Mannen van Haarlem, is het niet weer eens tijd voor een nieuwe coupe? Zoek niet verder: aan het eind van de Kleine Houtstraat zit tegenwoordig dé mannenbarbier van Haarlem. Een compleet nieuw kapsel of alleen even je baard laten bijwerken? Loop binnen bij Darios Barbershop en je weet zeker dat je fantastisch geknipt en gestyled weer naar buiten komt. Beloofd!

Darios-Haarlem-6560

Darios-Haarlem-6520

Eigenaar van Darios Barbershop is, je raadt het misschien al, Dario Braun. Slechts 25 jaar jong, maar met een heel duidelijke visie voor ogen: het creëren van kwalitatief hoogstaande, moderne kapsels in een aantrekkelijke barbershop met relaxte sfeer. En dat is vooralsnog zeker gelukt! Het hoekpand vlakbij de Gasthuisvest ligt op loopafstand van de Grote Markt. De shop is erg licht dankzij grote ramen en de inrichting klopt helemaal bij de sfeer die Dario wil neerzetten. Een uitnodigende, maar toch echte mannenplek.

Darios-Haarlem-6522

Dario zelf is opgegroeid in Leiden, waar zijn moeder al op zijn twaalfde suggereerde om kapper te worden. Toen hij op z’n achttiende nog niet wist wat-ie wilde, stelde zijn moeder het opnieuw voor. Dario kon aan de slag bij een salon in Leiden gespecialiseerd in black hair. De eerste klant die hij knipte was een vriend en hij deed er ruim vier uur over… Toch zag de eigenaar van de salon potentie in Dario en kon hij beginnen aan werk en opleiding.

Darios-Haarlem-6654

Darios-Haarlem-6619

Tegenwoordig, ruim zeven jaar later, is Dario professioneel enorm gegroeid. Hij heeft flink veel ervaring opgedaan bij de salon in Leiden en kwam 1,5 jaar geleden in Haarlem terecht, bij Pierôt. Hier heeft hij zich ontwikkeld en gespecialiseerd tot de barbier die hij nu is. Een logische stap was uiteindelijk het openen van een eigen zaak. Samen met bevriende barbier Daniel durfde Dario het aan. Darios Barbershop is nu twee maanden open en het is een komen en gaan van mannen.

Darios-Haarlem-6640

Hoewel Darios een men-only barbershop is, mochten we toch een kijkje komen nemen. Op zaterdagmiddag wordt hier geen koffie, maar baco geschonken. Er staat relaxte muziek aan en je hebt het gevoel in een huiskamer vol gezellige mannen te zijn terechtgekomen. De ene na de andere vriend van Dario komt aanwaaien en stuk voor stuk vertrekken ze met de mooiste kapsels. Dat het herenvak echt een kunst op zich is, blijkt uit de precisie waarmee Daniel en Dario hun vak uitoefenen. Ze zijn beiden extreem perfectionistisch en creatief.

Darios-Haarlem-6689

In deze shop ontstaan de prachtigste coupes, perfect passend bij de desbetreffende man in de kappersstoel. De mannen van Darios zijn altijd op de hoogte van de laatste haartrends en samen met de klant komen ze tot een coupe die het karakter, de stijl en mannelijkheid van diegene versterkt. Hierbij maken ze gebruik van de kwalitatief hoogstaande producten van het Amerikaanse merk American Crew – dat zich, net als Darios, alleen op mannen richt.

Darios-Haarlem-6690

En dat is dan ook hun motto, ‘You just have to be a man to be welcome at Darios’. Je kunt hier terecht om wat te ouwehoeren met een drankje of voor een knip- of scheerervaring die je nooit meer zult vergeten. Gezelligheid en professionaliteit komen samen in deze zaak. Stijl, krullend of kroes haar, jong of oud: elke man, ongeacht haartype of persoonlijke stijl, is welkom in Darios Barbershop. Waar wacht je nog op?

Darios Barbershop
Kleine Houtstraat 121
2011 DL Haarlem
023 – 583 56 28
www.dariosbarbershop.nl

Openingstijden
Dinsdag en woensdag: 10:00 – 19.00 uur
Donderdag en vrijdag: 9:00 – 21:00 uur
Zaterdag: 9:00 – 17:00 uur
Darios werkt zonder afspraak

Fotocredits: Stephanie van der HeijdenHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie