Haarlem heeft zichzelf in 2014 weer overtroffen. Wat een wereldplek. Er was veel te beleven en allerlei hotspots opende haar deuren. Wij hebben wat afgeschreven de afgelopen maanden. Welke blogs werden het meeste gelezen? Wij hebben de populairste van dit jaar op een rijtje gezet.

Meest-populaire-blogs-2014

Top 10 leukste winkels in Haarlem
Wij houden van lijstjes, want dit lijstje is het meest bekeken in 2014. Haarlem is the place to be om te winkelen en barst dus van de leuke shops. Wij hebben de shops die je niet mag missen op een rij gezet.
Meer top 10 winkels in Haarlem >

Leukste winkels top 10

Wolkers: ontspannen tussen Spaarne en stad
Lunch- en koffieplek Wolkers is nu ruim een jaar een begrip in Haarlem. Knus, industrieel en een beetje vintage ingericht. Lekker licht door de ligging op de hoek van het Spaarne en de Gedempte Oude Gracht. Over de boxen klinkt oude jazz en de sfeer is relaxed.
Meer Wolkers >

wolkers-haarlem zithoek-wolkers

Top 10 niet-te-missen strandpaviljoens
Nog een lijstje! Met de leukste strandtenten van Zandvoort en Bloemendaal aan Zee. Zout in de haren, zand tussen de tenen en zon op het gezicht. Wij kunnen niet wachten. Strand is populair onder de Haarlemmers.
Meer top 10 strandpaviljoens >

img_0573

Proef, ontdek en beleef Staal
In februari verwelkomt Haarlem Staal. Een fijne en diverse plek, waar al je zintuigen worden geprikkeld. Naast lekker eten (biologisch en uit de streek) en werken in de wifi hoek, kun je hier gratis boeken lenen uit de mini bieb. De inrichting is stoer, licht en mede dankzij de jonge ontwerpers een genot voor het oog.
Meer Staal >

Staal-Haarlem-boeken

Strand in de winter
Nog een strandlijstje! In deze blog vind je alle strandtenten waar wij ook in de winter terecht kunnen voor een warme choco. Het hele jaar open dus. Warm aankleden en gaan voor die frisse neus.
Bekijk de strandtenten die open zijn in de winter >

Strand-winter-Zandvoort-Bloemendaal

Seymour – Amsterdamse gastronomie in Haarlem
Nog maar een paar maanden in het Haarlemse, en al enorm populair. Seymour, brasserie en cocktailbar in Franse sferen, zit in een prachtig pand (hoekje Lange – Korte Veerstraat). Je kunt hier terecht voor lunch, diner en borrel. Beetje fancy, een aanwinst!
Meer Seymour >

Seymour-Haarlem-4

Meneer Frans: borrels, feestjes, lunch en meer
Sinds de zomer is Meneer Frans aan de Gedempte Oude Gracht een feit. Een fijne plek! Verschillende ruimtes, unieke inrichting en een heerlijke binnentuin. Midden in het centrum. Je kijkt je ogen uit.
Meer over Meneer Frans >

Meneer-Frans-Haarlem-4

Zara in Haarlem
Sinds eind 2013 zit Zara in Haarlem. Nog steeds wordt dit enorm gewaardeerd, want deze blog is ook in 2014 druk bezocht. Evenals de winkel trouwens.
Meer Zara Haarlem >

zara-haarlem

Bos: sap, soep en salade
Vanaf augustus doet Haarlem gezond! Sindsdien zit Bos in de Grote Houtstraat. Sappen uit de slowjuicer, smoothies, salades, wekelijks wisselende soepen, en dit alles heerlijk vers. Wij zijn blij met deze nieuwe sap- en saladebar!
Meer Bos >

Bos-Haarlem-5

MarrakeZ – where Ibiza meets Marrakech
Nu ruim een jaar open aan de Gedempte Oude Gracht 11: MarrakeZ. Een bijzondere lunchroom, waar trendy Ibiza en Marrakech samenkomen. Een relaxte sfeer, een kleine shop en lekker eten en drinken.
Meer MarrakeZ >

marrakez-interieur marrakez-plafond

Haarlemse Club Ruis
Eindelijk een nieuwe club in Haarlem dit jaar! In hartje centrum, namelijk in de Smedesstraat. Nieuw en bruisend. Er wordt al maanden goed gefeest hier.
Meer Club Ruis >

Club-Ruis-Haarlem-5

Chocolate Company: café en cadeaushop in één
De naam zegt het al: heel veel chocolade! Bij Chocolate Company vind je een groot assortiment aan chocolade cadeautjes, maar kun je bijvoorbeeld ook heerlijk je dag beginnen aan de grote leestafel met een kop koffie. Sinds april in Haarlem aan de Kruisstraat.
Meer Chocolate Company >

Chocolate-Company-Haarlem-2

Toujours fish & meat
Toujours fish & meat aan de Oude Groenmarkt is hip en richt zich met de grote kaart op een breed publiek. Want ook al noemt Toujours zichzelf een visrestaurant, er is ook vlees. En dit alles in Franse sfeer en voor een goede prijs kwaliteit verhouding.
Meer Toujours >

Toujours-Haarlem-2

Kloffie: fashion, footwear & lifestyle
Sinds de herfst in Haarlem en al een groot succes: Kloffie. Naast eigentijdse fashion vind je hier footwear en lifestyle producten. Aan de Kruisstraat in een authentiek pand. Leuk voor man en vrouw!
Meer Kloffie >

Kloffie-Haarlem-5

Meer toplijstjes? Bekijk ze hier!

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!