Haarlem City Blog wordt gemaakt door een club enthousiaste Haarlem-fans. Allemaal schrijven wij graag over onze mooie stad, en ieder heeft weer zijn eigen interesses en favoriete plekken. In deze serie stellen wij ons voor en delen onze ultieme favoriete hotspots. Dit keer fotograaf Hannah Hoek!

Al 25 jaar trotse inwoner van mijn geliefde Haarlem. Waar ik ’s ochtends naar mijn werk fiets door de parken en de oude binnenstad. Waar ik ’s middags van het laatste ondergaande zonnetje geniet op het terras, en waar ik ’s nachts struinend langs de vele hippe barretjes en kroegen uiteindelijk tevreden mijn bedje weer in rol. Een deel van mijn identiteit: creatief, groen, avontuurlijk en lief. Een stad en een dorp tegelijk. Mijn Haarlem, wat ben je prachtig!

Mijn absolute favoriete plekken in Haarlem:

Knippenduss
Al 5 jaar mijn vaste kapsalon. Ze hebben prachtige natuurlijke producten en de gezellige kapsters zorgen dat je altijd persoonlijk advies krijgt en naar huis gaat met een moderne coupe. Daarnaast kun je er heerlijke koffie, taartjes en ontbijtjes nuttigen.

Table24
Op Oude Groenmarkt 24 zit mijn favoriete restaurant van Haarlem. Van super verfijnde kleine hapjes die je kunt delen met je vrienden, tot verrassende hoofdgerechten die zorgen voor een smaakexplosie in je mond. Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is dat de bediening altijd snel, vriendelijk en behulpzaam is.

Jamón Jamón Delicatessen
Deze authentieke delicatessen zaak maakt naar mijn mening de lekkerste rijk belegde broodjes van Haarlem. Niks hips, maar juist de pure Spaanse ambiance geeft dit kleine plekje extra charme.

Hippie Fish Zandvoort
Oké, misschien niet direct in Haarlem, maar op een halfuurtje fietsen vind ik mezelf vaak bij strandtent Hippie Fish. Het is er op zomerdagen heerlijke vertoeven met de voetjes in het zand en een uitgebreid diner, maar evengoed met je laptopje uitgeklapt op tafel, een kop thee en uitzicht op de woeste, stormachtige zee voor een dagje flexwerken.

Film aan het Water
Knusser dan dit evenement gaat het niet worden; Op een zwoele zomeravond met je stadsgenoten gemoedelijk onder een kleedje kruipen met popcorn en een prachtige film op het grote scherm. De bijna magische sfeer die dan rond de veerplas hangt kun je alleen maar begrijpen als je het zelf een keer hebt meemaakt.

De Dakkas
Voor het meest adembenemende uitzicht over Haarlem ben je bij de Dakkas op het goede adres. Bovenop parkeergarage de Kamp vind je dit pareltje. Niet alleen de kas en het terras zelf staan er sfeervol bij, rondom de kas kijk je tot aan de verste verte over de mooiste stad van Nederland. Het beste moment om deze plek te bezoeken is dan ook rond zonsondergang.

Workshop bij De Weefteef Haarlem
Dit extraatje kan niet ontbreken op mijn lijstje. Sinds 2016 geef ik maandelijks de workshop ‘ Wandkleed weven voor beginners’. Een volledig verzorgde creatieve middag voor jou en je vriendinnen. Naast een hele hoop gezellig geklets over het leven ga je aan het eind van de middag naar huis met jouw zelf ontworpen en geweven wandkleedje. Aanmelden kan via de mail: deweefteef@gmail.com OF via een bericht op Instagram.

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!