Pindakaas, wie houdt er niet van en is er niet groot mee geworden. Een oer-Hollands product en laten wij eerlijk zijn: heerlijk op een boterhammetje. Gewone pindakaas is fijn, maar je kunt er alle kanten op. Zoveel zelfs dat je er een hele winkel mee kan inrichten. In de Grote Houtstraat 102 vind je ‘m: de enige echte Pindakaaswinkel!

In de winkel vind je uiteraard pindakaas. En niet zomaar pindakaas, nee, ze zijn allemaal zoutarm, vrij van palmolie en zonder toegevoegde suikers. Zo puur natuurlijk als mogelijk is dus en een gezonde snack. Alle pindakaas wordt met liefde gemaakt waardoor het potje uniek wordt. Ze zeggen zelf dat je bij de Pindakaaswinkel ‘de lekkerste pindakaas van Nederland’ koopt. Zijn wij het wel mee eens.

Er zijn 10 verschillende smaken verkrijgbaar. Bijvoorbeeld karamel zeezout, chilipeper citroengras of dadel kaneel. Hmmm… Er zijn kleine en grote potjes verkrijgbaar. En in de winkel kun je uiteraard proeven!

De Pindakaaswinkel is het idee van Michiel Vos. Zelf groot pindakaasfan en daarnaast ook bioboer. Aan de keukentafel begon hij met het combineren van smaken pindakaas omdat hij vond dat er meer was naast ‘gewone’ pindakaas. Toen uit die testjes toch wel hele lekkere smaken kwamen besloot hij er werk van te maken en in 2016 opende hij de eerste Pindakaaswinkel. Meteen liep het als een trein want er zijn inmiddels zes winkels door het hele land waaronder dus in Haarlem!

Je kan pindakaas natuurlijk op een bammetje smeren (heerlijk), maar er kan zoveel meer mee. Ze geven je bij de Pindakaaswinkel graag inspiratie en hebben zelfs een Pindakaasboek gemaakt vol heerlijke recepten zoals pindakaas-pannekoeken en pindakaas-muffins. Ook is er pindakaas merchandise zoals ‘pindabaas’ t-shirts en geeft de Pindakaaswinkel regelmatig workshops. Genoeg reden om deze lekkere winkel even binnen te stappen!

De Pindakaaswinkel
Grote Houtstraat 102
2011 ST Haarlem
Depindakaaswinkel.nl

Openingstijden
Maandag 11:00 – 18:00
Dinsdag 11:00 – 18:00
Woensdag 11:00 – 18:00
Donderdag 11:00 – 18:00
Vrijdag 11:00 – 18:00
Zaterdag 11:00 – 18:00
Zondag 12:00 – 17:00Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké