Bijna aan het eind van de Grote Houtstraat, op nummer 153, zit sinds een maand The Art of… Tea, Herbs & Spices. Liefhebbers van thee, opgelet: de prachtige zaak vol thee, kruiden én specerijen is voor iedereen een bezoekje meer dan waard.

The-art-of-tea-herbs-spices-Haarlem-1

The-art-of-tea-herbs-spices-Haarlem-5

Bij binnenkomst is het direct duidelijk, hier verkopen ze thee. En veel ook: de hele rechterwand van de winkel staat van vloer tot plafond vol blikken en bakken met thee. Het lijkt oneindig door te gaan, zoiets heb ik nog nooit gezien! De theeën zijn gesorteerd op soort. Van zwarte, groene en witte thee tot melanges met kruiden, vruchten en zelfs groenten van over de hele wereld. Je kunt kant en klare zakjes kopen, of zelf lekker scheppen.

The-art-of-tea-herbs-spices-Haarlem-3

The-art-of-tea-herbs-spices-Haarlem-4

Bij de Haarlemse eigenaren Dick en Esther straalt het enthousiasme ervan af. Ze hebben over elke thee mooie verhalen te vertellen en ze helpen je graag met het maken van een keuze. Sommige klanten blijven wel een uur in de winkel, en dat vinden ze alleen maar gezellig. Je hoeft niet bang te zijn om te verdwalen in deze thee-hemel. Dankzij een slim systeem kun je elke thee zien en ruiken. En, zoals Dick vertelt, als je een thee niet lekker vindt ruiken, vind je ’m ook niet lekker smaken.

The-art-of-tea-herbs-spices-Haarlem-8

Naast de bijna 500 verschillende soorten ‘losse thee’, verkopen ze bij The Art of… ook nog eens meer dan 500 soorten ‘doosjes thee’. Achter in de winkel staan rijen vol kleurrijke verpakkingen van bijvoorbeeld Sonnentor, Natural Temptation, English Tea Shop, Jacob Hooy en Pukka.

The-art-of-tea-herbs-spices-Haarlem-6

Ook aan alle soorten thee-accessoires is gedacht. Kopjes, theepotten, glazen, blikken, filters, thee-eieren: heeft het met thee te maken, dan heeft The Art of… Tea het in huis! Honing komt van De Werkbij in Haarlem. En heel origineel is de theepost: een mooie envelop met thee waarmee je iemand kunt uitnodigen voor ’n bakkie samen.

The-art-of-tea-herbs-spices-Haarlem-2

De linkerkant van de The Art of… Tea, Herbs & Spices is voor de ‘herbs & spices’. Hier zijn meer dan 450 soorten kruiden en 200 verschillende specerijen te koop. Van A (aardbeiblad) tot Z (zuurbes), en ook hiervoor geldt weer: Dick en Esther helpen je graag. Ze geven uitleg of advies waar nodig, en ze willen vooral dat iedereen tevreden de prachtige zaak verlaat. En dat is ze bij mij zeker gelukt. Ik ben groot fan!

The-art-of-tea-herbs-spices-Haarlem-7

The Art of… Tea, Herbs & Spices
Grote Houtstraat 153
2011 SL Haarlem
023-5316060
www.the-art-of-tea-herbs-spices.nl

Openingstijden
Ma: 12.00 – 18.00 uur
Di, wo, vr: 9.30 – 18.00 uur
Do: 9.30 – 21.00 uur
Za: 9.30 – 17.00 uur
Zo: 12.00 – 17.00 uurHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie