Persoonlijke cadeaus zijn altijd de leukste. Voor Haarlemmers die trots zijn op hun eigen stad (en wie is dat nou niet?) zijn écht Haarlemse geschenken daarom altijd een goed idee. En hoe fijn is het als we ook hiermee onze lokale ondernemers kunnen steunen! Of je nu op zoek bent naar een last-minute cadeau voor onder de kerstboom of gewoon een presentje voor een liefhebber van Haarlem, hieronder vind je een aantal tips voor typische Haarlemse cadeautjes.

 

 


Bron: De Haerlemse Gastronomie Thuis

De Haarlemsche Gastronomie Thuis ^

Met deze receptenbundel haal je de Haarlemse horeca in huis. Laat je inspireren door de recepten van zo’n 50 restaurants en bars in Haarlem, en smullen maar! Ook leuk: de opbrengst wordt verdeeld onder de deelnemende ondernemers.

 


Bron: Jopen

Jopenbierpakket ^

Uiteraard kan ons befaamde Jopenbier op dit lijstje niet ontbreken; bestel hier je favoriete Jopenbiertje of ga voor een heel bierpakket, ook leuk om weg te geven!

 

Tekening Haarlem Kopen
Bron: Pink Street Art

Pink Street Art ^

De authentieke tekeningen van Sarah van Pink Street Art zijn echt een fleurige toevoeging aan je interieur, maar inmiddels heeft ze haar collectie ook uitgebreid met ansichtkaarten, kettingen, sleutelhangers en meer. Allemaal heerlijk Haarlems. Meer over Pink Street Art >

 


Bron: Melger’s

Haarlem mug limoncello ^

Wat is er nu lekkerder dan een heerlijk likeurtje na een uitgebreid kerstdiner? En helemaal leuk als deze uit een Haarlemse fles komt (70cl). En aan Spaarne water bij de wijn is ook gedacht.

 


Bron: Hollandse Huisjes

Haarlemse borrelplank ^

En bij die borrel horen natuurlijk ook de nodige hapjes die je kunt serveren op één van deze serveerplanken met de stadskaart van Haarlem erin gegraveerd.

 

City Shapes
Bron: City Shapes

Haarlem aan de muur ^

City Shapes staat voor je klaar met de mooiste uitsneden van Haarlem. Want welke Haarlemmer is nu niet trots op zijn/haar stad? In verschillende (hout)soorten en maten zijn de City Shapes te verkrijgen, en ook van steeds meer andere steden en dorpen. Meer info >

 


Bron: Etsy

Ingelijste print van Haarlem ^

Bestel hier een ingelijste print van Centraal Station, de Amsterdamse Poort, Molen de Adriaan of de Gravestenebrug. Een mooie aquarel voor aan de muur!

 


Bron: 023 Brand New

T-shirts of hoodies met kenmerken van de stad ^

De St. Bavokerk, Amsterdamse Poort of Molen de Adriaan afgebeeld op een T-shirt of hoodie? Dat kan!

 


Bron: Uitgewerkt

Haarl-emmer ^

Wat, een haarl-emmer? Ja, letterlijk een emmer. Maar wel een hele leuke! (Tip: wel even de bucket list lezen voor gebruik, zie afbeelding 🙂

 


Bron: Hollandse Huisjes

Haarlemse verjaardagskalender ^

Een verjaardagskalender met iedere maand een ander kenmerk van de stad.

 

 

Voor meer inspiratie kun je ook onze blog over de leukste cadeaushops nog eens teruglezen.

 

Handtekening Manon

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!