Haarlem City Blog wordt gemaakt door een club enthousiaste Haarlem-fans. Allemaal schrijven wij graag over onze mooie stad, en ieder heeft weer zijn eigen interesses en favoriete plekken. In deze serie stellen wij ons voor en delen onze ultieme favoriete hotspots. Dit keer blogger Eva Voorn!

Ik blijf het heerlijk vinden om door de stad te slenteren, door de Gouden Straatjes, (window)shoppend naar het park en altijd nieuwsgierig naar nieuwe ontdekkingen en belevenissen in de stad. De plekjes, terrassen en winkeltjes langs het Spaarne behoren tot mijn favorieten. Maar eigenlijk word je van heel Haarlem blij! Ik woon in hartje Haarlem, dus hou de binnenstad scherp in de gaten. Dit zijn mijn favoriete plekken in Haarlem:

Urban Bistro
The Louisiana vond ik al geweldig. Dus een nieuwe plek van dezelfde eigenaar kon niet meer stuk. Urban Bistro staat voor ‘twisting French classics with a New York attitude’. De basis is geïnspireerd op de Franse bistro. Maar verder komen bekende en onbekende smaken uit alle windstreken van de wereld samen. En ik denk dat iedereen het er hier over eens is: het interieur ziet er fantastisch uit!
Meer >


Urban Bistro

Atelier 8
Ik heb een zwak voor winkeltjes bomvol moois voor je huis, cadeaus en andere creatieve hebbedingen. En al helemaal als het gevestigd zit in een mooi authentiek en historisch pand, zoals Atelier 8 in een oude timmerwerkplaats zit. Als je inspiratie op wil doen voor je interieur moet je zeker snel een kijkje nemen.
Meer >


Atelier 8

Brownies & Downies
Dit horeca-concept moet je kennen. Hét bijzondere lunchcafé met een ’n extraatje: de bediening en de keukenploeg bestaat uit medewerkers met een verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Het eten is geweldig lekker en er hangt altijd een prettige sfeer.
Meer >


Brownies & Downies

Morris
Bij Morris eet je een goed stuk vlees, heerlijke vis en lekkere side dishes. ’s Winters binnen in de mooie zaak en ’s zomers buiten op het terras. Wat mij betreft een van de beste terrassen van de stad, want de combinatie ‘terras’ en ‘uitzicht over het Spaarne’ is en blijft goud.
Meer >


Morris

KaasKampanje
Mijn lijstje zou niet compleet zijn zonder kaas. Gelukkig zijn er in Haarlem en omstreken kaaswinkels genoeg en een van mijn favoriete is de KaasKampanje. Een mooie, grote zaak met de meest lekkere kazen vanuit verschillende landen. De borrelplank maak je hier compleet met gedroogde worsten, gebrande noten en olijven.
Meer >


KaasKampanje

De Slagersdochter
In de leukste straat van Haarlem zit, waar voorheen Slagerij Broekhof zat, nu de Slagersdochter. Van de etalage begin je al langzaamaan te watertanden. En binnen vind je prachtige, ambachtelijke producten; zoals quiches, vis, kaasjes, charcuterie, broodjes, wijnen en andere delicatessen. Allemaal met oog voor natuur, milieu en dier. Sinds kort zit Souper ernaast, wat ik ook snel een bezoekje ga brengen.
Meer >

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!