Onze mug ‘Mozzie’ vliegt dit keer helemaal naar Australie om ‘Haarlem Baye Terwal’ te bezoeken. Jongeman van 2,5 jaar oud en woonachtig in Perth, Australië. En vooral; trotse drager van de naam van onze stad. Meet Haarlem!

Ben jij een echte mug?
Mijn (roep)naam is Haarlem maar ik ben geboren in het westen van Australië, in de mooie stad Perth. Ik woon daar samen met mijn ouders en oudere broer Ashton Bede (4 jaar) en (eeneiige) tweeling broer Xander Hendriks. De roepnamen van mijn broers zijn Ashton en Xander. Alles wordt in Australië afgekort dus mijn ouders noemen mij ook wel eens ‘Harlie’. Wist je trouwens dat we in Australië de muggen ‘mozzies’ noemen? Zou dat toeval zijn?

haarlem_baye huis_haarlem

Hoe zijn je ouders op de naam Haarlem Baye gekomen?
Toen mijn ouders tijdens hun wereldreis in 2008 naar Nederland kwamen, logeerden zij bij mijn vaders neef in Haarlem. Zij vonden de stad geweldig; de architectuur, de grachten en de sfeer. Vooral de sfeer was erg goed, hebben ze mij verteld.

Mijn vader las op dat moment het boek ‘The Island at the Centre of the World’ waarin staat beschreven dat de wijk Harlem in New York is vernoemd naar de Nederlandse stad Haarlem, en dat ‘Flushing’ was vernoemd naar Vlissingen, waar mijn vader is geboren.

Wat gaf de doorslag om jou Haarlem te noemen?
Toen mijn ouders 2 namen moesten bedenken, we zijn immers een tweeling, bleven ze elke keer terugkomen op Haarlem. Uiteindelijk kwamen zij erop uit dat ze gewoon affiniteit hebben om de naam te gebruiken. Volgens mijn ouders is het een warme en unieke naam met een duidelijke link naar mijn vaders afkomst/nalatenschap.

Krijg je niet veel vragen over je naam?
Ik ben nu nog wel jong om echt vragen daarover te beantwoorden. Mijn ouders vinden het een mooi idee dat ik, als ik ouder ben en vragen krijg over mijn naam, herinnerd wordt aan mijn afkomst. Het zal helemaal betekenis krijgen als ik de mogelijkheid heb om samen met mijn broers naar Nederland te reizen en zelf de stad Haarlem te gaan bezoeken. Dat zal een bijzonder moment zijn!Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké