De inspirerende winkel Atelier 8 barst van het moois voor je huis, leuke cadeaus en hebbedingen. Deze creatieve shop zat op de Wagenweg, maar is verhuist naar de Gasthuisstraat 34. In het centrum, naast de bieb. De locatie, voorheen een timmerwerkplaats, is geweldig. Lekker groot en zeker de moeite waard om rond te struinen.

Atelier-8-Haarlem-15

Atelier-8-Haarlem-8

De liefde voor interieur, styling en ontwerp is groot bij eigenaresse Jacqueline Otto, en de ervaring misschien nog wel groter. Van de ontwerpafdeling bij tijdschriften tot styling, van interieuradvies tot complete inrichting van strandtenten. Jacqueline heeft het allemaal gedaan. Het pand aan de Gasthuisstraat gaat al wat jaartjes mee. Ooit gebruikt als paardenstal. Dat is nog te zien door de grote deuren en de mooie hoogte. De afgelopen jaren was dit een timmerwerkplaats. Leuk detail; de oude timmerwerkbank staat er nog. Hij matched perfect met de spullen van Atelier 8. Stoer en robuust.

Atelier-8-Haarlem-9

Atelier-8-Haarlem-10

Atelier-8-Haarlem-11

Achterin de winkel heeft Jacqueline haar atelier. “Ideaal deze locatie,” vertelt Jacqueline, “het atelier als creatieve ruimte en werkplaats achterin met voor de winkel die ik kan vullen met alles waar ik enthousiast van word. Lekker in het centrum, hier is een stuk meer aanloop.”

Atelier-8-Haarlem-14

Atelier-8-Haarlem-12

Atelier-8-Haarlem-19

Die winkel vullen is gelukt. Het is heerlijk struinen hier tussen de trendy meubels, lampen, stoere woonaccessoires en cadeau artikelen. Een mix van bijvoorbeeld het Scandinavische Madame Stoltz, Snurk beddengoed, Peshs hamamdoeken, House Doctor, vtwonen, Frama lampen, Diesel en meer. Uiteraard bij Atelier 8 ook zelfgemaakte producten van Jacqueline zoals foto’s op steigerhout, sieraden en kussens. Oh, en planken met leren banden, erg mooi! Net een andere stof of materiaal? Geef het aan, want Jacqueline maakt het voor je op maat.

Atelier-8-Haarlem-18

Atelier-8-Haarlem-17

Naast de shop kun je bij Atelier 8 terecht voor interieuradvies en ontwerp op maat. Stoel bekleden? Een kast nodig voor die moeilijke hoek in huis? Complete ruimte inrichten? Mooie bank voor buiten nodig? Vraag het Jacqueline. Ze geeft advies en maakt het ook nog voor je. Van groot tot kleine projecten voor een eerlijke prijs. Ideaal toch?

Atelier-8-Haarlem-20

Alsof dit nog niet genoeg is geeft Jacqueline ook workshops en naailessen voor kinderen. In het Atelier. Dit is dus een creatieve plek waar je absoluut een keer naartoe moet. Ik kwam niet met lege handen thuis, de spullen zijn te leuk!

Atelier 8
Gasthuisstraat 34
2011 XP Haarlem
Tel 023 2024627
www.atelier8.nl

Openingstijden
Maandag gesloten
Dinsdag 10:00 – 18:00
Woensdag 10:00 – 18:00
Donderdag 10:00 – 18:00
Vrijdag 10:00 – 18:00
Zaterdag 10:00 – 18:00
Zondag 13:00 – 17:00 Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké