Een avond echt goed tafelen en genieten van topkwaliteit eten, heerlijk! In Haarlem zitten een aantal geweldige restaurants. Een aantal met een Michelin ster en de meeste met vermelding in de Lekker500. Dit zijn de 7 allerbeste restaurants in Haarlem op een rij!

Restaurant Olivijn
Ze zijn nog maar net open, en scoren nu al (als enige Haarlemse restaurant) een plek in de top 100 van Nederland. Bij het restaurant van Meesterkok Menno Post (eerder chef bij De Bokkedoorns) gaat een huiselijk gevoel hand in hand met topgastronomie. Het monumentale pand in de Kleine Houtstraat is een plaatje. Een avond hier is een absolute traktatie!
Meer Olivijn >


Olivijn

Restaurant De Zeeuw
Het meest knusse restaurant uit deze lijst, en ook een nieuwkomer in de Lekker500. De sfeer bij De Zeeuw is losjes en informeel. Chef-kok Jeroen de Zeeuw serveert een carte blanche menu van vier tot zes gangen 
met op het eerste gezicht simpele gerechten, maar geweldig verrassende smaakcombinaties.
Meer De Zeeuw >


De Zeeuw

Restaurant ML
Al jaren een van de toprestaurants van Haarlem. Afgelopen jaar verhuisde ML naar het prachtige authentieke pand aan het Klokhuisplein. Groter, en nu naast het restaurant ook een bistro en een hotel. Het restaurant heeft een heuse Michelin ster, lekker eten kan je hier dus zeker! Chef-koks Mark Gratama en Kevin Kion zetten verrassende smaakcombinaties op tafel, en zijn altijd op zoek naar vernieuwing.
Meer ML >


Restaurant ML

Le Mortier
Bij Le Mortier aan de Nassaulaan geniet je van gerechten gebaseerd op de moderne Franse keuken maar dan iets luchtiger. Je kunt kiezen uit een 3, 4, 5, of 6 –gangenmenu met vis,-vlees- of vegetarische gerechten (prijzen vanaf €32,50). Natuurlijk met bijpassende wijnen, want ook daar is Le Mortier heel goed in. Eigenaren Philippe Favié en Bas Averdijk wilden iets neerzetten dat net even anders is, maar wel voor iedereen toegankelijk. En dat is zeker gelukt!
Meer Le Mortier >


Le Mortier

Ratatouille
Sinds 2014 mag dit restaurant zich ‘Michelin sterrenrestaurant’ noemen, want ook Ratatouille is bekroond met een ster. In het monumentale pand aan het Spaarne (een pakhuis uit 1612) kookt chef-kok Jozua Jaring de sterren van de hemel. Maar dan wel heel toegankelijk, en vooral niet stijf. Michelin noemt Ratatouille dan ook een voorbeeld voor de nieuwe generatie koks en restaurants. Laat je smaakpapillen verrassen!
Meer Ratatouille >


Ratatouille >

Petossi
In de gezellige Lange Veerstraat zit Petossi. Dit is het restaurant van MasterChef winnaar Bart van Berkel. Koken kan hij dus! Wat je kan verwachten is de Hollandse keuken, maar dan echt culinair. De smaken zijn verfijnd, verrassend en gewoon heel erg lekker. Er wordt gebruik gemaakt van de smaak van het seizoen. Met authentieke producten van eigen bodum en wereldse smaken. Een feestje op je bord! Je zit hier ook goed en gezellig.
Meer Petossi>

Restaurant Fris
Dit restaurant is een paar maanden geleden helemaal verbouwd, en ligt als enige in deze lijst in een woonwijk net buiten het centrum. Er wordt hier gekookt zonder poespas, maar juist met pure smaken. De keuken is klassiek Frans, met wereldse invloeden. Eigenaar en chef-kok Rick May houdt van variatie, want de kaart wisselt elke acht weken.
Meer Fris >


Restaurant Fris

Meer restauranttips? Bekijk onze favorieten hier.Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!