Soms heb je zin in zoet, hartig en gezelligheid! Dan is een high tea perfect. Trakteer jezelf (en je vrienden) op een verwenmoment met heel veel scones, sandwiches, gebakjes en natuurlijk… thee! Maar waar zit je nou het leukst, krijg je het lekkerste eten en de beste thee? Wij zetten onze acht tips op een rijtje!

 

High tea Haarlem

 

Bij Babette

Begin jij ook altijd te watertanden bij het zien van de etalage van Bij Babette? Overheerlijke taarten, scones, brownies en cakes staan prachtig uitgestald. Tel daarbij op dat je hier de keuze hebt uit bijna honderd soorten thee en je weet zeker dat je aan het juiste adres bent voor een échte Engelse high tea.

Elke dag van 09.30-17.00 uur. – Kruisstraat 31, 2011 PW Haarlem. Meer info over Bij Babette >


Bij Babette

 

Barista Café Haarlem

Keuzes, keuzes, keuzes! Soms is het hartstikke moeilijk om tussen al het lekkers van het Barista Café te kiezen. Gelukkig voor jou hebben ze bij hun high tea al hun favorieten op een rijtje gezet. Wat dacht je van hun fantastische red velvet cake in mini-vorm en heerlijke carpaccio sandwiches? Op een grote etagère krijgt al het lekkers een mooi plekje op jullie tafel.

Ma t/m za: 08.00-18.00 uur. zo: 08.00-17.00 uur, Grote Houtstraat 165, 2011 SL Haarlem. Meer info over Barista Café Haarlem >

 

House of Pancakes

Samen genieten onder het genot van diverse zoete en hartige hapjes, een glaasje verse jus d’orange, en een heerlijke pot thee met verschillende theesmaken van de beroemde Parijse theemaker Theodór. Klinkt dat niet als muziek in de oren? Wil je jullie high tea extra speciaal maken? Bestel er dan een glaasje bubbels bij. Proost!

Elke dag van 10.00 – 20.00 uur. Schagchelstraat 29, 2011 HW Haarlem. Meer info over House of Pancakes >

 

House of Pancakes high tea
House of Pancakes (bron: House of Pancakes)

 

Hofje zonder Zorgen

De naam zegt het al, alles wordt met zorg bereid. Je wordt verwend door het personeel met warme soepjes, vier hartige gerechtjes en vier zoete gerechtjes. Ons favoriete gerecht? De worteltaart cupcake! Maar gelukkig is elke gerecht om van te smullen. Daarnaast serveren ze verschillende smaakvolle biologische theeën om lekker van op te warmen.

Ma t/m vrij: 10.00 – 17.00 uur, za/zo: 10.00-18.00 uur. Grote Houtstraat 142a

2011SV Haarlem. Meer info over Hofje zonder Zorgen >

 

Hofje zonder Zorgen
Hofje zonder Zorgen (bron: Hofje zonder Zorgen)

 

Blend

Op zoek naar een gezellig plek met een vega(n) high tea? Dan ben je bij Blend aan het juiste adres! Samen met een kopje thee geniet jij van een stukje spelt appeltaart en sandwiches met bijvoorbeeld hun (welbekende!) eiersalade of rode bietenhummus. Wie neem jij mee voor een gezellige namiddag?

Ma t/m do: 08.30 – 17.00 uur, vr: 08.00-18.00 uur, za: 09.00-18.00 uur, zo: 09.00-17.00 uur. Kleine Houtstraat 138, 2011 DS Haarlem. Meer info over Blend >

 

Theehuis De Haarlemmerhout

Op deze nostalgische plek in Haarlem vind je dit vriendelijke boshuisje, waar je kan genieten van verschillende favorieten. Je begint met smaakvolle zoetigheden zoals scones met clotted cream en jam. Daarna een klein stukje cheesecake en waarna je overgaat op verschillende finger sandwiches met bijvoorbeeld gerookte zalm, gegrilde groenten en gerookte kipfilet.

Ma t/m do: 09.30-18.00 uur, vr t/m zo: 09.30 – 20.00 uur. Hertenkamplaan 1, 2012 CV Haarlem. Meer info over Theehuis De Haarlemmerhout >

 


Theehuis De Haarlemmerhout

 

Anne&Max

Met theeën als ‘Een-beetje-geluk’ en ‘Vandaag-blijf-ik-binnen’ weet je zeker dat je gezellig zit bij Anne&Max. De grootse proeverij met verschillende soorten broodjes met hartig beleg, een warm soepje, heerlijke taartjes, scones en zoetigheden. Naast de ‘gewone’ versie is de high tea vega of zelfs vegan te bestellen! Zo kan iedereen genieten van een gezellige middag bij het intieme huiskamerrestaurant.

Elke dag van 08.00 – 18.00 uur. Zijlstraat 68 ZW, 2011 TP Haarlem. Meer info over Anne&Max >

 

High tea
Anne&Max (bron: Anne&Max)

 

Yoghurt Barn

In de stad bij Yoghurt Barn hebben ze lekker uitgebreide high tea’s met o.a. (natuurlijk) Yoghurt Specials, bananasplit, en pavlova. Er is ook een volledige vegan high tea te bestellen. Natuurlijk ook met yoghurt, maar dan de soja versie.

Elke dag van 09.00 – 17.00 uur. Kruisstraat 2011 PV Haarlem. Meer info over Yoghurt Barn >

 


Bron: Yoghurt Barn

 

Onze tips voor plekken nét buiten Haarlem?

 

Papa’s Beach House

Na een lange wandeling door het Haarlemmermeerse bos in Hoofddorp is het heerlijk neerstrijken bij Papa’s Beach House. Dit gezellige restaurant heeft een zeer uitgebreide high tea voor twee personen met heel veel lekkers. Maar ook grotere groepen zijn welkom voor bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest, babyshower of jubileum!

Ma t/m vrij: 11.00–22.00 uur, za/zo: 10.00–22.00 uur. IJweg 961, 2131 LV Hoofddorp. Meer info over Papa’s Beach House >

 

Papa's Beach House
Papa’s Beach House (bron: Papa’s Beach House)

 

De Vogelensangh

We maken graag een uitstapje om naar Vogelenzang af te reizen! Want wie denkt dat het restaurant alleen pannenkoeken serveert, moet zich achter de oren krabben. Want deze high tea biedt veel heerlijks aan. Wij krijgen geen genoeg van hun sandwiches en raken niet uitgepraat over hun uitgebreide theekeuze.

Elke dag van 09.30- 21.30 uur. Vogelenzangseweg 182, 2114 BD Vogelenzang. Meer info over De Vogelensangh >

 

Theehuis Cruquius

Een high tea in een écht theehuis maakt het plaatje wel helemaal compleet natuurlijk! Op het menu bij het Theehuis in Cruquius? Slagroom soesjes, friandises, quiche en nog veel meer lekkers… Ze werken met producten van Tummers, dus lekker is het zeker! En op maar tien minuten fietsen van Haarlem is het net om de hoek.

Elke dag van 09.00-17.00 uur. Cruquiusdijk 32, 2142 ER Cruquius. Meer info over Theehuis Cruquius >

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!



We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké