Uit eten is heerlijk, maar toch altijd wel een uitgave. Gelukkig zijn er ook genoeg budget restaurants in Haarlem waar uit eten niet duur is en toch heel leuk. Wij hebben onze favoriete budget restaurants op een rijtje gezet!

Pizzabar Nolita

De naam zegt het al: je eet hier pizza. Ze komen rechtstreeks uit de steenoven en alles wordt vers bereid. De echte Italiaanse pizza’s zijn lekker dun en vooral heerlijk belegd. Naast pizza staan er ook salades en antipasti op de kaart. De inrichting met veel hout en marmeren tafels is helemaal van deze tijd. Voor de borrel blijven hangen kan ook! Een heerlijke budget optie waarbij je zeker gaat genieten.
Lange Veerstraat 17Lees meer >


Nolita

 

Roast

Bij deze chicken bar aan de Turfmarkt eet je heerlijke kip van ’t spit met alles wat daarbij hoort: goede saus, lekkere frieten en bijgerechten zoals salades. De kip wordt langzaam gegaard in een speciale marinade en gaat daarna op de houtskoolgrill. Daardoor smaakt hij top! Roast is de ideale plek om met een groep lekker laagdrempelig te eten. De inrichting is stoer en de ruimte lekker groot.
Turfmarkt 26 ZWLees meer >


Roast

 

Jetties

Bij Jetties eet je gezond, goed en zoals ze zelf zeggen ‘simpel’. Vinden wij wel meevallen, want hoewel er op het menu inderdaad een heel veel burgers, pasta’s en curry’s staan wordt er wel veel aandacht aan besteed en dat proef je. Alles is vers en verantwoord. Dat betekent biologisch, weinig zout en suiker, lokale producten en ook veel vega. Bestellen doe je aan de bar, dus het is niet fancy uit eten gaan, maar wel erg lekker en natuurlijk: budgetproof!
Kruisweg 57Lees meer >


Jetties

 

Pand 13

Dit restaurant is bourgondisch genieten. Het zit hier altijd lekker vol en dat is niet voor niks. Op de kaart veel gerechtjes die je met elkaar kan delen. Allemaal smaakvol en je proeft lekker veel verschillende dingen zoals de pittige kaasjes, de signature dish peking, crostini en canneloni of gamba’s. De hoofdgerechten (bijvoorbeeld een lekkere burger, Indische runderstoof of kaasfondue) zijn rond de 15 euro. Niet te ingewikkeld, de sfeer van een eetcafé en goed van kwaliteit.
Kruisstraat 13Lees meer >


Pand 13

 

Pizzabakkers

Deze pizzeria zit in meerdere steden, dus waarschijnlijk ken je het. De ingrediënten zijn heerlijke echte Italiaanse pizza’s, maar ook bijgerechten en lekkere toetjes. Er is altijd een pizza van de dag. De sfeer is laagdrempelig en gezellig. En vooral: de rekening is lekker laag. Een budget restaurant in Haarlem waarbij je geniet van allerlei lekkers.
Kruisweg 70DLees meer >


Pizzabakkers

 

Het Pakhuis

Dit restaurant zit verscholen in een heel klein steegje midden in het centrum. Van binnen is het verrassend groot, er zijn twee gezellig ingerichte verdiepingen. Het Pakhuis staat bekend om de goede prijs kwaliteit verhouding. Op de kaart genoeg keuze voor iedereen (vlees, vis & vegetarisch). Een menu bestaande uit voor-, hoofd- en nagerecht is altijd 28,50. Je kan het menu zelf samenstellen met alles van de kaart.
Gravinnesteeg 9Lees meer >


Het Pakhuis

 

Rubens Burger

De naam zegt het al: alles draait hier om burgers. Er zijn 13 soorten hamburgers met ieder een toffe naam. Ga bijvoorbeeld voor de ‘pittige tante’ (met 100% dry aged biologisch rundvlees, chiplote mayonaise en plakjes chorizo) of de vurige kip burger van kippendij. Er zijn ook verschillende vega burgers. Alles bij deze burgerbar is vers en biologisch. De inrichting is simpel, maar voor een snelle hap is dit zeker een aanrader.
Drossestraat 3Lees meer >


Rubens Burger

Bruxelles

Dit oergezellige eetcafe staat al jaren bekend als de plek waar je lekker en niet duur kan eten. Bruxelles heeft twee ‘verdiepingen’ en veel leuke hoekjes. Het menu met o.a. brieschnitzel, kaasfondue, lamshaakjes en sate is ook al jaren hetzelfde, dus lekker vertrouwd. Wil je echt weinig uitgeven? Ga dan voor de daghap (9,75) of de 7 euro hap. Ze zijn er elke dag. Blijven hangen kan hier ook, want het is hier tot in de late uurtjes fijn vertoeven.
Lange Wijngaardstraat 16Lees meer >

 

Thrill Grill

Dit hamburgerrestaurant van Robert Kranenborg heeft veel en lekkere burgers op de kaart. De inrichting en sfeer is industrieel en nog gezellig ook. De locatie is trouwens ook fijn, achter de Bavokerk en dus midden in de stad. Er wordt alleen maar gewerkt met de beste ingrediënten, zoveel mogelijk lokaal. De burgers en side dishes smaken dus goed. Een ideale plek voor een snelle maar lekkere hap.
Oude Groenmarkt 26-28Lees meer >


Thrill Grill

 

Zini

Bij dit restaurant eet je Koerdische gerechten in een Westers jasje. Perfect voor een snelle hap, maar dan wel met fijne smaken en een leuke sfeer. Vooraf is het leuk om de verschillende kleine hapjes te proberen. Zini zit midden in het centrum op de Grote Markt. En is er geen plek? Loop dat toch even naar binnen, want boven hebben ze ook nog een hele etage.
Grote Markt 19Lees meer >

Dit was ons lijstje met budget restaurants in Haarlem waarbij je lekker kunt eten voor een fijne prijs!

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!



We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké