Onze nieuwsgierige mug ‘Mozzie’ interviewt Jack and the Weatherman. Een upcoming Haarlems duo. Twee muzikanten waar je blij van wordt door de vrolijke feel good muziek en een gezonde dosis humor.

persfoto1-jackandtheweatherman

Zijn jullie echte muggen?
Zanger Berry Krikken (Jack) en gitarist Sebastiaan Weerman (The Weatherman) komen oorspronkelijk uit Emmen en gaan way back. Altijd al samen bezig, en altijd al liefhebbers van muziek. Berry en Sebas waren ooit succesvol breakdancers. Dat was heel hip in de jaren 90 😉 Na wat reizen en omwegen zijn ze allebei zeven jaar geleden beland in Haarlem. “Het is makkelijk verliefd worden op deze stad”, aldus Berry en Sebastiaan. “De gezelligheid van een dorp, de zee om de hoek en veel muzikanten, wij gaan niet meer weg”. Bij Rapa Nui kwamen ze elkaar weer tegen. Sindsdien begon het jammen. Met succes!

Dat Haarlem zo succesvol is in de muziek verbaast Berry en Sebastiaan niet. “Het barst van de muzikanten en bandjes uit onze stad. Beginnende muzikanten ondersteunen elkaar, dat helpt toch. En vergeet het strand niet, dat biedt voor veel artiesten een podium.”

persfoto2-jackandtheweatherman

Locals kennen jullie van?
Jack and the Weatherman staan nu een jaar op het podium. “Wij nemen onszelf vooral niet te serieus, wij houden van luchtig”. De shows zijn naast positieve akoestische gitaar muziek met twee stemmen dus ook erg grappig. Berry en Sebastiaan zijn inmiddels al 55 optredens door het hele land verder. Begonnen met een paar liedjes voor vrienden in Café Briljant, en nu op diverse poppodia. Jack and the Weatherman maken er echt een showtje van.

De EP ‘Something Positive’ is gefinancierd door een crowdfunding campagne afgelopen najaar, opgenomen door Jasper Zuidervaart en gemasted in de beroemde Wisseloord studio. De liedjes zijn vrolijk, maar wel verhalen met een boodschap. Geïnspireerd door verre reizen in arme landen. “Je moet het leven ruiken, proeven, voelen, lekker vies worden en beseffen hoe goed je het hebt, daar gaan onze nummers over want dat doen we zelf ook.” Jack en Sebas hebben er echt lol in, dat merk je in de muziek.

Van welke Haarlemse winkel(s) zijn jullie erg gecharmeerd?
“Uhm.. Wij zijn mannen he?! Dus winkelen is vooral praktisch. Maar als wij dan toch de stad ingaan, dan altijd even langs Revert voor de streetware en Rataplan voor tweedehands koopjes.”

Happen en stappen doen jullie zo:
“Wij komen graag bij de Oerkap en in de winter in Café de Vijfhoek. Een gezellig wijkje met ongedwongen sfeer. Du Theatre is ook al jarenlang favoriet. En natuurlijk het strand. Vooral Rapa Nui, de plek waar Jack and the Weatherman begon (Berry vind je hier ook achter de bar) en Woodstock. Laid-back sfeer, zon, muziek. Wat wil je nog meer?”

Tip van deze (nu) echte muggen:
Jack and the Weatherman treden op Koningsdag (26 april) op! Ze zijn te vinden op de Nieuwe Groenmarkt op het podium van Roring & het Patronaat. Kijk voor alle optredens hier.

De EP ‘Something Positive’ is uit, en 5 mei komt de eerste single uit genaamd ‘Free’. Kan geen toeval zijn op Bevrijdingsdag.
Download hem vast via iTunes.

Deze Haarlemse band doet altijd iets verrassends, ook nu! Komende tijd bezoeken Jack and the Weatherman drie Europese steden: Londen, Parijs en Berlijn. Packed met gitaar en cameraman gaan zij daar voorzien in eigen levensonderhoud. Back to basic, leven van de muziek. Benieuwd of ze het gaan redden en uberhaupt een slaapplaats weten te veroveren met hun muzikale kunsten? De afleveringen zijn vanaf 14 april te zien via de site jackandtheweatherman.nl. Gegarandeerd vermaak!

PS: Deze week mogen wij via Jack and the Weatherman een volledig huiskamerconcert weggeven! Houd dus onze Facebook in de gaten!

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké