Haarlem City Blog wordt gemaakt door een club enthousiaste Haarlem-fans. Allemaal schrijven wij graag over onze mooie stad, en ieder heeft weer zijn eigen interesses en favoriete plekken. In deze serie stellen wij ons voor en delen onze ultieme favoriete hotspots. Dit keer blogger Ellen Veltman!

“Ik woon 3 jaar in Haarlem en na al het moois van de stad ontdekt te hebben deel ik mijn favoriete plekken graag. Op een vrije dag ben ik in het centrum te vinden en breng ik een bezoekje aan mijn favoriete spots. Vintage winkelen, koffie drinken in een gezellig tentje, sfeervolle plekken op de kiek zetten of iets verder buiten de stad lekker de natuur in.”

Coffee Star en de bibliotheek Haarlem Centrum
“In dit mooie oude pand vind je een prettige en rustige sfeer met meerdere werkplekken. Er is een gezellig café en espressobar, Coffee Star, waar je naast een goede kop koffie gerust een middagje kunt werken, studeren of rustig een tijdschrift lezen uit het tijdschriftenrek. Er is een uitgebreide koffiekaart, fijne gebakjes, homemade tosti’s en een huiselijke sfeer. Op het binnenplein vind je een terras waar het op zonnige dagen heerlijk zit. Vanuit Coffee Star loop je zo door de bibliotheek in, waar je nog veel meer werkplekken vindt en natuurlijk bergen boeken kunt lezen. Ook is er een ‘doelenzolder’, waar je zo de concentratie vindt om een middagje intensief te werken in alle stilte.”
Meer >


Stijlloods

Stijlloods
“Stijlloods is een tweedehandswinkel aan de Nassaulaan met vintage kleding, sieraden, schoenen accessoires en veel jaren ’70 interieur- en lifestyle spullen, zoals een gave chesterfield bank of mooie vaas. Naast tweedehands kleding, meubels, boeken en accessoires vind je bij Stijlloods ook een flinke collectie LP’s. De artikelen worden ingebracht door particulieren, door dit concept wisselt het assortiment in de winkel vaak. De sfeervolle winkel is met zijn 250 vierkante meter ruim, licht en fris, maar altijd gezellig aangekleed. Ik kan er zo een uurtje rondneuzen tussen alle leuke spullen!”
Meer >

Nolita pizzabar
“In de gezellige Lange Veerstraat zit Nolita pizzabar. Bij Nolita vind je een fijne ambiance met een warm interieur bestaande uit houten muren, een bar en Fornitalia steenoven in het midden, marmeren tafeltjes en, niet onbelangrijk: sfeervol licht. ’s Zomers kun je ook buiten neerstrijken op het terras. Een pizzabar met sfeer, lekker eten en een compacte kaart. Dat maakt het kiezen makkelijker. Wat je ook kiest, lekker is het zeker! Wel zo fijn: je kunt hier ook gewoon iets drinken, zoals Italiaanse wijnen of Scroppino. Je kunt dus uitgebreid tafelen, maar ook snel een pizzaatje eten of gewoon borrelen.”
Meer >


Nolita

Dijkers
“Dijkers vind ik met name in het najaar erg leuk om naartoe te gaan. Bij dit huiselijke restaurant, lunchroom en café-in-één hebben ze namelijk een openhaardvuur waarnaast je heerlijk kunt plaatsnemen! Zie dan nog maar eens op te staan. Een rood wijntje erbij en urenlang kletsen met vrienden die ik een poosje niet gezien heb doe ik hier graag. Gevestigd in één van de mooiste straatjes van Haarlem, de Warmoestraat, beslaat het pand van Dijkers twee rijksmonumenten. Extra leuk: ze hebben hier een leestafel met fijne magazines. Ik vind het hier gezellig zitten vanwege de knusse inrichting met leuke meubels, sfeervol licht (gedimd!), lekker eten en een fijne ambiance.”
Meer >

Stiels
“In café de Stiels waag ik geregeld een dansje. Ze draaien er (live)muziek in de genres jazz, soul, funk en (lichte) pop. Ik houd erg van deze muziek en vind het dan ook fantastisch dat je hier nog gewoon kunt dansen op de muziek van James Brown. Het is er altijd erg druk, en van donderdag t/m zondag wordt het podium na de live optredens omgetoverd tot dansvloer. Na het drinken van een fijne cocktail in een gezellige Haarlemse cocktailbar sluit ik mijn zaterdagavond graag af in de Stiels.”
Meer >


Dijkers

Middenduin/ Het Kraansvlak
“Middenduin is een schitterend natuurgebied in het Nationaal Park Zuid Kennemerland. Gelegen vlakbij Overveen en het Brouwerskolk. Helaas is het nog niet zo makkelijk te vinden, zoals met de meeste paradijselijke plekken vaak het geval is. Hoewel ik de stad niet gauw zat ben, vind ik deze plek wel adembenemend mooi. Het heeft een mooie afwisseling van landschappen, van duinvalleien, bebost gebied en open duin. Je kunt hier fijn wandelen en met een beetje geluk kom je Europese bizons tegen, die dit gebied begrazen. Er is een uitkijkpunt aan de oostrand van dit gebied, bij de drinkplaats van de bizons. Ik heb hier eens gepicknickt bij zonsondergang, het uitzicht was magisch!”

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké