Duurzaam en eerlijk zijn belangrijke onderwerpen tegenwoordig. En gelukkig zijn hier genoeg mogelijkheden voor in Haarlem. Hieronder vind je 8 verschillende winkels die zich allemaal bezig houden met duurzame en eerlijke producten!

NYHAVN
NYHAVN is een conceptstore in de Koningstraat met een duurzaam tintje. Alle producten bij deze shop zijn eerlijk gemaakt of tweedehands. Naast mooie spullen kun je hier terecht voor lunch, koffie, workshops en NYHAVN is een leuke plek om te werken (er is Wifi). Een veelzijdige store dus!
Meer info over NYHAVN >


NYHAVN

Brand Mission
Een ecologische en ‘fair fashion’ kledingzaak aan de Zijlstraat, biedt Haarlem fijne, stoere en trendbewuste producten met een verhaal. De kleding, accessoires, sieraden, tassen en verzorgingsproducten komen overal vandaan zolang ze maar eerlijk geproduceerd zijn. Achter elk product zit wel een uniek en inspirerend verhaal, alles met respect voor mens en milieu.
Meer info over Brand Mission >

Dille & Kamille
Een winkel die uitblinkt in zijn natuurlijke eenvoud. Vol leuks voor aan tafel, om mee te koken, woondecoratie, spul voor de badkamer, origineel speelgoed, schrijfwaren en tuinspullen. Voor duurzaam ambacht en aandacht voor elkaar en onze omgeving. Bij Dille & Kamille kiezen ze voor eenvoud en natuurlijke materialen.
Meer info over Dille & Kamille >


Dille & Kamille

Juffrouw Slak
Juffrouw Slak zit in de Kleverparkbuurt. Je vindt hier veel leuke spulletjes zoals kleding, boeken en speelgoed. Mooie swaddles en dekens voor baby’s en kleine kinderen. Ook een aanrader voor kraamcadeaus! Er is ook regelmatig een kinder kapper aanwezig van Hej Klippa. Waarbij ze alleen maar werken met biologische producten!
Meer info over Juffrouw Slak >

Lush
In de Barteljorisstraat zit deze heerlijke winkel, Lush. Hier kan je terecht voor bruisballen, zeepjes, shampoo, lippenbalsem en nog veel meer! Alles is eerlijk gemaakt en er worden geen tot zo weinig mogelijk conserveringsmiddelen gebruikt.
Mee info over Lush >

Driftwood
Deze kledingwinkel in de Gierstraat verkoopt eerlijke kleding voor ’the brave’, zoals ze het zelf noemen. Ze hebben hun eigen kledingmerk. En al hun kleding wordt op een eerlijke manier gemaakt.
Meer info over Driftwood >

WAAR
WAAR is de cadeauwinkel voor bijzondere en duurzame producten! Alle producten zijn fairtrade, biologisch, ecologisch, recycled of gemaakt in sociale werkplaatsen. Ze verkopen een gevarieerd assortiment van mode- en woonaccessoires, food en boeken. Naast verantwoorde producten in het assortiment voert WAAR duurzaamheid ook door in haar bouw en inrichting.
Meer info over WAAR >

Jansje
‘De wereld van Jansje’ is echte Haarlemse trots. In 2010 en 2011 uitgeroepen tot de beste winkel van onze stad. Met duurzame producten en verrassende cadeau’s. Deze wereld is meer dan een winkel alleen, want naast shoppen kun je hier ook heerlijk lunchen, koffie drinken of genieten van een wisselende tentoonstelling.
Meer info over Jansje >


Jansje

Misschien vind je dit ook interessant:
>> 10x vegan eten in Haarlem
>> 8x de lekkerste kramen van de zaterdagmarkt
>> 9x de lekkerste wijnbars in HaarlemHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!