‘De wereld van Jansje’ is echte Haarlemse trots. In 2010 en 2011 uitgeroepen tot de beste winkel van onze stad. Met duurzame producten en verrassende cadeau’s. Deze wereld is meer dan een winkel alleen, want naast shoppen kun je hier ook heerlijk lunchen, koffie drinken of genieten van een wisselende tentoonstelling.

jansje-haarlem interieur-jansje-haarlem

Bij Jansje heeft elk product een verhaal. En dat merk je, want het assortiment is uniek en grotendeels Fair Trade design. Duurzame producten uit de hele wereld. Directeur van Jansje Claudia Stefanutto struint hiervoor graag beurzen af op zoek naar originele producten. Het is dan ook heerlijk shoppen naar leuke cadeaus, fijne spullen voor in huis of accessoires. Jansje biedt daarnaast een podium voor ontwerpers van eigen bodem. Nederlands design kom je hier dus zeker tegen. Inmiddels heeft Jansje ook een eigen productlijn. Grotendeels duurzaam ontwikkeld in Nepal.

jansje jansje-winkel

En natuurlijk staat Jansje bekend om de geweldige olieblikken. Deze blikken worden opgeknapt door acht gezinnen in Bali, welke geheel kunnen leven van de inkomsten hiervan. Van klein tot groot, beschilderd met fijne plaatjes of voor de echte Haarlem fan beschilderd met de naam van onze stad. Ga in de winkel eens naar de kelder waar alle olieblikken te aanschouwen zijn. De kelder op zich is ook een bezoekje waard!

olieblikken-jansje tassen-jansje

Na het shoppen kun je neerploffen in de lunchroom aan de achterkant van de winkel. Geniet hier van biologische streekproducten, heerlijke taartjes, Ben&Jerry’s ijs en natuurlijk koffie en thee. Bij mooi weer lekker buiten, want er is ook nog eens een fijn terras.

Met de naastgelegen doopsgezinde kerk en de Hartekamp groep als moeder is de Wereld van Jansje een bijzonder initiatief. De winkel wordt deels gerund door mensen met een beperking. Heel betrokken en vol enthousiasme. Door deze werkplek staan zij midden in de samenleving.

Naast de winkel ligt de lange hal van de Doopsgezinde kerk. Hier worden culturele exposities getoond. Toegang is gratis. Van buiten echt niet te zien, maar via de lange entree kom je in de verrassend grote kerk terecht. De diverse ruimtes en kamers hier worden inclusief catering door Jansje verhuurd. Leuk voor een private dining, bruifloft of andere feestelijke gelegenheden.

lunchroom-jansje hal-jansje

Er is zoveel te vertellen over Jansje. Stap eens binnen in deze wereld en ervaar het zelf. Nu nog alleen in Haarlem, maar wie weet snel in andere Nederlandse steden. Want directeur Claudia droomt over meer filialen.

PS: echt geen tijd om naar de winkel te gaan? Dan is daar ook de webwinkel: www.jansje.nl/webshop

De Wereld van Jansje
Grote Houtstraat 45
2011 SC Haarlem
Tel: 023-5422752
www.jansje.nl
Twitter: @dewereldvanjansje
Pinterest: www.pinterest.com/wereldvanjansje

Openingstijden
Maandag: 13.00 – 17.30 uur
Dinsdag: 10.00 – 17.30 uur
Woensdag: 10.00 – 17.30 uur
Donderdag: 10.00 – 21.00 uur
Vrijdag: 10.00 – 17.30 uur
Zaterdag: 10.00 – 17.00 uurHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké