Het lijkt wel alsof er geen einde aan komt… Persconferentie na persconferentie krijgen we pittig nieuws voor onze kiezen. Met voorlopig nog geen zicht op ons oude leven, proberen we je in deze blog toch te voorzien van wat fijne tips en tricks om je dag toch stralend door te komen. Of je nu single bent, samen bent of ouder bent van (een of meer) kids, er staan vast wat dingen tussen waar je nog niet aan had gedacht.

 

Een lichte, zonnige nieuwe dag: de beste ideeën voor ’s ochtends

Je wordt wakker en beseft dat het weer net zo’n dag wordt als alle anderen van de afgelopen maanden. Wat zijn de beste ideeën om toch de ochtend door te komen?

 

Maak een ochtendwandeling
Wandelen is het nieuwe borrelen, anno 2021. Met al dat thuiswerken achter beeldschermen is het zo fijn om even de natuur in te gaan. We hebben de mooiste plekken voor je verzameld in Haarlem en omgeving in dit lijstje:

10x Lekker wandelen in en rondom Haarlem

 

De leukste podcast voor tijdens je wandeling
Even ontspannen? En geen partner in crime tijdens je ochtendhike? Sommige mensen luisteren graag een muziekje, anderen zijn fan van podcasts. Hierbij de leukste podcasts volgens ons op een rij. Koptelefoon op en luisteren maar!

  • 365 Dagen Succesvol Podcast
    In deze podcast show delen David en Arjan van 365 Dagen Succesvol praktische tips en overpeinzingen op de vier universele gebieden voor een gelukkig leven: gezondheid, relaties, werk en geld. Voor iedereen die zin heeft in persoonlijke groei en ontwikkeling op een praktische manier.
  • Zelfspodcast
    In de Zelfspodcast nemen jeugdvrienden Sander Schimmelpenninck (journalist/presentator) en Jaap van Reesema (zanger/producer) hun leven door. Twee dertigers met carrières in de media, met Instagrammable levens, maar ook huismussen die verlangen naar het platteland. Twee maatjes met verschillende karakters, maar een gedeelde liefde voor zelfbeklag.
  • Kwaad bloed
    Een podcast over zes spraakmakende moordzaken en een mysterieuze verdwijning op het platteland. De gebruikte wapens? Een bijl, gif, en zelfs een trein. En de daders zijn geen dolende geweldenaars, maar in de meeste zaken bekenden van het slachtoffer. Niemand wordt als moordenaar geboren, zegt een vrouw die haar echtgenoot ombracht, maar waar gaat het mis? Wanneer wordt het de dader te veel? Een interessante podcastervaring waar zowel kanten van nabestaanden, getuigen en daders worden belicht en het licht op de zaken soms anders schijnt dan je vooraf had verwacht.

Online sporten
Al kunnen we niet meer naar onze wekelijkse dansles of kickboxtraining, we willen natuurlijk nog wel in vorm blijven. Voor een scherm sporten is en blijft een uitdaging, maar later ben je blij dat je het hebt gedaan en stilzitten kan de hele dag nog. 😉

  • One fit community – nu ook in Haarlem
    Een van mijn new found friends en tevens influencer Soof van @sososoof is Onefit ambassadeur en door haar kwam ik te weten dat dit dus eigenlijk ontzettend handig is. Tijdens de lockdown hebben ze allerlei lessen online gezet. En als het straks weer kan jongens… sport je wanneer je wil, wat je wil en waar je wil (ja, online én offline). Probeer met het Onefit abonnement yoga, boksen en gyms uit op verschillende locaties (ook in Haarlem) en kijk waar jij je thuis voelt. Toen ik begreep dat je dus ook kunt surfen en suppen op het strand van Zandvoort met dit abonnement, was ik helemaal om. Hier vind je meer info >
  • Yoga with Adriene vs. Yoga bij Glow
    Yoga vind ik persoonlijk heerlijk bij Adriene, zij heeft het gratis online programma ‘30 days of yoga with Adriene’ opgesteld. En als je voor een betaalde – Nederlandse – variant wilt kiezen, zou ik Glow studio (van de studio op de groenmarkt) van harte aanbevelen. Zij hebben elke dag tijdens de lockdown een grote variatie aan online lessen.
  • Fitchannel
    Een grote, bekende online sportschool voor thuis. Je volgt circuittraining bij Carlos Lens, bokst met Remy Bonjasky of doet een dansje met Adil. Het is niet hetzelfde als in het echt natuurlijk, maar bij gebrek aan beter én met de nodige coronakilo’s die eraan zijn gekomen, is het een goed – tijdelijk – alternatief.

 

De middag: van verveelde scholieren tot een eenzame lunch

Weet je nog dat je lekker ouwehoerde met je collega’s? Tijdens een lunch uit je werkkantine of tijdens een salade lunchbreak bij je favoriete tent in de stad? Hoe anders is de realiteit nu; van ouders met verveelde kids thuis die niet willen rekenen met juf mama of meester papa, tot eenzame uurtjes voor singles die zelfs die suffe koffiezetapparaatpraat missen. Wat als je een verloren uurtje over hebt in de middag?

 

Mest je zolder/kledingkast/werkhok uit
Marie Kondo je de pan uit! Ga met chirurgische precisie door je multomappen vol oude administratie, volg SATC in stay, give away or throw away bij het uitmesten van je kledingkast of plaats de babypakjes van je kids nu eindelijk eens op Vinted of marktplaats. Heb je veel mooie (designer)spullen? Denk dan eens aan een veiling of online garage sale en geef de opbrengst aan een goed doel! Heel feng shui, en het geeft niet alleen je huis een opgeruimde look, maar jou ook een blij gevoel!

Bezigheidstherapie voor je kids bij Teylers Museum online
Op zoek naar een creatieve bezigheid voor je kids? Teylers Museum heeft online kleurplaten, een digitaal prentenboek met als titel ‘Beer is los’ en kunst- en vliegwerk workshops. Een paar uur stilte in huis gegarandeerd!

Online cursussen zijn hot
Leer Italiaans spreken, neem deel aan een ondernemers-, punnik- of schildercursus of leer pianospelen via YouTube. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar een cursus verbreedt je horizon hoe dan ook en geeft je weer een heleboel inspiratie en zin in de dag.

Scoor je favoriete spullen bij de Winkel op Wielen
Geen Amsterdams afkijkertje dit keer, maar een heuse SRV-wagen met hip spul! Een bus met een bijzonder aanbod voor een nieuwe shop-ervaring, waar je de nieuwste en spannendste delicatessen scoort. Kijk hier snel wanneer de WOW-bus stopt vlakbij jouw voordeur (vaak op donderdagen in Haarlem!).

Online shoppen
De pinpas uit de portemonnee trekken en eens een lekker middagje door de stad slenteren is momenteel helaas geen optie, maar gelukkig is er een alternatief: online shoppen! Dan natuurlijk wel bij de lokale ondernemer. Even uitzoeken hoe dat te werk gaat, maar door die extra moeite kun je ook meer genieten van je aankopen, toch? In deze blog vind je een overzicht van Haarlemse ondernemingen waarbij je nu kunt bestellen:

Haarlemse winkels die nu thuisbezorgen

 

Instagram favorieten
@tussenkunstenquarantaine is inmiddels een zeer bekend account waar je met een paar huishoudelijke items een bestaand kunstwerk nabootst. ZONDER Photoshop uiteraard. Het verdrijft de verveling tijdens de lockdown en levert mooie, originele posts op. @buro_bis geeft gratis theaterlessen voor kids tijdens corona. Met lesjes van tien minuten zijn kids niet heel lang onder de pannen, maar hun fantasie wordt weer geprikkeld en ze kunnen hun emotie erin kwijt. Heerlijke tip voor de vermoeide mama of papa.

 

 

Evening times: lockdown-party voor 2 (of met de familie)

Thuis uit eten
Hoe maak je nu van die lange, koude winteravonden een echt feestje? Ik heb Deliveroo en Thuisbezorgd nu in mijn favoriete apps, vooraan in mijn telefoon staan. Meest bezochte apps van 2020/2021, ongetwijfeld. Support your locals heb ik namelijk HEEL serieus genomen, en mijn vermoeidheid-en-geen-kook-zin ook. Maar wist je dat zelfs de haute cuisines van Haarlem drie-, vier- of eindeloze gangendiners bezorgen aan huis? Olivijn, ML en Ratatouille, om maar iets te noemen. En ze hebben zelfs vaak meegeleverde playlists, voor de ultieme ervaring! Hijs jezelf in je mooiste kleren, smeer weer eens make-up op je gezicht of gel in je haar en verras je partner/huisgenoot/familie/etc. met een gezellig diner. Een volledig overzicht van alle restaurants in Haarlem en omgeving die take-away en/of delivery aanbieden, vind je in deze blog:

Take-away in Haarlem: alle restaurants op een rij

 

Netflix-on
Een ander uiterste: chill-modus aan, bak chips (want sporten heb je al gedaan) op je schoot, en in je huispak op de bank. Je hoeft niet meer nodeloos te scrollen voor serie-inspiratie, maar kunt gewoon easy peasy een van onze favorieten kiezen die hieronder staan:

  • Lupin
    Want knappe man (Omar Sy van Intouchables) on a mission en de nodige spanning want onrecht, meesterdief en schatrijke familie zijn de ingrediënten. Smullen!
  • The Queen’s Gambit
    De hit van de eerste lockdown, dus als je ‘m nog niet gekeken hebt, nu is het de perfecte tijd. Het gaat over schaken, waarbij je misschien in het begin niet denkt van jeej, let’s go, maar geloof me… twee filmische afleveringen verder ben je helemaal verkocht.
  • Bridgerton
    Een kostuumdrama in een modern jasje, met een vleugje drama, maar vooral lekker bingen en zonder hartkloppingen of angstzweet naar bed.
  • Elite
    Laat je niet misleiden door het teen drama gehalte, want deze serie is verrassender dan je denkt.
  • The Handmaid’s Tale
    Al wat ‘ ouder’ want deze draait mee sinds 2017, maar één van de meest meeslepende, gruwelijke en beste series ooit gemaakt. In de totalitaire staat Gilead zijn vrouwen staatseigendom en de weinig nog vruchtbare vrouwen moeten als dienstmaagd kinderen baren. Te vinden op Videoland (van RTL), waar trouwens enorm veel meer gave series staan zoals Mocro Maffia en Undercover (pakken we zo op deze manier meteen even mee).

Online kokkerellen
In koken kun je ook online master worden samen met de chef van restaurant Olivijn, hier te boeken, of bijvoorbeeld via de website Masterclass (een soort Netflix voor online cursussen) waar bijvoorbeeld Gordon Ramsey je de fijne kneepjes van het vak leert.

Een whiskey-/cocktail-/bier-/wijnproeverij
Cheers! Wijn is altijd een goed idee (we willen niet aanzetten tot, maar we mogen af en toe ook best een lockdown-verzetje toch?) en laat het nu net zo zijn dat veel bars, winkels en de meest sjiek de friemel restaurants ook andere online proeverijen aanbieden. Choose your drink and pick your course. Leuk, leerzaam én lekker!

  • Viqh aan huis
    Bijvoorbeeld: de mannen van Haarlemse wijnwinkel Viqh, die je ook leren proeven, ruiken, en met wat je specifieke wijnen het best kunt combineren. Ze hebben ook een versie met wijnquiz. Neus in je glas en genieten maar! Boeken kan hier >
  • Bar Wigbolt
    Een van onze favoriete bars in de stad is koploper op het gebied van online proeverijen. Houd hun socials goed in de gaten, want ze rouleren met verschillende proeverijen, van cocktails tot whiskey en van likeuren tot gin-tonics. Hier te boeken >
  • Jopen
    Jopen heeft vertrouwen in jou en legt op de website uit hoe je zelf een bierproeverij kunt houden thuis. Stap voor stap, slok voor slok. Met de Jopen Tastekit (acht verschillende bieren, plus proefglazen) zit je sowieso goed, maar je kunt natuurlijk ook losse bieren naar eigen smaak bestellen. De bezorgers van de Jopenkerk bezorgen je bestelling tot aan huis, of je kunt even langs de ‘Jopen Road’ (pun intended) in de Waarderpolder rijden om je bestelling op te halen.

 


Bron: Viqh aan huis

 

Als de nacht valt….

Als de nacht valt, kunnen we natuurlijk in slaap dommelen met een prachtige meditatie of een goed boek, maar we kunnen ook onze noise cancelling headphones nog even aanzetten voor een luisterboek of podcast-avontuur. Om geen nachtmerries te krijgen over Britse varianten van COVID of een avondklok tot in den treure, hierbij nog even wat tips om bij weg te dromen:

  • Warmte en gezelligheid in de slaapkamer met geurkaarsen, planten en dekentjes. Favoriete geurkaarsen van ondergetekende vind je bij Skins uit de Zijlstraat, planten bij Miss Bloem en dekentjes bij bijvoorbeeld Circle of Home, waar we eerder een blog over schreven.
  • Duik nog even in bad met een lekker zelf samengestelde playlist met jouw feelgood nummers, een bruisbal van Lush en een maskertje van een van onze schoonheidsspecialistfavorieten. En maak van je slaapkamer een hotelervaring door een aroma diffuser een uurtje voor je gaat slapen aan te zetten – wij zijn fan van Geurwolkje -, door jezelf te verwennen met nieuw hotel-achtig beddengoed van Crisp Sheets, jezelf onder te dompelen in selflove met de podcast van Mayra Louise of al mediterend in slaap te vallen met Headspace.

 

Love!
Lau

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!



We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké