DPRTMNT aan de Gedempte Oude Gracht heeft haar deuren nu twee maanden open in Haarlem. Deze nieuwe shop noemt zichzelf wonderwarenhuis. Dat wekt onze interesse! En wonderlijk is het. De entree zelf al, maar helemáál van binnen. Wat is het hier verrassend groot! Het assortiment is een combinatie van kunst, (woon)accessoires en klein meubel. Het is genot om hier rond te struinen. Dat is dus precies wat wij hebben gedaan.

DPRMT-Haarlem-3

DPRMT-Haarlem-5

DPRTMNT is een initiatief van Ellen en Steven. Beiden echte Haarlemmers. Eerst buren, toen vrienden en nu dus trotse eigenaren van DPRTMNT. Het assortiment is duidelijk een mix van beide. Zij is kunsthistorica en heeft gewerkt in diverse galeries. Hij geeft interieuradvies, is hoofdredacteur geweest van diverse woonbladen en was adviseur bij programma’s zoals RTL woonmagazine. In deze conceptstore brengen zij hun expertise samen: kunst en wonen. Wat een toffe combi! De ervaring spat ervan af, en het is ook gezellig bij Steven en Ellen. Ze hebben duidelijk een klik samen, en dat merk je in de sfeer.

DPRMT-Haarlem-1

DPRMT-Haarlem-9

“Dit concept is wat wij misten in Haarlem, de combinatie van kunst en wonen. Wij hebben DPRTMNT een ‘wonderwarenhuis’ genoemd, omdat wij alleen producten verkopen die ons inspireren, wat ons aanspreekt. Het assortiment wisselt continue, want wij blijven altijd speuren naar nieuw wonderlijk nieuws”, vertelt Ellen ons enthousiast. Omdat je zo even binnenloopt is kunst bewonderen (en wellicht aanschaffen) laagdrempelig.

Aan de muur voornamelijk kunst van Haarlemse kunstenaars, wat het helemaal leuk maakt. Zo exposeren nu bijvoorbeeld Dorine Lans, Daphne Brasser en Rene van der Bos. “Dit is voor ons ook een manier om een platform te bieden aan kunstenaars”, vertelt Ellen. Hoe ze de kunst kiezen? “Het is vooral wat ons aanspreekt, veel grafisch maar vooral intuïtief. Dat lijkt tot nu toe gelukkig goed te werken.”

DPRMT-Haarlem-2

DPRMT-Haarlem-7

De (woon)producten bij DPRTMNT komen vanuit de hele wereld. Veel duurzaam, ecologisch en verantwoord. Het is hier je wanen in een andere wereld, van Italiaans, tot Scandinavisch of Aziatisch. Lampen, servies, vazen, tassen, sieraden, manden, kaarsen en meer. Fijne bijkomstigheid: de prijzen zijn divers, en dus ook heel betaalbaar.

Rondlopen bij DPRTMNT is genieten om het aanbod, de sfeer en het pand. Een aanrader dus om even over de drempel te stappen van dit wonderwarenhuis!

DPRMT-Haarlem-4

DPRMT-Haarlem-6

het Wonderwarenhuis
Gedempte Oude Gracht 79
2011 GN Haarlem
Tel -23 576 68 33
www.DPRTMNT.nlHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie