Nu de niet-essentiële winkels dicht zijn, moeten we allemaal onze inkopen online doen. Hoe fijn als we ook hiermee onze lokale ondernemers kunnen steunen! Of je nu op zoek bent naar een last-minute cadeau voor onder de kerstboom of gewoon een presentje voor een liefhebber van Haarlem, hieronder vind je een aantal tips voor typische Haarlemse cadeautjes.

 


Bron: De Haerlemse Gastronomie Thuis

De Haarlemsche Gastronomie Thuis ^
Met deze receptenbundel haal je de Haarlemse horeca in huis. Laat je inspireren door de recepten van zo’n 50 restaurants & bars in Haarlem, en smullen maar! Ook leuk: de opbrengst wordt verdeeld onder de deelnemende ondernemers.

 


Bron: Jopen

Jopenbierpakket ^
Uiteraard kan ons befaamde Jopenbier op dit lijstje niet ontbreken; bestel hier je favoriete Jopenbiertje of ga voor een heel bierpakket, ook leuk om weg te geven!

 


Bron: Melger’s

Haarlem mug limoncello ^
Wat is er nu lekkerder dan een heerlijk likeurtje na een uitgebreid kerstdiner? En helemaal leuk als deze uit een Haarlemse fles komt (70cl). En aan Spaarne water bij de wijn is ook gedacht.

 


Bron: Hollandse Huisjes

Haarlemse borrelplank ^
En bij die borrel horen natuurlijk ook de nodige hapjes die je kunt serveren op één van deze serveerplanken met de stadskaart van Haarlem erin gegraveerd.

 


Bron: Etsy

Ingelijste print van Haarlem ^
Bestel hier een ingelijste print van Centraal Station, de Amsterdamse Poort, Molen de Adriaan of de Gravestenebrug. Een mooie aquarel voor aan de muur!

 


Bron: 023 Brand New

T-shirts of hoodies met kenmerken van de stad ^
De St. Bavokerk, Amsterdamse Poort of Molen de Adriaan afgebeeld op een T-shirt of hoodie? Dat kan!

 


Bron: Uitgewerkt

Haarl-emmer ^
Wat, een haarl-emmer? Ja, letterlijk een emmer. Maar wel een hele leuke! (Tip: wel even de bucket list lezen voor gebruik, zie afbeelding 🙂

 


Bron: Hollandse Huisjes

Haarlemse verjaardagskalender ^
Een verjaardagskalender met iedere maand een ander kenmerk van de stad.

 

 

Voor meer inspiratie kun je ook onze blog over de leukste cadeaushops nog eens teruglezen. En hier vind je ons up-to-date overzicht van winkels die nu tijdelijk thuisbezorgen!

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!