Zelf wil ik het nog wel eens vergeten, maar het is enorm fijn om met mooi weer spontaan een middag in het park te vertoeven. Laken mee, fles wijn onder de arm, wat lekkere hapjes in een tas… In Haarlem zijn genoeg mooie parken waar je je prima een dagje kunt vermaken. In de zon, in de schaduw, dichtbij het centrum of juist niet. Wij hebben onze vijf favoriete parken op een rijtje gezet!

 

De Haarlemmerhout (De Hout) ^

De Haarlemmerhout is het oudste en misschien wel het meest geliefde park van Haarlem. Lekker dichtbij het centrum, vol groen en met een leuk theehuis in de buurt. De Kleine Hout (het oostelijke deel) is een stadspark, de Grote Hout (het westelijke deel) is een stadsbos. Landgoed Eindenhout (ten westen van de Grote Hout) is een natuurgebied. Hier kun je bij mooi weer lekker vertoeven.

 

Frederikspark ^

Ook dit park ligt lekker centraal. Plof hier lekker neer op een kleedje en geniet de hele dag van het zonnetje. Geen zin om zelf eten mee te nemen? Binnen een paar minuten ben je in het centrum en kun je gemakkelijk iets ophalen bij de snackbar, de toko of een restaurant. Dat is nog eens leuk picknicken!

 

De Bolwerken ^

Lekker aan het water, in het zonnetje en lekker dichtbij het station van Haarlem. Kortom: perfect voor een middagje relaxen. En ook hangt er een mooi verhaal aan dit park. Het is gebouwd op de plek waar in de middeleeuwen een verdedigingsmuur stond. Een bolwerk is een uitbouw in een verdedigingsmuur of -wal vanwaaruit kanonnen ook kogels konden afvuren. De geul voor het water is om deze bolwerken heen gegraven. De golvende vorm van de vaart komt dus daardoor!

 

Kenaupark ^

Bijna aan De Bolwerken vast zit het Kenaupark. Lekker beschut onder de bomen of in de zon kun je hier prima een tijdje relaxen. Aan de ene kant van het park komen heerlijk wat bootjes voorbij, aan de andere kant zit je tussen de prachtige, ouderwetse villa’s. Beide kanten: top!

 

De Molenplas ^

Ietsjes meer buiten het centrum van Haarlem, in Zuid-Schalkwijk, vind je de Molenplas. Hier zit je lekker aan het water of tussen de bomen. Je kan er lekker zwemmen, wandelen, varen en kanoën. Een drankje doen of een hapje eten kan bij restaurant De Molenplas. Kortom: je hebt hier alles in één!Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké