Asian Streetfood, daar maakt ons hart altijd een extra sprongetje van. Dat de nieuwe hotspot Bambu op de Grote Markt ook nog eens geweldige looks heeft maakt mij extra enthousiast. We gingen proeven bij deze bar & kitchen. En ons ogen uitkijken, dat ook.

Als je binnenstapt komt de relaxte Bali-vibe je meteen tegemoet. Bambu is een plaatje. Azië zie je overal terug, maar dan wel op een moderne manier. Natuurlijk – hoe kan het ook anders – veel bamboe. Maar ook veel planten, velvet groene banken, hoge tafels en een prachtige bar. Het fijne aan deze plek is dat er ook een groot terras is. Op de Grote Markt! Dat is nog eens een topplek. Bambu is de hele dag open (van 10 uur ’s ochtends tot 1 uur ’s avonds). Koffie, taart, lunch, diner, borrel, cocktails.. Alles kan hier.

In de keuken staat een Indonesische, Thaise en Australische kok die ook geholpen hebben met het inrichten van de menukaart. Die staat vol Aziatische hapjes uit verschillende landen. Allemaal even lekker, origineel en prachtig opgemaakt. Er zijn bites; kleine hapjes zoals oesters, edamame, Rendang croquettes en deep fried shrimps. En veel grotere hapjes, zie het als voorgerechten, allemaal rond de 7 a 8 euro. Ideaal om in verschillende rondes te eten. Na 3 tot 4 gerechtjes ben je helemaal voldaan. Er zijn ook veel vega opties (te herkennen aan het blaadje op de kaart). Lunchen kan hier met baquettes Asian Style, soups, salades, en ook lekkere bites.

Wij gingen voor het diner en begonnen met duck springrolls, tori karaage (Thai sweet chilli chicken) en Rendang kroketjes. In de volgende rondes proefden we heerlijke dim sum, chicken satay, tuna tataki, bao tempe en pad thai. Er zijn ook sweets om mee af te sluiten zoals spekuk, brownie of sweet bao. Neem erbij een van de cocktails of GT, wijnen of bier (ook speciaalbier uit Azië). De menukaart wordt regelmatig vernieuwd. Er zijn tenslotte zoveel lekkere hapjes uit Azië!

Echte Haarlemmers en jonge ondernemers Julian en Job zijn de mannen achter Bambu. Al 6 jaar runnen ze Sushi Time in Haarlem en Utrecht. De wens voor een eigen zaak was er al langer, en het idee voor het concept ook. Toen het pand aan de Grote Markt 12 op hun pad kwam werden ze meteen enthousiast. Vooral door de centrale ligging en het grote terras. Na een flinke verbouwing en hulp van stylist / ontwerpster Wendy van Spresso Design Studio staat Bambu als een huis. Wij hebben een fantastische avond gehad bij deze nieuwe aanwinst. Ga jij ook hebben, kan bijna niet missen 🙂

Bambu Bar & Kitchen
Grote Markt 12
2011 RD Haarlem
Tel (0)23 534 54 84
Bambukitchen.nl

Openingstijden
Elke dag van 10.00 – 01.00 uur

Reserveer hier je tafeltje
Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!



dit is de locatie