Kleurrijk, stijlvol, stevig en (als je wil) zelfs handsfree. De riemen van Chommies, uit Zuid-Afrika geïmporteerd door het Haarlemse Bobbi’s Concept, zijn perfect voor alle labradoodle-eigenaren in de stad. Yes, en ook alle andere hondensoorten natuurlijk, want Bobbi’s Concept heeft halsbanden in maat XXS tot en met XL. Zelfs de allerkleinste viervoeters en puppy’s worden niet over het hoofd gezien, met dunnere hondenriemen speciaal ontworpen voor hen. Initiatiefnemer Britt vernoemde haar bedrijfje naar haar eigen labradoodle, waarvoor ze in Kaapstad de eerste halsband en riem van het merk kocht. Daarna kon ze het niet loslaten en besloot ook haar eigen land kennis te laten maken met deze vrolijke halsbanden en riemen onder de naam Bobbi’s Concept. En daar worden we heel blij van!

Bobbi's Concept hondenaccessoires halsbanden Chommies

Handgemaakt

Alle items die Bobbi’s Concept verkoopt, worden handgemaakt in het atelier van Chommies in Kaapstad, waar alleen wordt gewerkt met hoogwaardige materialen voor langdurig en intensief gebruik. Elke hondenriem is aan de onderkant met mooi gouddraad afgewerkt voor een unieke look. Alle andere kleuren zijn UV-werend en zullen dus niet vervagen. De sluitingen zijn van puur messing (dus niet verguld), waardoor je zeker weet dat jouw riem lang mooi blijft. En is ‘ie vies geworden door het wandelen? Geen probleem, je kunt hem gewoon in de wasmachine doen op 40 graden. Gebruik in verband met de messing sluitingen dan wel even een waszakje of kussensloop om je wasmachine te beschermen.

Handsfree

De exclusieve hondenaccessoires zijn beschikbaar in vijf verschillende kleurencombi’s met vrolijke namen als Spicy Karoo, Something Sweet on Black en African Twist. En geen zorgen over dat iedereen straks met dezelfde riem loopt: er komen steeds nieuwe kleuren bij! De standaard riem is verkrijgbaar in twee lengtes: de everyday en de langere handsfree. Bovendien zijn er riemen beschikbaar in een dunnere variant met kleinere en lichtere sluitingen die speciaal zijn ontworpen voor kleinere hondjes. De handsfree kun je als gewone riem gebruiken
maar daarnaast ook rond je middel of over je schouder dragen, zodat je je handen vrij kunt houden. Ideaal voor in de stad als je bijvoorbeeld net boodschappen of een koffie-to-go hebt gehaald, of een rondje wilt hardlopen met je hond. Wat het extra handig maakt, is dat je eenvoudig de positie van de knopen en ringen kunt aanpassen, zodat de riem perfect om je middel past of de juiste lengte heeft wanneer je je hond ergens aan vastmaakt, terwijl jij ontspannen geniet van een drankje op het terras.

 

Bobbi's Concept hondenaccessoires halsbanden Chommies

 

Halsband

Bij elke riem is natuurlijk ook een bijpassende halsband (en tuigje) beschikbaar. Maar mix en match van de verschillende kleurencombi’s mag natuurlijk ook! En wil je als hippe dogmom (of -dad natuurlijk) de perfecte look compleet maken, dan zijn er ook matching sleutelhangers. Elke halsband en elk tuigje zijn verstelbaar en kunnen dus eventueel ook op de groei gekocht worden. Daarbij komen alle goodies van Chommies in een kleurrijke katoenen tote bag, care instructies en met een ‘Lead Me Home’ messing tag. Deze kun je personaliseren door de naam van je hond en telefoonnummer erin te laten graveren.

 

 

Droom groot

Van december tot en met april 2023 woonden de Haarlemse Britt en haar vriend vier maanden in Kaapstad om vanaf daar remote te werken. Hier liep Britt tegen het geweldige lifestylemerk voor honden aan wat ze niet uit haar hoofd kon krijgen. Britt dacht er al langer over na om iets voor zichzelf te beginnen, maar wist niet zo goed hoe of wat. Ze twijfelde of dit misschien iets voor haar was: ontzettend leuk en passend, maar zou het wel gaan lopen in Nederland? Hoeveel moest ze dan investeren? En praktisch: hoe zit het met invoerrechten en dergelijke?

 

Bobbi's Concept hondenaccessoires halsbanden Chommies

 

Bobbi, en de rest?

Eenmaal terug in Nederland kreeg Britt zoveel leuke reacties op de meegebrachte halsband en riem uit Zuid-Afrika dat ze dacht ‘Fuck it, ik ga het gewoon doen’. De eerste stap zette ze bij concept store Elf Elf in Heemstede, toen ze vroeg of eigenaresse Linde het misschien leuk zou vinden de riemen en halsbanden te verkopen. Zij heeft een eigen labradoodle Pip die vaak in de winkel is, dus Britt zag een match. En wat pakte dat goed uit! Niet alleen wordt er superleuk gereageerd op de stijlvolle goodies uit Kaapstad, ook zijn Linde en Britt inmiddels goede vriendinnen geworden. Labradoodles Bobbi en Pip zijn tevens beste maatjes, door alle wandelingen en logeerpartijtjes die georganiseerd worden.

 

Waar te koop

Inmiddels verkoopt Britt de hondenriemen en halsbanden onder de naam Bobbi’s Concept met succes via Instagram, bij Elf Elf in Heemstede en Skin District in Haarlem. De leuke reacties blijven binnenstromen. In de zomer en herfst hebben ze toffe fotoshoots gehouden, onder andere bij Mooie Boules, en nu is het tijd om nog meer verkooppunten in de omgeving (en daarbuiten) te vinden. Goed om te weten dat ze altijd op zoek zijn naar enthousiaste honden en baasjes die mee willen doen in fotoshoots. Dus lijkt dat je leuk, stuur dan vooral een berichtje naar Britt!

 

Bobbi's Concept hondenaccessoires halsbanden Chommies

Bobbi’s Concept is te vinden op Instagram en alle items zijn te bestellen door Britt een berichtje te sturen! Of je gaat natuurlijk even langs bij een van de verkooppunten. Happy shopping!

Contact

Bobbi’s Concept
instagram.com/bobbis.concept

Foto’s: Ewout Pahud de Mortanges
Deze blog is gemaakt in samenwerking met Bobbi’s Concept.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!