We zitten nog volop in de feestdagen, maar voor je het weet is het 2019. In dit nieuwe jaar beginnen wij meteen met iets nieuws: uittips. Elke maand de leukste uitjes op een rij door ons geselecteerd. We beginnen met januari, zo kom je die koude wintermaand wel door. Enjoy!

4 & 5 januari: Winterparade in de Bavokerk
Neem plaats aan de 120 meter lange tafel midden in de prachtige Bavokerk. Koks en serveersters bereiden en serveren jouw maaltijd vanaf de tafel (ze klimmen er dus op). Alsof dat nog niet genoeg is is er een vol programma vol dans, muziek en kunst. Na afloop is er Silent Disco, op tafel!
Locatie: De Bavokerk
Tijd: 18.00 – 23.00 uur
Kaarten: €46
MEER INFO >

7 Januari: Proeverij mousserende wijn bij Viqh
Van bubbels krijgen wij nooit genoeg. Op 7 januari proef je verschillende mousserende wijnen bij wijnbar Viqh, en sommelier Christian De Olde vertelt je er alles over.
Locatie: wijnbar Viqh
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Kosten: €20
MEER INFO >

9 Januari: Cabaret Johan Goossens ‘Vlam’ in de Stadsschouwburg
‘Vlam’ gaat over liefde, passie, schaamte, man / vrouw verhoudingen en natuurlijk: seks. De reacties op de voorstelling zijn unaniem lovend. Het is eerlijk, grappig, herkenbaar en ontroerend. Goossens: ‘Seks is een lastig onderwerp, waar eigenlijk niemand eerlijk over durft te praten. Dat ga ik proberen te doorbreken.’
Locatie: Stadsschouwburg
Tijd: 20.15 uur
Kaarten: €21 inclusief garderobe & drankje
MEER INFO & KAARTEN >

12 januari: Bier & Babbels bij Het Seinwezen
Kom deze zaterdagmiddag naar de bierproeverij met onder andere lekkere bieren van Uiltje Bar bij Het Seinwezen (de locatie is een uitje op zich). Er is ook een loterij / veilig met mooie prijzen. De opbrengsten gaan naar de stichting Free a Girl, dus je doet er ook iets goeds mee.
Locatie: Het Seinwezen
Tijd: 15.30 – 19.00 uur
Kosten: €15
MEER INFO >

13 januari: Kaas, bier & 7 inches proeverij bij Lokaal
De bieren, kazen en singletjes worden uitgezocht door de echte kenners en geserveerd bij deze bierbar. Van alles krijg je zes stuks. Zoals ze zelf zeggen wordt het ‘een belachelijk leuke proeverij’.
Locatie: Lokaal
Tijd: 17.00 – 19.30 uur
Kosten: €29,50
MEER INFO >

14 januari: Theatercollege van Joris Luyendijk ‘Het zijn net mensen – 2.0’ in de Stadsschouwburg
Hoe ziet de toekomst van ons medialandschap eruit? Hoe kom je aan goede informatie en hoe leer je door filters en manipulaties heen kijken? In dit theatercollege vol verrassende video’s maakt Joris Luyendijk de journalistieke balans op en leert je op een nieuwe manier kijken naar nieuwsmedia. Joris kennen wij van zijn boek ‘Het Zijn Net Mensen’. Over media vertellen kan hij als geen ander!
Locatie: Stadsschouwburg
Tijd: 20.15 – 22.30 uur
Kaarten: €26 inclusief garderobe & drankje
MEER INFO & KAARTEN >

17 januari: Edsilia Rombley ‘The Piano Ballads & More in de Stadsschouwburg
Pop, soul, R&B, jazz en natuurlijk een fantastische stem: Edsilia Rombley heeft het allemaal. In haar nieuwe theatershow ‘The Piano Ballads & More’ zingt ze prachtige liedjes, met tussendoor veel persoonlijke anekdotes. Want gevoel voor humor heeft ze ook. Het resultaat is een intense en ontroerende show.
Locatie: Stadsschouwburg
Tijd: 20.15 uur
Kaarten: €30
MEER INFO & KAARTEN >

18 januari: Racletten bij Het Veerkwartier
Aan lange tafels in de gezellige kas aan de Veerplas wordt Racletten geserveerd. Bij dit Zwitsers / Franse traditionele gerecht wordt kaas onder vuur gesmolten en geserveerd met salade, stokbrood, frietjes en sauzen.
Locatie: Het Veerkwartier
Tijd: 18.00 – 00.00 uur
MEER INFO & KAARTEN >

19 januari: Rocking Rollerdisco in het Patronaat
Rock around the clock! Het Patronaat verandert in een rockende rollerdisco. Neem je eigen rolschaatsen mee of huur ter plekke een prachtig paar en ga rollend de dansvloer op. De DJ’s draaien swingende rock ’n roll, disco, funk en soul. We snappen dat niet iedereen er meteen op los rolt, daar is iets op bedacht. Voorafgaand kun je namelijk een workshop volgen onder begeleiding van SkateDance. Zo maak je helemaal de blits op het podium.
Locatie: Het Patronaat
Tijd: 22.00 – 04.00 uur (workshop start om 20.30 uur)
Kaarten: €9,50 vvk / €13,- deur (€15,50 met workshop)
MEER INFO >

19 januari: 150 jaar Jubileumfeest bij de IJsbaan
Wie heeft er niet op de schaatsen gestaan hier? De IJsbaan in Haarlem bestaat maar liefst 150 jaar! De hele zaterdag zijn er activiteiten zoals jeugdschaatsen, een dweilorkest, nostalgisch schaatsen met Big Band en discoschaatsen met DJ.
Locatie: IJsbaan Haarlem
Tijd: 08.30 – 23.00 uur
MEER INFO >

20 januari: Live op zondag | Koen Alvarez bij Het Veerkwartier
Regelmatig is er op zondagmiddag live muziek in intieme setting bij Het Veerkwartier aan de Veerplas. Op 20 januari treedt singer-songwriter Koen Alvarez op met poppy folkliedjes. Zijn helden zijn John Mayer, Damien Rice en Bon Iver.
Locatie: Het Veerkwartier
Tijd: 16.00 – 18.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

20 januari: Kinderbioscoop bij Cleverhub
Elke derde zondag van de maand organiseert de intieme locatie in de Kleverparkbuurt ‘Cleverhub’ een kinderbioscoop. Er is popcorn en een drankje, en de film wordt via Facebook bekend gemaakt. Omdat dit zo kleinschalig is, is er beperkt plek. Zorg er dus voor dat je even reserveert.
Locatie: Cleverhub (Kleverparkbuurt)
Tijd: 14.00 – 16.30 uur
Toegang: €4,50
MEER INFO >

23 januari: Voorleesontbijt voor peuters bij Bibliotheek Haarlem
De Nationale Voorleesdagen beginnen, en daarom kun je deze woensdagochtend samen met je peuter broodjes eten en luisteren naar het verhaal ‘Een huis voor Harry’.
Locatie: Bibliotheek Haarlem Centrum (ook andere locaties doen mee)
Tijd: 9:15 – 10:15 uur
Toegang is gratis
MEER INFO >

24 januari: Leonie en Victor’s Pubquiz bij Cleeff
Op donderdagavond kan je met een team van 4 gezellig komen pubquizzen bij Cleeff. Er zijn 8 rondes en 81 vragen. Wel maar 1 winnaar 🙂
Locatie: Cleeff
Tijd: 20.00 – 22.30 uur
Toegang: €15 per team van 4 personen
MEER INFO >

26 januari: Harlem Soul Night bij Vooges Centraal
De eerste editie van dit dansfeest vol soul, funk en disco was een daverend succes. Vooges Centraal (bij Haarlem Station) wordt omgetoverd tot grote dansvloer waarbij stilstaan geen optie is. De tickets waren de vorige keer snel uitverkocht dus zorg dat je ze snel binnen hebt als je erbij wilt zijn.
Locatie: Vooges Centraal
Tijd: 20.00 – 01.00 uur
Kaarten: €11
MEER INFO >

Zo kom je die januari maand wel door! Als laatste nog een paar tips die leuk zijn voor elke dag:

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!