Met ruim 100 jaar ervaring op zak, leverancier van het hof, een prachtig oud pand en het grootste aanbod boeken van Nederland in de schappen, is boekhandel H. de Vries in Haarlem een beleving op zich. Stap eens binnen en dompel jezelf onder in hun enorme boekencollectie.

De sfeer bij de Vries is buitengewoon, want naast een boekenwinkel is het ook een historisch uitje. In 100 jaar tijd zijn vijf winkelpandjes aan de Gedempte Oude Gracht langzaam samen gesmeed tot één. De opengewerkte plafonds met afgebladderde verf, de ruwe muren, houten balken en de binnentuin gunt de bezoeker een blik in het verleden. Zelfs het oudste brok muur van Haarlem is hier te aanschouwen!

Het assortiment boeken is eindeloos, met ruim 30.000 titels permanent op voorraad, ook online. Van Nederlandse en Engelse literatuur tot geschiedenis, en reis-, kook- en tuinboeken tot kinderboeken. Alles is hier te vinden, ‘Nee’ zul je bij deze boekhandel niet snel horen.

Na het struinen langs de rijen boeken kun je de tijd nemen jouw gekozen exemplaren aan de leestafel door te bladeren bij de open haard. Het personeel bij de Vries staat bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid. Klinkt perfect? Dat is het ook! De winkel heeft de afgelopen jaren niet voor niks prijzen gewonnen voor de mooiste en meest klantvriendelijke winkel van Haarlem. Naast dit alles worden er regelmatig lezingen, boekpresentaties en signeer sessies georganiseerd. Dus houd de activiteiten agenda van de Vries in de gaten.

PS: de Vries is ook te vinden op Facebook en er is Wifi

Boekhandel H. de Vries
Gedempte Oude Gracht 27
2011 GK Haarlem
023 531 9458
www.devriesboeken.nl

Openingstijden:
Maandag: 12.00 – 18.00 uur
Dinsdag: 09.30 – 18.00 uur
Woensdag: 09.30 – 18.00 uur
Donderdag: 09.30 – 21.00 uur
Vrijdag: 09.30 – 18.00 uur
Zaterdag: 09.30 – 18.00 uur
Zondag: geslotenHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké