Door de hele stad opende dit jaar weer koffie- en lunch hotspots. Een enorme trend. En toch: wij zijn er dol op. Dit zijn de leukste van 2016 op een rij!

koffie-en-lunch-haarlem-2016

Native
In een van de gezelligste straatjes van Haarlem opende begin dit jaar Native, met lekker terrasje voor de deur. Van de inrichting kun je blijven smullen, en ook van het eten en drinken. Heerlijke verantwoorde taartjes, goede koffie en verantwoorde broodjes. En ze zijn hier zo vriendelijk. Wat een fijne plek!
Meer Native >

Native-5

Cleeff
De Kleverparkbuurt werd dit jaar verwend met een eigen koffie-, ontbijt- en lunchspot. Een succes, want het is hier altijd gezellig druk. Perfect om te werken, bij te praten met vrienden of heen te gaan met kinderen. Er is namelijk ook een speelhoek.
Meer Cleeff >

Cleeff-Haarlem-5

Roast & The Egg Store
Kip, daar draait het om bij Roast. In de avond eet je hier kip van ’t spit en overdag ei. In alle soorten en maten. Met avocado bijvoorbeeld, eggs benedict of spiegelei bijvoorbeeld. Roast is groot, hip en niet meer weg te denken uit Haarlem.
Meer Roast & The Egg Store >

Roast Chicken Bar

Kweekcafé
In Haarlem Noord is middenin de Kweektuin sinds kort het Kweekcafé geopend. Er is koffie en lunch in de enorme kas. Ook is hier een speelhoek voor kinderen. Veel licht, ruimte en heerlijke no nonsense sfeer. Ook weer zo’n aanwinst!
Meer Kweekcafé >

kweekcafe-haarlem-05

Cups & Leafs
Dit jaar opende Haarlems eerste theebar Cups and Leafs. Een ruime, lichte plek met een enorm assortiment. Denk aan thee, ijsthee, lattes, shakes en soda. Maar ook koffie, ontbijt, lunch, dim sum en meer.
Meer Cups and Leafs >

cups-and-leafs-haarlem-06

Brownies & DownieS
Een bijzonder lunchcafé met lekkere gerechten en medewerkers met een verstandelijke beperking. Deze hotspot is enorm groot, altijd plek dus en er is ook een kinderhoek.
Meer Browniew & DownieS >

brownies-en-downies-08

Vascobelo
Een prachtige brasserie in de Zijlstraat met een heerlijke sfeer. De koffie is hier een hoogtepunt, maar de rest van de kaart eigenlijk ook. Elegant en authentiek. Er is zelfs een binnentuin.
Meer Vascobelo >

vascobelo-haarlem-05

SLA
Saladebar SLA was al een hit in andere steden en sinds dit jaar is er ook een Haarlemse vestiging. Zijn wij blij mee. Je kunt alles meenemen of in de vestiging aan de Kruisstraat nuttigen. Natuurlijk lekkere salades, maar ook smoothies en ontbijtjes.
Meer SLA >

sla-haarlem09

Café Margaux
Op een van de mooiste plekjes aan het Spaarne zit sinds deze zomer het gezellige Café Margaux. Voor koffie, lunch, borrel of private dining. Er is ook een fijn terras.
Meer Café Margaux >

Margaux Spaarne 4 Haarlem HCB-14

Koren-Beurs
Ook aan het Spaarne op een prachtige plek. Nobel werd dit jaar ‘Koren-beurs’. Alles nieuw en nog steeds een fijne huiselijke sfeer. Voor ieder moment van de dag en zodra de zon schijnt strijk je neer op het terras.
Meer Koren-Beurs >

Koren-Beurs Spaarne 36 Haarlem-21

Bekijk ook
De leukste nieuwe winkels van 2016 >
10x Doen in de winter >

Haarlemse nieuwtjes en blogs in je inbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!