We gaan langzaam richting de lente, het is iets langer licht, wij hebben wel weer zin om de deur uit te gaan. Er is deze maand weer super veel leuks te doen in Haarlem. Wij hebben de leukste uittips voor februari op een rij gezet. Ze staan – wel zo handig – op volgorde. Enjoy!

2 & 3 februari: Geluksroute in heel Haarlem
Dit hele weekend draait alles om geluk. En omdat iedereen weer van iets anders gelukkig wordt, is heel Haarlem uitgenodigd om dit geluk te delen. Er zijn al heel wat geluksbrengers die zich hebben aangemeld zoals yogasessies, workshops meditatie of tekenen en happy hour bij koffiebar Mica.
Locatie: door heel Haarlem
MEER INFO & PROGRAMMA

3 februari: Jazz op zondag | Fat Wallet bij Het Veerkwartier
Regelmatig is er op zondagmiddag live muziek in intieme setting bij Het Veerkwartier aan de Veerplas. Vanaf nu is er maandelijks ook een jazz editie. Op 3 februari de eerste, met Fat Wallet.
Locatie: Het Veerkwartier
Tijd: 16.00 – 18.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

vanaf 3 februari: Fotoexpositie No Rules bij Seinwezen
Eet met je handen, slurp saus van je bord en lik je bord leeg. Fotografe Saskia de Wal vindt dat het kan. Ze heeft het vastgelegd in fotografische kunstwerken die vanaf 3 februari te zien zijn. De opening is deze zondag, met muziek en gratis toegang voor iedereen (wel even aanmelden).
Locatie: Seinwezen
Tijd: 17.00 – 19.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

8 februari: BORRLS bij Bison Bowling
De vrijdagmiddagborrels die doorgaan tot middernacht van BORRLS zijn een mega succes. Steeds op een andere locatie in de stad, met hierbij alles wat een goede vrijmibo nodig heeft: lekkere drankjes, muziek en gezellige mensen. De locatie is dit keer verrassend. Geen hippe horecatent in het centrum, maar Bison Bowling in Haarlem Noord. ‘Omdat we stiekem bowlen allemaal te gek vinden’, zoals de organisatie zegt. Helemaal waar.
Locatie: Bison Bowling
Tijd: 17.45 – 23.59 uur
Ticket: €7,74 (kosten voor een bowlingbaan zitten hier niet bij)
MEER INFO >

8 februari: bier en chocolade proeverij in de Jopenkerk
Bier van Jopen en chocola van Chocolaterie Pierre: allebei gruwelijk lekker. En samen smaakt het dus ook top. Tijdens deze proeverij krijg je 6 rondes, jammie!
Locatie: Jopenkerk
Tijd: 19.30 – 22.30 uur
Prijs: €28
MEER INFO >

8 februari: Racletten bij Het Veerkwartier
Aan lange tafels in de gezellige kas aan de Veerplas wordt Racletten geserveerd. Bij dit Zwitsers / Franse traditionele gerecht wordt kaas onder vuur gesmolten en geserveerd met salade, stokbrood, frietjes en sauzen. 8 Februari is wegens succes een extra avond dus daar is nog plek.
Locatie: Het Veerkwartier
Tijd: 18.00 – 00.00 uur
MEER INFO & KAARTEN >

10 februari: huiskamerfestival Gluren bij de Buren
Al een paar jaar op rij is dit huiskamerfestival een groot succes. Op 10 februari worden 130 woonkamers door heel Haarlem weer omgebouwd tot podium, waar lokale artiesten hun kunsten komen vertonen. De keuze dit jaar is groter dan ooit, want er zijn maar liefst 385 optredens van steeds 30 minuten. En: alles is gewoon gratis!
Locatie: huiskamers door heel Haarlem
Tijd: 12.00 – 17.00 uur
Toegang: gratis
MEER INFO & PROGRAMMA >

13 februari: Tim Knol ‘Lost & Found 2’ in De Philharmonie
Deze Nederlandse singer-songwriter staat inmiddels alweer even aan de top met hits als ‘Sam’ en ‘Days’. In de intieme kleine zaal van De Philharmonie nummers van zijn vierde album ‘Cut the Wire’. Mooie muziek in een mooie setting dus, een aanrader wat ons betreft.
Locatie: De Philharmonie
Tijd: 20.15 uur
Kosten: vanaf €18,50 inclusief garderobe en drankje
MEER INFO >

13 februari: DAKtalk: Nart over spookcijfers bij DeDAKKAS
DeDAKKAS op ‘het dak van Haarlem’ is met haar geweldige uitzicht al inspirerend op zich, maar ze organiseren sinds kort ook nog sessies waar je wat van opsteekt. Dit keer gaat DAKtalk over spookcijfers. Oftewel: misleidende cijfers in het nieuws. Nart neemt ons mee aan de hand van talloze, soms zeer vermakelijke voorbeelden en helpt je de wereld een beetje beter te doorzien.
Locatie: DeDAKKAS
Tijd: 20.00 – 23.00 uur
Toegang is gratis (vol = vol)
AANMELDEN & INFO >

13 & 14 februari: Oi Va Voi + DJ Guzz in het Patronaat
Het Londonse Oi Va Voi stond al eerder in het Patronaat, maar ook in de grote Alpha tent op Lowlands. De elektronische nummers zijn een mix van Oost-Europese muziek en Engelse dance. In 2003 braken ze door en na een paar bandwisselingen (en nieuwe zangeres Zohara) is er nu een nieuw album: Memory Drop. Voor en na het optreden draait DJ Guzz funk, jazz, pop en soul muziek. Zo ga je lekker opgewarmd het concert in!
Locatie: Het Patronaat
Tijd: 19:00 DJ Guzz, 20.30 uur aanvang Oi Va Voi
Kaarten: €23,50
MEER INFO >

14 februari: Diner concert met Michael Prins in De Lichtfabriek
Een 4-gangendiner verzorgd door het Brouwerskolkje, de mooie muziek van Michael Prins (en andere gastoptredens) en meer verrassingen op een prachtige locatie in De Lichtfabriek. De ultieme ingrediënten voor een geslaagde Valentijnsavond! Tafels voor 2 tot 12 personen.
Locatie: De Lichtfabriek
Tijd: 17.30 – 22.00 uur
Kosten: €59 inclusief welkomstbubbels en garderobe
MEER INFO >

15 februari: Veldhuis & Kemper
 in De Stadsschouwburg
Na een kleine pauze zijn ze terug, en hoe! De cabaretvoorstelling ‘Geloof mij nou maar’ heeft lovende recensies en is nu al genomineerd voor een grote prijs. Absoluut een van hun beste shows ooit. Dit wordt een avond goed vermaakt worden. Geloof ons nou maar 😉
Locatie: De Stadsschouwburg
Tijd: 20.15 uur
Kosten: vanaf €20,50 inclusief garderobe en drankje
MEER INFO >

16 februari: Ruilebuiten kledingruil bij Het Veerkwartier
Duik in je kledingkast, neem mee wat je niet meer draagt maar nog wel heel is en kom het ruilen voor iets nieuws. Is een ander misschien weer heel blij mee, en ga jij ook naar huis met een nieuwe vangst.
Locatie: Het Veerkwartier
Tijd: 14.00 – 17.00 uur
Kosten: €3 toegang
MEER INFO >

16 februari: Haarlem Quiz Night in De Lichtfabriek
Een nieuwe pubzuiz in Haarlem! De eerste editie in januari was een groot succes, dus komende maand kunnen we weer. Een groepje fervente pubquizzers organiseert deze avonden. Zij weten dus waar een echte pubquiz aan moet voldoen 🙂 In alle rondes zit ook een Haarlems tintje. Inschrijven kan met een team van 4 tot 6 personen. Deze pubquiz is trouwens ook weer op 16 maart.
Locatie: De Lichtfabriek
Tijd: 20.00 – 23.00 uur
Kosten: €15 per team
MEER INFO >

17 februari: Yoga & ontbijt – FlexOntbyt bij Café Martinus
Café Martinus heeft een nieuwe kaart, dat belooft veel goeds! Kom deze ochtend eerst een yogales volgen en daarna welverdiend genieten van een lekker ontbijt. Proef je meteen die nieuwe kaart. Dit is de tweede editie. De vorige was snel uitverkocht dus zorg dat je je snel aanmeldt.
Locatie: Café Martinus
Tijd: 7.45 – 10.30 uur
Kosten: €27,50 (inclusief ontbijt)
MEER INFO >

21 februari: Alone@Home
 in De Stadsschouwburg
Deze tip is een perfect uitje voor de familie. Deze komedie zit vol slapstick, livemuziek, spannende stunts én heeft natuurlijk een vette knipoog naar de bijna gelijknamige filmklassieker uit 1990. Vooral leuk voor kinderen vanaf 8 jaar (en voor jezelf natuurlijk).
Locatie: De Stadsschouwburg
Tijd: 19.30 uur
Kosten: vanaf €14,50 inclusief garderobe en drankje
MEER INFO >

24 februari: Yoga & ontbijt bij DeDAKKAS
Een uur yoga om wakker te worden met het mooiste uitzicht van Haarlem, en daarna een heerlijk ontbijt. Er zijn slechtere ochtenden te bedenken. Reserveren is handig, want er is beperkt plek.
Locatie: DeDAKKAS
Tijd: 9.15 – 12.15 uur
Kosten: €15 (ex. ontbijt)
MEER INFO >

25 februari: wijnproeverij Proef Piemonte bij Viqh
Dit is de derde Piemonte proeverij omdat de eerste twee een groot succes waren. Je proeft witte en rode wijnen uit deze Italiaanse streek. Natuurlijk vertelt de sommelier van Viqh alles over de regio en de wijn.
Locatie: Wijnbar Viqh
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Kosten: €27,50
MEER INFO >

28 februari: Leonie en Victor’s Pubquiz bij Cleeff
Op deze laatste dag van de maand kan je met een team van 4 gezellig komen pubquizzen bij Cleeff. Er zijn 8 rondes en 81 vragen. Wel maar 1 winnaar 🙂
Locatie: Cleeff
Tijd: 20.00 – 22.30 uur
Toegang: €15 per team van 4 personen
MEER INFO >

Zo kom je februari wel door! Als laatste nog een paar tips die leuk zijn voor elke dag:

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!