het meest idyllische plekje waar een speeltuin kan zitten, midden tussen de grachtwoningen in het centrum, waar je het niet verwacht. Een groot houten (klim)schip is de blikvanger van deze speeltuin.
Scheepmakersdijk 10 in Haarlem – www.deglasblazers.com


De Glasblazers

Jeugdland (Haarlem West)
Dit pareltje van een speeltuin ligt verscholen in het kindvriendelijke Houtvaartkwartier en bestaat al sinds de jaren 50. Een fijne en gemoedelijke speeltuin die lekker ruim is opgezet. Zo is het zandbak gedeelte echt voor het kleine grut en de klimtoestellen voor de oudere kindjes. Naast de speeltuin is ook nog een groot voetbalveld. De speeltuinvereniging organiseert ook een tal van leuke workshops (woensdag/vrijdag), zie voor meer info de website.
Theemsplein 22 in Haarlem – www.jeugdlandhaarlem.nl


Jeugdland

Zaanenoord (Haarlem Noord)
Een speeltuin waar voor veel leeftijden iets te doen is. Ondanks dat het aan een vrij drukke weg zit, merk je daar weinig van. Deze speeltuin is in 2017 geheel vernieuwd. Ook hier is een zandbak aanwezig. Voldoende klim en klauter mogelijkheden, schommels en meer speeltoestellen. Voldoende variatie is de hoofdmoot.
Obistraat 97
 in Haarlem – www.speeltuin-zaanenoord.nl

Het Paradijsje (Haarlem centrum)
Een goed bewaard geheim voor al ruim 30 jaar; de stadspeeltuin het Paradijsje! Een ’paradijsje’ in hartje Haarlem, waar je voor een toegang van €1,- per kind voor veel speelplezier aan het juiste adres bent. Van speelhuisjes tot aan schommels en een ruim aanbod in fietsjes en loopwagentjes. Ook is er een zandbak aanwezig. Koffie en limonade staat regelmatig op tafel, voor een klein bedrag mag je dit pakken.
Witte Herenstraat 36 in Haarlem – www.speeltuinhetparadijsje.nl


Het Paradijsje

Speeltuin DVS (Haarlem Noord)
Je uitleven op de klimtoestellen, ravotten in de zandbak of een balletje trappen op het voetbalveldje. Dat alles kan bij speeltuin DVS in Haarlem Noord. In de zomer is het winkeltje geopend voor o.a. limo en lekkers.
Clovisstraat 56 in Haarlem – www.speeltuin-dvs.nl


Speeltuin DVS

Papegaai (Haarlem Oost)
Deze speeltuin in de Amsterdamsebuurt is in 2018 compleet vernieuwd. Alles is aanwezig: prachtige klimtoestellen voor jong en oud, een super grote zandbak, speelhuisjes en meer. Je kunt er wat drinken halen en ook leuk: de bijbehorende zaal is ook af te huren.
Anna Kaulbachstraat 14a – speeltuindepapegaai.nl


Papagaai

Natuurspeeltuin De Paddenpoel (Haarlem Noord/Kleverparkbuurt)
De naam zegt het al: deze speeltuin is helemaal opgezet in de natuur (stadspark de Kweektuin) en van natuurlijke materialen. Het is hier klimmen en klauteren over de bruggen, boomstronken en houten huisjes. Er is ook water, dus alleen geschikt voor kinderen met een zwemdiploma. Als je hier trouwens met kleinere kinderen bent dan kun je naar de kleine kinderboerderij met speeltuin aan de andere kant van de Kweektuin. Ook een aanrader!
Kleverlaan 9 in Haarlem – www.haarlemmerkweektuin.nl


De Paddenpoel

Zaanenbos (Haarlem Noord)
Een rustgevend stukje speeltuin (ja, het kan) middenin de Planetenbuurt. De speeltuin is recentelijk heringericht en de speeltoestellen hebben een ecologische achtergrond. Ook staan er naast alle bankjes die al in de speeltuin stonden, nu twee grote picknicktafels. Wat ook fijn is, is dat de speeltuin veilig is afgesloten en overzichtelijk is, waardoor je als ouder al een stuk rustiger zit.
Mercuriusstraat 20 in Haarlem

TIPS NET BUITEN HAARLEM

Boerderij Zorgvrij
Naast de educatieve boerderij kun je hier ook in de speeltuin en zandbak terecht. Om de speelplek heen bevinden zich dieren zoals varkens, eenden en kippen. Er is ook een fijn terras waar je even een hapje of drankje kunt nuttigen. Binnen is ook een speelruimte gecreëerd, waar de kindjes zich bij minder weer ook goed kunnen vermaken. Van bellenblaasmachine tot een speelwinkeltje. Ideaal voor de herfst/winter periode! Daarnaast worden er ook regelmatig verschillende activiteiten georganiseerd.
Genieweg 50 in Velsen-Zuid – www.spaarnwoude.nl/zorgvrij


Boerderij Zorgvrij

Speeltuin Santpoort (Noord)
Leuk om te combineren met een treinreisje van slechts 9 minuten (vaak al een avontuur op zich). Hier kunnen kindjes heerlijk spelen, klimmen en klauteren voor €0,80 p.p.
Valckenhoeflaan 2 in Sandpoort-Noord – www.speeltuinsantpoort.nl


Speeltuin Santpoort

Speeltuin Groenendaal (Heemstede)
Deze speeltuin ligt in het prachtige Groenendaalsebos en heeft daarvoor veel charme. Voor een entreeprijs van €3,- p.p. ben je zeker van geslaagde ochtend/middag met je kroost. Een groot aanbod in speeltoestellen, een ’racebaan’ met kleine motorvoertuigjes, een rijdend treintje en nog veel meer! Qua eet en drink voorzieningen kom je hier ook niks tekort. Schuin tegenover de speeltuin zit ook een kinderboerderij.
Groenendaal 5 in Heemstede – www.speeltuingroenendaal.nl

Groenendaal

Woon je in of vlakbij Hoofddorp?
Check dan ook 9x de leukste buitenspeelplekken in en om Hoofddorp >>Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké