Pizza bestellen is eigenlijk altijd wel een goed idee. Maar er is zoveel keus in Haarlem. Met een dunne bodem, met een dikke bodem, afhalen, laten bezorgen… Daarom heb ik mijn favoriete hotspots om pizza te bestellen voor jou op een rijtje gezet. Dat wordt smullen!

 

 

Casa di Papi

Naast de botermarkt in de Barrevoetestraat vind je Casa di Papi. Een idyllisch Italiaans restaurant waar ze heerlijke pizza’s maken. Een knapperige korst, dunne bodem en rijkelijk belegd. Mijn persoonlijke favoriet is de pizza Capra, met geitenkaas, walnoot, honing en peer of een heerlijke pizza Burrata & Tartufo met parmaham, burrata, truffel en rucola. En de huisgemaakte tiramisu als toetje kan natuurlijk niet ontbreken.

Bestellen kan 7 dagen per week door te bellen naar (023) 531 74 36. Meer info >

 


Nolita (bron: StevePhotography)

Nolita

Met de verschillende locaties in Haarlem, Heemstede en Overveen is Nolita bijna niet te missen. Maar naast dat je er leuk kan zitten, kan je ook heerlijk afhalen voor een avondje op de bank. Ze hebben kleine pizza’s voor de kleine eter of normale maten. Denk aan margharita en napolitana, maar ook verschillende soorten met burrata, geitenkaas, gorgonzola en parmaham. Genoeg keus!

Via Ubereats kan je bij Nolita bestellen. Meer info >

 


Piccolo Forno

 

Piccolo Forno

Met een eigen take-away in de Kruisstraat vind je de heerlijke pizza’s van Piccolo Forno. Het leuke (en lekkere) aan deze pizza’s is dat het weer anders is dan de ‘standaard’ dunne bodem pizza’s. De pizza’s van Piccolo Forno hebben namelijk een dunne bodem, maar een dikke luchtige korst. Niet alleen zijn de pizza’s overheerlijk en met liefde gemaakt, ze zijn ook rijkelijk belegd. Je snapt waarom het een van onze favorieten is! Let wel op: bedenk van tevoren wanneer je bij ze wilt bestellen, dit moet je namelijk een paar dagen van tevoren doorgeven. Ook kun je ze alleen afhalen!

Via de website kan je jouw bestelling plaatsen. Meer info >

 

Ristorante Napoli

Ristorante Napoli is al heel lang te vinden op het Houtplein in Haarlem. Hun pizza bestellen gaat sinds kort gemakkelijk via Deliveroo. De geflambeerde pasta is dé klassieker van Ristorante Napoli als je het ons vraagt. Ben je een pasta liefhebber raden we die sterk aan om te bestellen. Van de pizza’s is de pizza met ossenhaaspuntjes onze persoonlijke favoriet. Maar bij Napoli is er voor ieder wel wat wils met de vele keuze. 

Via Deliveroo kun je bij Ristorante Napoli bestellen. Meer info >

 

Wallet Pizza
Wallet Pizza

 

Wallet Pizza

Wil je voor echte ‘italian street food’ gaan, dan zit je bij Wallet Pizza helemaal goed. Niet één zo’n grote onhandige pizzapunt, bij Wallet Pizza doen ze het nét even anders. Daarnaast hebben ze ruime keuze aan vegetarische pizza’s en wisselen de toppings wekelijks, afhankelijk van wat er op dat moment in het seizoen is. Fun fact is dat de eigenaren beide uit de regio Napels komen. Kan niet anders dat dat overheerlijk is toch?

Bestellen kan via Thuisbezorgd, Ubereats en Deliveroo. Meer info >

 

Pizza
Pizzicotto

Pizzicotto

Deze verborgen hotspot in de Jansstraat mag zeker niet vergeten worden in dit lijstje. Gerund door een Italiaanse familie en nog met een echte houtoven. Je hebt keuze uit veel verschillende soorten pizza’s, van bekende zoals de margherita tot de sorrentina, een variatie uit Sorrento. Alle ingrediënten zijn vers en worden ambachtelijk gemaakt.

Bestellen kan via Thuisbezorgd of Ubereats. Meer info >

 


Pizzabakkers

 

Pizzabakkers

Tot slot deze heerlijke plek in de kruisstraat, de Pizzabakkers. Naast het vaste menu hebben ze ook een maandelijkse pizza variatie. En gebruiken ze alleen verse en biologische ingrediënten. En nu kan je via Deliveroo ook bij ze bestellen!

Bestellen kan via Deliveroo. Meer info >

 

Handtekening Lisa

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké