Het is weer bijna maart (lente!) en dat betekent dat er weer heel veel nieuwe dingen te doen zijn in Haarlem! Wij hebben de leukste uittips voor maart op een rij gezet. Ze staan – wel zo handig – op volgorde. Enjoy!

2 maart: Biologische markt bij de Kweektuin
We hebben allemaal weer zin in de lente. Op 2 maart is er weer de eerste biomarkt van het jaar bij de Kweektuin. Er zijn allerlei biologische, glutenvrije en duurzaam geproduceerde producten te verkrijgen. Zoals groente, brood, kaas, worst, jam, bier en olijfolie. Naast lekkere boodschappen doen kan je er ook gezellig wat eten en drinken.
Locatie: De Kweektuin
Tijd: 10.00 – 15.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

3 maart: Chaos met een harde G in het Patronaat
Het mafste meezingfeest vol met guilty pleasures. Met o.a. live muziek, een DJ en een verkiezing voor de mooist geklede van die dag. Als afsluiting wordt om 19.11 uur de kleinste carnavalsoptocht ooit gehouden naar Het Wapen van Bloemendaal voor de afterparty. Trek je outfit maar alvast uit de kast want dit beloofd een te gekke dag te worden!
Locatie: Patronaat
Tijd: 15.00 – 19.00 uur
Prijs: €10
MEER INFO >

3 maart: Stadswandeling
Toerist in eigen stad! Op zondag 3 maart is er weer een stadswandeling met begeleiding van een deskundige en enthousiaste gids, die je van alles over de geschiedenis van Haarlem gaat vertellen en de mooiste plekjes laat zien.
Locatie: Haarlem centrum
Tijd: 11.00 uur
Prijs: €10

5 maart: Proef Oostenrijk bij Viqh
Oostenrijk is misschien niet het eerste land waar je aan denkt als je wijn gaat drinken, maar dit land heeft aardig wat onbekende druiven waar mooie wijnen van gemaakt worden. Op 5 maart kan je deze wijnen proeven en krijg je er alles over te weten.
Locatie: Wijnbar Viqh
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Kosten: €25
MEER INFO >

8 maart: bier en oester proeverij in de Jopenkerk
Bier van Jopen en verse oesters: allebei gruwelijk lekker. En samen smaakt het dus ook top. Tijdens deze proeverij krijg je 6 rondes en leer je ook nog eens goed oesters proeven, jammie!
Locatie: Jopenkerk
Tijd: 19.30 – 22.30 uur
Prijs: €38,50
MEER INFO >

9 maart: ‘Laten we eerlijk zijn’ een comedie over relatiestress en goede buren
In ‘Laten we eerlijk zijn’ ontmoeten de werelden van toneel en cabaret elkaar in een hilarische mix. Owen Schumacher kennen we natuurlijk als typetjeskanon uit ‘Koefnoen’. Beau Schneider is een van ‘s lands grootste acteertalenten (o.a. ‘Hendrik Groen’) en comédienne Hanneke Drenth maakte afgelopen seizoen furore als Jasperina in de theaterhit ‘De Grote Drie’. Drie stellen zijn buren in een gebouw waar van alles aan moet gebeuren. Groot onderhoud dus! Als ze besluiten eerlijk alles op tafel te gooien, blijkt al snel dat niet alleen het gebouw, maar ook hun eigen relaties een stevige opknapbeurt kunnen gebruiken. Je kan blijkbaar ook té eerlijk zijn…
Locatie: Stadsschouwburg
Tijd: 20.15 uur
Prijs: v.a. € 20,57 inclusief drankje en garderobe

9 maart: In goed gezelschap aan tafel bij Het Veerkwartier
Aan lange tafels in de gezellige kas aan de Veerplas een 4-gangen diner met 4 bijpassende wijnen van de Grapedistrict. Lekker eten, goede wijnen en heel veel gezelligheid is de perfecte formule voor een geslaagde avond!
Locatie: Het Veerkwartier
Tijd: 18.30 – 22.30 uur
Prijs: €44
MEER INFO & KAARTEN >

15 maart: Sicilliaanse kookworkshop bij Sisicily aan het Spaarne
Weer eens wat anders dan uiteten gaan is deze kookworkshop bij Sisicily! Eerst een heerlijk 3-gangenmenu koken om het vervolgens met zijn allen op te eten.
Locatie: Sisicily
Tijd: 18.00 – 22.00 uur
Prijs: €50 excl. drank / €65 incl. 3 wijn en 1 koffie
MEER INFO & KAARTEN >

16 maart: Tante Joke Karaoke band bij het Patronaat
Voor één nachie verandert Patronaat in een MEGA karaokebar met band en DJ, de Tante Joke Karaoke Band is terug! Jij zingt, zij spelen! Kom maar door met de meeschreeuwhitjes, liefdesduetten en muziek om op te dansen, de Tante Joke Karaoke Band en DJ’s zorgen voor een knotsgekke nacht. Hits van voor je geboorte tot nu, vraag jouw favoriete nummer aan bij onze balie en jij bent voor even de leadzanger van je eigen band. He wat? Een avond vol plezier met de Tante Joke Karaoke Band, DJ’s en bier.
Locatie: Patronaat
Tijd: 23.00 – 04.00 uur
Prijs: €10 vvk / €13 aan de deur

16 maart: Haarlem Quiz Night in De Lichtfabriek
Een nieuwe pubzuiz in Haarlem! De eerste edities in januari en februari waren een groot succes, en in maart kunnen we weer. Een groepje fervente pubquizzers organiseert deze avonden. Zij weten dus waar een echte pubquiz aan moet voldoen 🙂 In alle rondes zit ook een Haarlems tintje. Inschrijven kan met een team van 4 tot 6 personen. Let op: dit is de laatste avond van de reeks dus pak snel je kans!
Locatie: De Lichtfabriek
Tijd: 20.00 – 23.00 uur
Kosten: €15 per team
MEER INFO >

17 maart: Jazz op zondag | Eduardo Blanco bij Het Veerkwartier
Regelmatig is er op zondagmiddag live muziek in intieme setting bij Het Veerkwartier aan de Veerplas. Vanaf nu is er maandelijks ook een jazz editie.
Locatie: Het Veerkwartier
Tijd: 16.00 – 18.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

21 maart: Wijnspijs surprise dinner
Langs 3 verschillende restaurants om bij elk restaurant een gang te krijgen met een bijpassende wijn door het oude centrum van Haarlem. Laat je verassen tijdens deze culinaire avond!
Locatie: Haarlem centrum
Tijd: 19.00 – 22.00 uur
Prijs: €64
MEER INFO >

24 maart: Vier de lente bij het Veerkwartier!
Een zondag vol activiteiten bij het Veerkwartier! Zo kan je de nieuwe menukaart proeven, een bootcamp volgen, leren bloemschikken en er is live muziek. Niks moet, alles mag.
Locatie: Het Veerkwartier
Tijd: 10.00 – 21.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

24 maart: Tuttenmiddag bingo & high-tea bij Brownies&Downies!
Lekker genieten van een high-tea bij Brownies&Downies en ook nog eens leuke prijzen kunnen winnen met de bingo! Let op je moet hiervoor wel je plekje reserveren.
Locatie: Brownies&Downies
Tijd: 13.00 – 16.00 uur
Prijs: €30

24 maart: Snuffelmarkt bij Kennemer sportcenter
Bijna 200 kramen om langs te struinen en leuke spulletjes te bekijken. Misschien een nieuwe inrichting voor je huis scoren?
Locatie: Kennemer sportcenter
Tijd: 9.00 – 16.30 uur
Prijs: €4
MEER INFO >

27 maart: De toneelvoorstelling ‘JA’ van Nasrdin Dchar bij de stadsschouwburg
Tussen de avond dat Nasrdin zijn vrouw ontmoet in de Marina Bar en de dag dat ze trouwen, zit vijftien jaar. Waarom heeft het zo lang geduurd als hij bij de eerste kennismaking al weet dat zij de ware is? Net als in zijn succesvolle solovoorstellingen Oumi (over zijn moeder) en DAD (over zijn vader en het vaderschap) neemt acteur Nasrdin Dchar het publiek in JA mee op een reis. Die scheert langs continenten en culturen, maar het is vooral zijn eigen zoektocht naar volwassenheid, met als universele kern de liefde. Want die kan alles overwinnen. Toch? In dezelfde persoonlijke stijl als de voorstelling DAD – officiële juryselectie Theaterfestival 2017 – laat Dchar zien hoe hobbelig het pad van de liefde kan zijn, wat trouwen teweeg brengt in een mensenleven en hoe je uiteindelijk met een licht hart ‘JA!’ kunt zeggen
Tijd: 20.15 uur
Prijs: €16,45 incl. garderobe en een drankje

29 maart: Noppes bij Wolkers!
Dit kom je niet vaak tegen. Een avond vol lekker eten en lekkere wijntjes, voor noppes! Helemaal niks dus. Bij Bar Wolkers wordt er een 3-gangen diner gegeven inclusief wijn in samenwerking met het cateringbedrijf Souplesse en het kost je helemaal niks. Het enige wat je hoeft te doen is je plekje reserveren, dit kan alleen door Bar Wolkers te bellen op zaterdag 23 maart vanaf 12.00 uur. Let op: er zijn maar 50 plekken beschikbaar en je kan alleen zaterdag 23 maart je plekje telefonisch reserveren!
Locatie: Bar Wolkers
Tijd: 19.00 – 22.30 uur
Prijs: Gratis, reserveren verplicht
Tel. nummer: 06-43020906

29 maart: Lalala love van Janne Schra bij de Philharmonie
‘Lalala love’ is een ode aan swing en gipsy uit vervlogen tijden. Laat u verrassen door de nieuw gearrangeerde liedjes, door haar rare, ontroerende en grappige verhalen over de liefde en natuurlijk door haar betoverende stem. Janne Schra was zes jaar lang de frontvrouw van Room Eleven, maakte onder de naam Schradinova het veelgeprezen album ‘India Lima Oscar Victor Echo You’ en leverde daarna twee geweldige soloplaten af. En dan tellen we het dit voorjaar te verschijnen ‘OK’ nog maar even niet mee. In deze persoonlijke voorstelling put Janne Schra uit haar hele oeuvre. In intieme bezetting speelt ze haar lievelingsnummers zoals ze zouden klinken in een rokerige jazzbar in Parijs in de jaren zestig.
Locatie: Philharmonie
Tijd: 20.15 uur
Prijs: €18,51 incl. garderobe en een drankje

30 maart: De microclub op het station van Haarlem!
De eerste editie van de microclub in Haarlem komt eraan op 30 maart. Op een hele leuke locatie, namelijk in de wachtkamer op perron 3A van Haarlem station! Geen zin om tot ’s avonds laat te wachten? Je kan hier al vanaf 20.00 uur met de voetjes van de vloer!
Locatie: Wachtkamer perron 3a, Haarlem Station
Tijd: 20.00 – 00.30 uur
Prijs: Early Bird: €15 | Regular: €17,50
MEER INFO >

Zo kom je maart wel door! Als laatste nog een paar tips die leuk zijn voor elke dag:

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!