Haarlem City Blog wordt gemaakt door een club enthousiaste Haarlem-fans. Allemaal schrijven wij graag over onze mooie stad, en ieder heeft weer zijn eigen interesses en favoriete plekken. In deze serie stellen wij ons voor en delen onze ultieme favoriete hotspots. Dit keer blogger Kristel Bosua!

Ik woon midden in de stad en na ruim elf jaar ben ik nog altijd trots als ik over ‘mijn’ Haarlem vertel of schrijf. Dankzij alle mooie -culturele, groene en culinaire- ontwikkelingen verveelt de stad nooit. Als ik niet schrijf ben ik in de stad te vinden, en dan vooral bij mijn 6 favoriete hotspots:

Haarlemmer Kweektuin
Niet in het centrum, maar het (om)fietsen of lopen meer dan waard. Ten noorden van het station vind je de Haarlemmer Kweektuin, een groene plek die uit een park, boerderij, tuinen, kassen en bedrijven bestaat. Het Kweekcafé bevindt zich midden in het stadspark, in een sfeervolle kas. Hier eet je de lekkerste, biologische taartjes en lunch.


Kweekcafe

De Oerkap
Het is altijd weer de vraag of Haarlems populairste en enige stadstrandje opent, maar tot nu toe kun je nog elke zomer (april t/m september) bij De Oerkap genieten van een drankje, muziek, de beroemde pizza’s en een heerlijk relaxte sfeer. Haarlems slechtst bewaarde geheim is een feest voor jong en oud.


De Oerkap

Filmschuur
In een bijzonder pand, een beetje weggestopt achter de Grote Markt, bevindt zich Haarlems filmhuis: de Filmschuur. Niet alleen een fijne plek om de mooiste films te bekijken, maar het bijbehorende café is ook een heerlijke plek om af te spreken en een drankje te doen. Een oase van rust, en dat midden in de stad.


Filmschuur

Brand Mission
In de Zijlstraat valt dit zaakje vol duurzame kleding bijna niet op. Zonde, want hoe verder je doorloopt naar achter, hoe groter en uitgebreider Brand Mission wordt. De mooiste duurzame en eerlijke merken worden hier verkocht, van kleding en schoenen tot aan accessoires, cadeaus en cosmetica. Gevaarlijk leuk!


Brand Mission

Patronaat
In Haarlems poppodium is (bijna) elke avond wel iets te doen. Van uitverkochte optredens van internationaal beroemde bands tot aan lokale zangers in het café en alles ertussenin. Een ongedwongen uitgaansplek in een architectonisch doolhof… Maar laat dat je dat niet tegenhouden, in Patronaat heb je gegarandeerd een leuke avond!

Boekhandel H. De Vries
De Vries bestaat uit verschillende (monumentale) pandjes waardoor de verschillende ruimtes er stuk voor stuk anders, maar vooral prachtig uitzien. Tel daar een enorm uitgebreide collectie boeken bij op – echt voor ieder wat wils – en je hebt de mooiste boekwinkel van Haarlem te pakken.

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!