Onze nieuwsgierige reporter ‘Mozzie’ interviewt Iris en Leslie van de blog Meet You at the Bridge. Haarlemmers, en bijna begonnen aan HET grote avontuur. Een wereldreis zonder einddatum, en ze nemen ons mee.

Meet-you-at-the-bridge

Afgelopen winter op de Haarlemse Gravenstenenbrug is het idee geboren. Allebei op zoek naar iets nieuws waar ze echt blij van worden. Waarbij de passie voor reizen, schrijven en fotografie helemaal tot zijn recht komt. “We gaan gewoon, ons hart volgen en de wereld zien!” Dat er een blog aan vast moest zitten was al snel duidelijk. Die staat nu online, en Iris en Leslie vertrekken bijna. Mozzie was net op tijd om ze te spreken…

Zijn jullie echte muggen?
“Als Hillegom ook bij Haarlem telt wel”, zegt Leslie. “Daar kom ik vandaan en woon er zelfs nu weer. Bij mijn ouders, want al ons geld gaat naar onze reis.” Iris is echte mug, en na een paar jaar Amsterdam weer terug in het Haarlemse. Voorlopig…

Meet you at the bridge 1

Locals kennen jullie van?
“Sinds een paar weken staat ons reis- en lifestyleblog Meetyouatthebridge.nl online. Wij hebben een one way ticket geboekt en nemen jullie mee naar plekken waar je misschien zelf niet snel komt. Wij gaan bijvoorbeeld met de trein door Rusland, Mongolië en China. En daarna? Nepal, India, Sri Lanka, Taiwan… Wij staan overal voor open. Als het kan couch surfend, zo leren wij de bevolking echt kennen. Tips voor goede adressen zijn welkom!”, zegt Iris. Er is geen einddatum of eindbestemming. Iris en Leslie springen in het diepe, op zoek naar ultiem geluk en vrijheid. Onderweg op zoek naar verhalen, culturen, mooie mensen en ontdekkingen. “We zien wel waar het schip strand. Wij kunnen niet wachten!”

Of ze ooit nog terugkeren naar Haarlem? Wat ze onderweg tegenkomen? Waar de reis allemaal heengaat? Alle ervaringen, tips en beelden kunnen wij volgen op Meet you at the Bridge.

Van welke Haarlemse winkels zijn jullie erg gecharmeerd?
“Zonder twijfel ID. Deze toffe shop is van een vriendin van ons. De sfeer is goed, en de kleding net even anders. Als we hier niet slagen, slagen wij nergens!” Shoppen is er de afgelopen tijd alleen even niet bij, alle euro’s worden opzij gezet voor de reis. “Alleen nog voor het praktische naar Soellaart!”

Happen en stappen doen jullie zo:
“De Lange Heer is onze all time favorite! Deze plek is lekker on-Haarlems, goed eten, een binnentuin en vaak muziek. Een ongedwongen en creatieve sfeer. Bijna Berlijns. Wij zijn hier vaak te vinden.”

Tip van een echte mug:
“Een wandeling maken of picknicken bij Elswout doen wij graag. Het is om de hoek, groen en er zijn veel dieren. Je bent er echt even uit. Verder de trappetjes onder de Verfrollerbrug aan het Spaarne. Fijne plek voor een biertje in de zon.”

Mee op reis?
Op Meetyouatthebridge.nl delen Iris en Leslie hun reisavonturen, interviews en ontdekkingen. Ga mee op reis en volg deze stoere Haarlemmers. Ideaal om even weg te dromen tijdens een werkdag. Want tsja, zij wel…

Haarlemse nieuwstjes en blogs in je inbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!